USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Банкіри в Луцьку згуртували підприємців

1 Грудня 2016 18:18
Поговорити про проблеми та відшукати шляхи їх вирішення, набратися досвіду та натхнення, й зрештою, озвучити наболілі питання представникам влади, мали нагоду волинські бізнесмени в рамках першого регіонального форуму «Україна – країна підприємців».

Захід 1 грудня організували ПриватБанк та Український союз промисловців та підприємців. Аби взяти участь підприємницям та тим, хто задумується про власну справу, достатньо було заповнювати заявку. У волинському бізнес-форумі взяло участь близько 300 учасників. Подібні заходи вже відбулися в Києві, Полтаві, Дніпрі та Ужгороді.

Одна з ключових тем заходу – програма підтримки малого бізнесу місцевою владою «Україна – країна підприємців». Суть полягає в тому, аби за рахунок місцевих бюджетів компенсувати частини відсотків за банківськими кредитами. Таким чином вдасться стимулювати населення розвивати власну справу, переконані ініціатори. А отже, мова - про створення робочих місць. Ця ініціатива, запевняють керманичі області, повинна лягти в основу однією з обласних програм на наступний рік.

«В Україні дуже багато талановитої молоді та людей старшого покоління, які мають багато бізнес-ідей, але є чимало перепон, аби їх втілити в життя. Люди, або не знають як розпочати власну справу, або їм не вистачає фінансування. Тому наше завдання – надихнути підприємців, розповісти, як почати свою справу», – пояснює директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Войтенко.



Підтримати програму ПриватБанку під час брифінгу пообіцяв голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Зокрема, як зазначив він, важливо, аби у цьому контексті влада не забула про демобілізованих воїнів.

«Майже 10 тисяч вояків служили. Відтак, після повернення додому постає питання реабілітації. У цьому напрямку гостро стоїть питання забезпечення роботою. Створення хоча б одного додаткового робочого місця – на вагу золота», – коментує Володимир Гунчик.

Гунчик наголосив, що в ОДА зацікавлені в тому, щоб були створені обласна і регіональна програми підтримки підприємництва і бізнесу. З його слів, за результатами форуму облдержадміністрація внесе на розгляд сесії облради програми розвитку підприємництва і бізнесу, започаткувавши співфінансування з обласного бюджету і банківських структур. Очільник краю пообіцяв звернутися до голів райдержадміністрацій, міських голів, до всіх представників місцевого самоврядування.

Він сподівається, що до ініціативи долучаться й державні банки. А міста та райони започаткують подібні до обласної програми.



Світлана Єфремова, заступник директора з фінансів компанії «Гранд Персона», зазначає, що така програма може бути цікава саме малому підприємцю, самозайнятому населенню, яке найменш захищене.

Підприємець Зоя Новосад, яка завітала на форум, – власниця невеличкої аптеки. Зазначає, що найбільше з запропонованих у програмі тем – її цікавить тема кредитування бізнесу.

«Із 2002 року я займаюся підприємницькою діяльністю, але про підтримку державою не чула. Тому мені цікава ця тема», – пояснює учасниця форуму.

Підприємець Сергій Тарадюк займається дитячим текстилем протягом п'яти років. Прийшов на подію, аби надихнутися та почути нову інформацію.

«Такі майданчики потрібні. Молодь, яка йде у бізнес, торує цю дорогу двома шляхами: або користується тим, чого батьки навчили, або дізнається щось від колег. Мені цікаво почути досвід інших», – говорить Сергій. Підприємець, який представляє дрібний бізнес, каже, що з часу початку власної справи і до нині, якихось великих позитивних змін не відчуває. Втім, сподівання на краще є.

Під час форуму учасники могли почути з перших вуст про те, як із дрібного бізнесу вдалося розвинулася до великих підприємств. Про те, на які граблі наступали та як долали перепони ділилися представники корпорації «Тигрес», «Едельвіка», компанії Face to Face, VolWest Group, «Гранд Персона».

Юрій Переходько, голова правління ПрАТ «Едельвіка», радив попри всі обіцянки влади, сподіватися на власні сили та пам'ятати, що створюючи робоче місце, підприємець стає відповідальним за долю цього найманого працівника.

Молодшим колегам досвідчений бізнесмен радив не гнатися за великими грошима та вчитися відпочивати. А один із засновників сімейних кафе «Дядя Pizza» та інших розважально-ресторанних закладів Роман Хорзов, ділився власним досвідом, як йому вдалося себе мотивувати заробляти гроші.

«Такі зібрання мають бути стартом та обміном досвідом серед підприємців. Секретів чи якоїсь панацеї тут не знайдеш, цього очікувати не варто. Втім тут є консолідація думок, позитивний досвід. Психологічно важливо побачити, що є такі ж люди, які чогось досягають, вирішують негаразди», – зазначив Роман Хорзов.

Учасники форуму мали нагоду отримати інформацію від компанії, що працюють в сфері business to business. Тобто проконсультуватися зі спеціалістами з кредитування, франчайзингу, отримати юридичну пораду чи навіть налагодити співпрацю щодо постачання продукції із Китаю.

Виконавчий директор регіонального відділення УСПП у Волинській області Юрій Анцух переконаний, що українці мають гарний генетичний потенціал вести бізнес. Тому завдання держави - стимулювати цей фонд нації, який зможе поповнювати ресурси, створювати робочі місця та налагоджувати власне виробництво. Тож надалі слово – за практичним втіленням напрацювань першого регіонального форуму підприємців.

Для покращення роботи підприємців, та розвитку власної справи під час форуму працювали фінансові експерти ПриватБанку з обслуговування клієнтів малого та середнього бізнесу. Учасники мали можливість отримати з перших вуст корисні інструменти для спрощення операційної діяльності, індивідуальні консультації від фахівців з реєстрації підприємств, бухгалтерського обліку, податкової звітності, юридичного супроводу діяльності, франчайзингу, еквайрингу.

Національна програма розвитку малого бізнесу «Країна підприємців» вже успішно працює на Волині. На сьогодні підтримку знайшли більше 180 проектів малого бізнесу на загальну суму близько 15 млн грн. Щоб стати учасником національної програми «Країна підприємців», достатньо зареєструватися на сайті програми kub.pb.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus