USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучанам презентують книгу про Миколу Гоголя

24 Жовтня 2016 12:01
Філософ та письменник Петро Кралюк презентує свою нову книгу «Таємний агент Микола Гоголь», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева» у 2016 році у Луцьку. Зустріч відбудеться 24 жовтня о 15:00 у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва (пр. Волі, 2), повідомили організатори.

«... коли Іван Драч начитався моїх писаній про агентурну діяльність класика російської літератури, то казав, що аж три ночі не спав. Правда, ще додав мені: "А щось в тому є". Також цей твір є тонкою насмішкою над російськими ідеологічними стереотипами», — розповідає Петро Кралюк.

Нова праця письменника та публіциста Петра Кралюка «Таємний агент Микола Гоголь, або Про що розповідає «Тарас Бульба» — спроба авторського дослідження контроверсійної гоголівської повісті «Тарас Бульба» з погляду ролі цього тексту в культурно-політичному дискурсі як у ХІХ столітті, у добу романтизму, так і в нинішні часи. У книжці дослідник розглядає місце «Тараса Бульби» в різних системах координат: імперській російській, провінційній малоросійській, польській, єврейській тощо.

Вхід вільний.

Довідка: Петро Михайлович Кралюк — філософ, письменник та публіцист. Доктор філософських наук, заслужений діяч науки і техніки України (2009), професор, проректор з навчально-наукової роботи Національного університету «Острозька академія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus