USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У відремонтованій садибі Бандери зробили музей

1 Січня 2010 19:21
1 січня, у день 101-річчя з дня народження Степана Бандери, у місті Стрий, що на Львівщині, відкрили музей родини Бандерів з п’яти кімнат та підвального приміщення.
У 2009 році на капітальний ремонт приміщення на вулиці Львівській, 20, де мешкав юний Степан Бандера з батьками, було виділено 50 тисяч гривень з міського бюджету Стрия з фонду річного розвитку та 247,8 тисяч надійшли від Львівської ОДА. Ремонт тривав півроку. Проводилося укріплення фундаменту, гідроізоляція, заміна вікон та дверей, зовнішні та внутрішні роботи. Над розробкою і розміщенням експозиційного матеріалу трудилися наукові працівники стрийського краєзнавчого музею «Верховина». Є ідея встановити дошку з іменами всіх жертводавців, які допомагали матеріально – повідомляє zaxid.net.
Довідково:
Міська влада Стрия протягом двох років добивалася передачі приміщення на вулиці Львівській, 20 у райцентрі на свій баланс. Свого часу будинок був націоналізований і знаходився в обласному підпорядкуванні. Відтак, будівлю передали у власність територіальної громади Стрийського району, де було розміщено інкубаторну станцію.
У 2001 році в Стрию було офіційно відкрито сквер біля будинку, де мешкала родина Бандерів, за кошти професора економіки із Філадельфії Володимира Бандери та представників української діаспори через посередництво стрийського товариства «Садиба-музей родини Бандерів».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus