USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Назвали переможців анімаційного конкурсу «Задзеркалля». Відео

12 Вересня 2017 16:43
На другому фестивалі анімації «Задзеркалля» у Луцьку оголосили переможців конкурсу анімаційного конкурсу.

Про це інформує організатор «Задзеркалля» громадська організація «Імаго».

Нагороди отримали шість фільмів у двох категоріях «Професійна анімація» та «Аматорська анімація». Так, перше місце серед професіоналів посіла робота польської аніматорки і учасниці цьогорічного фестивалю Анни Хаброс-Пілат «Коловорот». Фільм виконаний у техніці лялькової анімації.

«Коловорот»:



Друге місце дісталося фільму дніпровського автора Стаса Сантімова «Eluvium – Регенеративна істота».

«Eluvium – Регенеративна істота»:


Третє місце зайняв фільм Олега Федченка «Шнурівки». До слова, Оле Федченко також є учасником фестивалю, він проводив дозадзеркальний майстер-клас зі створення анімації на манці у Луцьку.

«Шнурівки»:


В аматорській категорії перемогу здобула Олена Кириченко з Житомира, яка створила мультфільм «Чайка» під керівництвом викладача Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка Ігоря Шурпана.

Чайка:


Друге місце у категорії «Амторська анімація» - у вихованця київської дитячої анімаційної студії «Сто фантазій» Назара Антонова з роботою «Пограбування століття».

Пограбування століття:



Третю сходинку зайняла ще одна робота Олена Кириченко «Сон».

Сон:


Нагадаємо, другий фестивальний день «Задзеркалля», 10 вересня, розпочався переглядом мультфільмів у мистецькому салоні «Артист».

Згодом у арт-галереї «Луцьк» сценаристка Лана Ра та актор Євгеній Конощук із студії «Новаторфільм» провели для дітей від 4-ох до 16-ти років майстер-клас з ліплення головного героя анімаційного серіалу «Моя країна - Україна» Кота Воркота. Окрім того команда представила книгу Лани Ра, написану за мотивами мультфільму «Щоденник котячих мандрів», а Євгеній Конощук прочитав кілька історій непосидючого кота-мандрівника.

Цього дня у антикафе «Innerspace» відбулося два майстер-класи від професійних аніматорів. Перший майстер-клас з професійної анімації «Створення персонажів до анімаційного фільму» у антикафе «Innerspace» організувала художниця анімаційної студії «Борисфен» Валентина Серцова. Вона показала глядачам кілька мультфільмів, створених за її участю, зокрема «Халабудка», «Лежень», «Мишко та Місячна Дзвінка» та розповіла про процес створення персонажів для цих фільмів. Так, за її словами, уся зображальна частина роботи лежить на ній, художниця створює у програмі «Photoshop» персонажів та декорації до мультика, а власне процесом руху та оживленням героїв займається аніматор. Режисер же має пояснити аніматору як розробити сцену. Валентина Серцова розказала, що намагається створювати багато деталей у персонажі, щоб аніматору було легше ним рухати.

Другий майстер-клас на цій локації був від лялькаря-аніматора Олега Педана «Технології виготовлення ляльок для покадрової зйомки». Мультиплікатор показав відвідувачам свої роботи та розповів про процес їх створення. За його словами, практичну усю роботу над фільмами він виконує самотужки: пише сценарій, виготовлює ляльки та декорації, анімує їх, лише написання музики до анімації він довіряє знайомим композиторам.

Окрім того в арт-просторі «Креативна лабораторія» польська аніматорка Анна Хаброс-Пілат продовжила створювати пластиліновий мультфільм з групою з 10 людей, які почали працювати над ним у перший фестивальний день. Анімацію створювали у техніці стоп-моушн про сон дівчинки – головної героїні мультика. Майстер-клас тривав 4 години з перервою, і зрештою, команді вдалося дозняти мультфільм. А власне його монтажем Анна Хаброс-Пілат займеться уже в Польщі.

О 16:00 у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася передпрезентація оновленої першої частини серії романів-фентезі про пригоди хлопчика Айхо – «Айхо, або Подорож до початку» Орести Осійчук. До слова, ілюстрації до книги з пластиліну та глини створювали керівники організації «Імаго» Леонід Тивонюк та Мар’я Гвозд’єва-Тивонюк. Леонід розповів, що вирішив зробити героїв книги з білого пластиліну, щоб кожен читач міг розфарбувати їх у власні кольори у своїй уяві. Також він відкрив секрет створення карти для книги, мовляв, щоб вдало передати увесь казковий світ з книги, він створював її з картографом. За словами представниці видавництва «Синя папка» Оксани Янчишиної, книга вийде 13 вересня, придбати «Айхо, або Подорож до початку» можна буде з початку жовтня.

Окрім того протягом дня на дитячій території майстри хенд-мейду та аніматори розважили малечу. Зокрема, вже другий день поспіль художня студія «Вулик» чарувала над створенням спільно з маленькими відвідувачами пісочної анімації в арт-галереї «Луцьк», а дизайн-студія «SofiMax Decor» показувала найменшим відвідувачам «Задзеркалля» як розмальовувати дерев’яні фігурки головних персонажів фестивалю – печерного чоловіка та динозавра. А аніматори у костюмах міньйонів зі студії свята «Карамболь» проводили для дітей різні цікаві конкурси та ігри.

Також впродовж двох днів на «Задзеркаллі» діяла виставка техніки від спортивно-розважального центру «AdrenalinCity». Кожен охочий міг прийти у мистецький салон «Артист» та ознайомитися з експонатами, за допомогою яких свого часу знімали і дивилися анімацію та кіно. Загалом на виставці було представлено 20 експонатів: камери та діапроектори з плівками.

Насамкінець в арт-просторі «Креативна лабораторія» відбувся круглий стіл на тему «Вплив анімації на дитячу психіку», який відвідали аніматори, художники, організатори «Задзеркалля», психологи Олена Солоненко та Олена Валова, а також кандидат філософських наук, доцент Антоніна Євтодюк.

За словами представниці київської студії «Червони собака» Маргарити Тебешевської, аніматору часом дуже складно знайти золоту середину між своїми амбіціями, як автора мультфільму, та зацікавленням дітей. Мовляв, іноді розумна та гарна анімація дітям може бути нецікавою і занадто дорослою. У свою чергу львівський аніматор Роман Дзвонковський окремо відзначив процес створення мультфільмів самими дітьми – різним дітям подобається працювати у різних техніках, хтось любить працювати в техніці перекладки, хтось – в пісочній анімації.

Не обійшлося на круглому столі і без дискусій. Так, думки присутніх розділилися щодо двох тем: чи варто аніматору вчити чомусь своїх маленьких глядачів, а не просто самовиражатися, а також чи слід обмежувати дітей у перегляді мультфільмів, де немає чіткого поділу на добрих і поганих героїв.

Закриття фестивалю відбулося в дворику біля Палацу культури. Організатори подякували усім запрошеним учасникам, партнерам та спонсору заходу та назвали імена переможців анімаційного конкурсу, який проходив у рамках фестивалю. Також на завершення спонсор фестивалю та керівник ТМ «Laki»Ігор Ковальчук оголосив переможця конкурсу «Солодкий персонаж». Ним став Віктор Шевчук, який отримав за створення найкращого персонажа для цукерок подарунки - солодощі та квитки у кінотеатр «AdrenalinCity».

Завершальною і чи не найголовнішою подією дня став перегляд анімаційних робіт-переможців конкурсу.

Незабаром організатори надішлють переможцям дипломи та призи.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus