USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський рятувальник отримав «Золотий мікрофон»

7 Жовтня 2015 08:00
Волинський рятувальник Роман Багнюк отримав грамоту та «Золотий мікрофон» у Запоріжжі. Про це повідомляють у прес-службі ДСНС України у Волинській області.

Уже 10 років поспіль спеціалісти ДСНС беруть участь у Покровському ярмарку у Запоріжжі. Саме тут у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» працівники ДСНС побудували своє «Місто рятувальників».

Під час заходу на сцені міста рятувальників розвернулося справжнє яскраве дійство. До Запоріжжя завітали співробітники ДСНС з інших областей України. Мешканці зібралися біля сценічного майданчику, адже подивитися дійсно було на що. Свої пісні та неймовірно веселий настрій всім подарували представники Волинської, Чернігівської, Житомирської та Миколаївської областей.

За свій професіоналізм та підтримку вони отримали грамоти та «Золоті мікрофони», а їхні керівники – подяки за популяризацію професії рятувальника. Творчі колективи молоді професійно-технічних навчальних закладів виступили разом з рятувальниками на сцені і вразили аудиторію своїми яскравими номерами.

Та все ж найгучніші оплески отримали пісні у виконанні працівників пожежно-рятувальної служби: головного інспектора Камінь-Каширського РВ УДСНС України у Волинській області Романа Багнюка, ветерана пожежної охорони з міста Миколаєва Сергія Осташевського, заступника начальника 3-го державного пожежно-рятувального загону УДСНС України у Чернігівській області В’ячеслава Алещенка, пожежного-рятувальника частини спеціальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС України у Житомирській області Володимира Савченка, провідного фахівця відділу планування заходів цивільного захисту УДСНС України у Миколаївській області Артема Вагіна.

Вони так емоційно та щиро співали героїко-патріотичні пісні, що запоріжці із захопленням слухали їх. Декілька пісень на біс разом виконали наймолодші учасники заходу - 26-річні Роман Багнюк з Волині та Артем Вагін з Миколаєва. Особливою піснею, де жінки пролили сльози на святі безпеки, стала пісня Кузьми Скрябіна «Мамо». Саме її дуетом виконали волинський та миколаївський рятувальники.


Традиційно перед глядачами виступили помічники рятувальників – Дружина юних пожежних ЗНВК №88 команда «ЩИТ». Ці яскраві виступи дуже корисні, особливо для маленьких глядачів, тому що необхідну інформацію передають дітям за принципом «рівний-рівному». Саме це сприяє кращому сприйняттю дітьми правил безпеки життєдіяльності. Співробітники ДСНС організували багато конкурсів для дорослих і дітей, а після нагороджували їх пам’ятними призами. Крім того, кожній дитині фахівці служби порятунку виписували «Посвідчення юного рятувальника», яке діти могли заповнити пройшовши всі станції, які розмістили по всьому містечку.
У рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулася виставка пожежно-рятувальної техніки, яку використовують у повсякденній бойовій роботі. Всі охочі могли сфотографуватися біля червоних велетнів та посидіти за кермом «підкорювачів вогню», уявивши себе справжніми рятувальниками.

Цікавим відкриттям для відвідувачів стали група газодимозахисної служби та група радіаційного контролю, а також обладнання водолазної, піротехнічної та хіміко-розвідувальної груп, де гості ярмарку на практиці побачили, як використовують засоби захисту та мали змогу спробувати одягнути їх на себе.
Важливою інформацією для збереження власного життя та здоров’я, вмінням надати першу долікарську допомогу оточуючим поділились група медичного забезпечення. Під час інтерактивних майстер-класів спеціалісти Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності розповіли про засоби індивідуального захисту органів дихання та покровів шкіри.

А група зв’язку підготувала для мешканців міста декілька захоплюючих технічних приладів, особливо дітлахам сподобався великий телефон, на якому кожний раз вони набирали цифри 101, щоб назавжди запам’ятати.

Розважальну програму, різноманітні майстер класи та конкурс малюнків на асфальті «ДСНС очима дітей» організували друзі рятувальників волонтери благодійного фонду «Посмішка дитини».
Також, на ярмарок завітали представники Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України, які організували для молоді агітаційну роботу та розповіли про переваги роботи в службі порятунку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus