USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Банкомати «Ощадбанку» через хакерську атаку не видають гроші

27 Червня 2017 15:36
В Ощадбанку на тлі сьогоднішньої хакерської атаки на низку банків мусили вдатися до обмеження функціоналу послуг, що надаються клієнтам.

Про це повідомляє прес-служба банку.

«Сьогодні, 27 червня, низка українських компаній та банків зазнали хакерської атаки. Внаслідок цього Ощадбанк на виконання регламентів безпеки та захисту інформації був вимушений вдатися до обмеження функціоналу послуг, що надаються клієнтам. Банк перепрошує за незручності, що виникли внаслідок форс-мажорних подій і гарантує конфіденційність та збереження даних клієнтів», - йдеться в повідомленні.

У банку відзначають, що клієнти Ощадбанку наразі можуть скористатися банкоматами інших банківських установ, для клієнтів-пенсіонерів ця послуга є безкоштовною. Веб- та мобайл-банкінг Ощад 24/7, а також операції з картками здійснюються у нормальному режимі. Відділення банку працюватимуть сьогодні у режимі консультацій.

Служби банку у взаємодії з НБУ докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення доступу до всіх сервісів банку.

Про завершення цих робіт у банку обіцяють додатково повідомити.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, лучани скаржаться на корпоративні комп’ютерні системи, які виходять з ладу. Зокрема, зі слів очевидців, з інтервалом в 1-2 години почались неполадки в роботі систем: комп’ютери перезавантажуються і на екрані з’являються повідомлення з вимогою сплатити кошти. Зокрема, в гіпермаркеті «Там-Там» виникли проблеми з оплатою картками; зі схожими проблемами зіткнулися на КП "Луцьксвітло", системні проблеми спостерігаються в службі «Нової Пошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus