USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Патріотичний фестиваль у Володимирі-Волинському. ВІДЕО

11 Жовтня 2014 22:15
Фестиваль традиційної національної культури «Українське коровай-сузір’я» вже всьоме поспіль відбувся у древньому Володимирі сьогодні, 11 жовтня. У зв’язку з подіями в країні, цьогорічний фестиваль мав особливе патріотичне забарвлення, та відбувався під назвою «Сини боронять рідну землю, що родить колосистий хліб».

Про це повідомляє "Волинь:світ".

Почесне місце у фестивальній програмі було присвячене тим, кого з нами немає, хто віддав своє життя за волю, незалежність та світле майбутнє України. Саме такий патріотичний напрямок яскраво розкривали композиції від сільських громад Володимирщини, а також виставка дитячих малюнків «Намалюй героя» та конкурс сценаріїв і віршів «Слово, моя ти єдиная зброє…», що підготували клубні працівники.

Особливу увагу гостей заходу привертали стели пам’яті з портретами наших патріотів, що загинули на Майдані, відстоюючи ідеали Революції Гідності та суверенітет і територіальну цілісність Батьківщини у зоні АТО.



Також відбулося покладання квітів до всіх пам’ятників загиблим воїнам, розташованих на території Володимира-Волинського, а також панахида за загиблими за волю нашої держави.

А надвечір організатори фестивалю запросили усіх до актового залу місцевого будинку культури на перегляд програми «Дай, Боже, Вкраїні дочок і синів, дай хліба до столу, дай миру усім». Глядачі отримали масу задоволення від виступів місцевих юних та досвідчених артистів.



Хоча дійство проходило значно скромніше, ніж у попередні роки, воно було не менш пізнавальним, насиченим та різноманітним.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голові Володимир-Волинської РДА Володимиру Савчуку, який намагався відкласти проведення цього традиційного фестивалю, влаштували «народну люстрацію» - одягли на голову смітник. Тож чиновнику, аби зберегти посаду і уникнути вкидання у сміттєвий бак, довелося скасувати розпорядження про перенесення фестивалю, тож він відбувся, як і планувалося, 11 жовтня 2014 року.

Щодо інциденту з головою РДА, то правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання – до чотирьох років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
факт Показати IP 12 Жовтня 2014 16:38
Просто так Савчук - ставленик Саганюка в районі . не саботував захід.Мета була одна- вставити палку в колеса "неугодним" Петра. Інше питання.Де був в той час Оніщук, який рве на собі патротичну вишиванку, відриваючи пару сотень голосів в Євгена Мельника? Тут також смерділо політикою і піаром. Організаторам щире дякую і низький уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus