USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Український фільм вперше «фестивалитиме» в Каннах

15 Квітня 2010 16:55
Як стало відомо, Україна представляє в рамках кінофестивалю два ігрових фільми - "Щастя моє" Сергія Лозниці (Україна-Німеччина-Голландія) в основному конкурсі і новий фільм Отара Іоселіані Шантрапа (Україна-Франція) за участю Богдана Ступки в спеціальній програмі.

Сьогодні на офіційній прес-конференції в Парижі, організатори Каннського МКФ оголосили основних учасників конкурсної програми 63-го фестивалю, який відбуватиметься з 12 по 23 травня 2010 року на Лазурному узбережжі, передає Кореспондент .

"Не дивно, що я безмежно натхнений, відчуваю радість і гордість за те, що моя мрія здійснилася, - зазначив продюсер фільмів "Щастя моє" і "Шантрапа" Олег Кохан. - Ми беремо участь в основному конкурсі найавторитетнішого кінофестивалю планети зі стрічкою Сергія Лозниці і здійснюємо прем'єрний показ фільму Отара Іоселіані. Це вже нагорода для кожного продюсера, а для українського - особливо ".

"Ми вперше представлені в селекції шедеврів - адже Канни щорічно акумулюють культурні струми всієї світової кінематографії. Ці фільми дуже дорогі мені, перш за все, тому що в них вкладено сокровенне, щире переживання нашого непростого життя, і порушені важливі витоки природи людяності в постійній внутрішній боротьбі добра зі злом, - додав він.

Фільм кінорежисера Сергія Лозниці "Щастя моє" (Україна-Німеччина-Голландія), зйомки якого закінчилися в лютому 2010 в Україні, побореться за головний приз з 15 фільмами-учасниками основного конкурсу, серед яких "Стомлені сонцем-2" Микити Міхалкова, "Обурення Такеші" Кітано, "Принцеса Монпельє" Бертрана Таверньє, "Поза законом" Рашида Бушареба, "Знімати" Матьє Амальріка, "Ще один рік" Майка Лі та інші стрічки.

Режисер фільму "Щастя моє" Сергій Лозниця наголосив, що присутність його фільму в основній програмі Канн - велика честь для нього і його міжнародної команди.

"Робота над фільмом була щастям, запрошення в Канни - це подарунок, який я приймаю із захопленою смиренністю. Я не розглядаю участь у Каннському фестивалі як змагання. Для мене це, перш за все, можливість показати мою стрічку найбільш професійній і найдосвідченішій аудиторії у світі. Сподіваюся, що ця аудиторія буде прихильна до "Щастя мого", - зазначив Лозниця.

У рамках спеціальних позаконкурсних програм будуть представлені новий фільм Отара Іоселіані "Шантрапа" (Україна-Франція) за участю Богдана Ступки, а також стрічка Вуді Аллена "Ти зустрінешся з високим темноволосим незнайомцем", "Волл Стріт. Гроші не сплять" Олівера Стоуна.

63-й Каннський кінофестиваль відбудеться з 12 по 23 травня 2010 року. Журі очолить Тім Бертон. Відкриє програму кінофестивалю новий фільм британського режисера Рідлі Скотта Робін Гуд.

Нагадаємо, що в 2009 році Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю отримала стрічка австрійського режисера Міхаеля Ханеке "Біла стрічка".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Zozo Показати IP 17 Квітня 2010 20:15
Пробачте, але не вперше. Бо короткометражний фільм українського режисера Стрембицького вже кілька років тому завоював "Золоту пальмову гілку"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus