USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Луцької міськради хочуть вивести з тіні благодійні внески

31 Січня 2017 18:26
Депутати Луцької міської ради від фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» хочуть, аби люди, які сплачують в лікувальних закладах міста благодійні внески, перераховували їх на банківський рахунок. Це дозволить прозоро контролювати всі кошти та їх використання.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

На комісії розглядали питання щодо роботи лікарняних кас. Загалом в області функціонує 8 таких благодійних організацій. Так, керівник однієї із таких благодійних установ – «Муніципальної лікарняної каси» Федір Кошель повідомив, що в 2015 році організація залучила 11,8 мільйона гривень, а в 2016 – 14,3 мільйона. Запевняє, що всі кошти використовуються тільки по потребі і на найнеобхідніше для лікувальних закладів та пацієнтів. Мовляв, гроші йдуть на витратні матеріали та обладнання у лікарнях, медикаменти та нецільову фінансову допомогу тим, хто потребує дороговартісного лікування.
Крім того, частина грошей (менше 10% від усіх надходжень) використовується на оплату роботи працівників благодійної організації.

«Всі звіти про купівлю обладнання та витрату коштів є на сайті організації», – переконує Федір Кошель.

Член комісії, депутат від фракції «УКРОП» Тетяна Янчук розповідає: від лучан надходить дуже багато скарг на те, що благодійні внески, які люди сплачують, пропадають невідомо куди.

«Щоб не було таких питань, вся готівка має бути виведена з комунальних закладів, щоб це було як за кордоном. Звісно, що найкращим варіантом є медичне страхування, проте поки її в Україні немає, то потрібно розробити систему безготівкового перерахунку за медичні послуги. До прикладу, після лікування, пацієнту може бути виписаний рахунок, який буде «списуватися» з пенсійної або зарплатної картки», – каже Тетяна Янчук.

Депутат Луцькради від фракції «УКРОП» Олександр Кравченко переконаний, що благодійні внески, які платять люди у такі каси, потрібно облікувати через безготівкові рахунки.
«Чомусь у тролейбусах і автобусах ми хочемо передбачити встановлення електронних засобів, які будуть обліковувати перевезення пасажирів, а в лікарні, де встановлені і банкомати, і термінали, робиться супротив. Готівка – це тіньова бухгалтерія. Якщо хочемо уникнути цього і зробити всі розрахунки прозорими, повинні переходити в сферу електронних грошей», – каже Олександр Кравченко.

«Не стільки проблема у роботі цих благодійних організацій, як питання до прозорості використання коштів. Питання зникнуть, якщо благодійна допомога буде називатися платою за лікування, оскільки вона цим і є. І найголовніше: повинна бути повна ліквідація готівкового обігу – основне джерело всіх підозр», - підсумовує депутат-укропівець Борис Смаль.

Депутати-укропівці кажуть, що детальніше вивчатимуть дане питання і запропонують свій механізм конструктивної співпраці між лікарнею та пацієнтом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
бе Показати IP 31 Січня 2017 18:31
Якби ще й відкати депутатів вивели з тіні
Пп Показати IP 31 Січня 2017 18:40
Дійсно гроші в лікарнях беруть,чеки мед.сестри від руки пишуть,лікарі теж зловживають благагодійною касою,бо пацієнтам не рекомендують йти в офіційну касу,бардак і корупція процвітають в усіх мед. закладах луцька.
РР до Пп Показати IP 31 Січня 2017 21:45
Яка різниця пишуть від руки чи ні?Якщо чек був виданий по факту, значить кошти будуть офіційно оприходувані і надійдуть за призначеням
Фельдшер до Пп Показати IP 1 Лютого 2017 01:36
Гроші йдуть виключно на премії керівникам установ.
проктолог Показати IP 31 Січня 2017 18:49
Цікавий підхід до проблеми. А що, тільки укроп був присутній на нараді? Якби сьогодні в лікарнях стояли термінали, то Борис Смаль обов’язково виступив би і сказав, що вони ускладнюють розрахунки, що їх треба відмінити.
Головний лікар до проктолог Показати IP 31 Січня 2017 21:28
Правильно. Нехай буде готівка. Бо інакше який толк з тої лікарняної каси?
гінеколог Показати IP 31 Січня 2017 20:24
Люди повинні плртити лише тіль те, що передбачено Законом, а не "темні лікарняні благодійно-ПРИМУСОВІ " проплати. За що, комУ і т.д. Нехай роздрукують і вивісять рохцінки благочинності, не ХОЧУТь ? ЧОМУ????
лучанин до гінеколог Показати IP 31 Січня 2017 21:42
Ну які розцінки благодійності? ви хоч самі розумієте про що ви говорите?
Ухогорлонос Показати IP 31 Січня 2017 20:37
Депутати-укропівці мені сьогодні нагадують свободівців попереднього скликання,які пхали свого носа де тільки можна. Молодці. Так тримати.
рожищанин Показати IP 31 Січня 2017 21:44
РАГУЛІ---ЦЕ ВИХОДИТЬ ГРОМАДЯНИ ПЛАТЯТЬ ПОДАТКІ ....СКАЖЕНІ ТАРИФИ ТА ЦІНИ НА КОМУНПОСЛУГИ...---З ЦИХ ГРОШЕЙ ФІНАНСУЄЦЯ МЕДИЦИНА ЯКА Є ДЕРЖАВНА А ТАМ СИДЯТЬ НА ВСЬОМУ ГОТОВОМУ ГОРЕ МЕДИКІ ---В ТЕПЛИХ КАБІНЕТАХ ОСНАЩЕНИХ ВСЕ НА ДЕРЖАВНОМУ ЗАБЕСПЕЧЕНІ І БЕЗ ВСЯКОГО ГЄМОРУ ЗАРОБЛЯЮТЬ СОБІ БАБЛО ---ЯКЄ ПАЦІЄНТИ В ЗНАК ВДЯЧНОСТІ ТИХЕНЬКО КЛАДУТЬ ЇМ В ХАЛАТИКІ.....МОЖЕ ПОРА ВСЕ ПОСТАВИТИ З НІГ НА ГОЛОВУ.
селянин до рожищанин Показати IP 31 Січня 2017 22:29
Почитай держбюджет на 2017 р. і за всі попередні роки..Відкрий очі і ти побачиш які кошти на медицину виділяють і яка реальна потреба насправді. І різниця буде колосальна. А ти тут говориш про "повне державне забезпечення".
Антоніна Показати IP 31 Січня 2017 21:59
А чого в статті тільки про Муніципальну лікарняну касу йдеться? А хто інші 7 благодійних організацій в області? хоч би перелік написали
Думба Показати IP 31 Січня 2017 22:21
"від лучан надходить дуже багато скарг на те, що благодійні внески, які люди сплачують, пропадають невідомо куди." - геть несерйозне формулювання. Тобто депутати слухають та самі розпускають плітки. Покажіть фото цих скарг, хоча б кількох авторів цих скарг. Поки що основну бучу здіймає Діма Глазунов. Встановити термінали - дурна думка. По-перше, банк почне брати комісію за користування терміналом=подорожчання послуг. По-друге, знаючи якість роботи терміналу - черги збільшаться. По-третє, адмініструвати фінанси і надалі будуть каси - чим вони займаються і зараз. Який зміст все ускладнювати? Бентежать гроші?-та, бляха-муха,- БЕРІТЬ ЧЕКИ !!! Вся фінансова інформація є на сайтах організацій можете просто зараз її перевірити.
Цікавий Показати IP 1 Лютого 2017 06:26
В дійсно чому не прозвітувався Глазунов за Волк.За весь час роботи жодного публічного звіту.Проігнував черговий раз.Його запрошували.Наступного може не буде.Члени Волка масово покидають організацію,бо тепер ізза свого непрозорого піарного керівника будуть лікуватися на загальних підставах,а компенсацію за лікування від Глазунов його сестри Катерини іКорміна так званого правління важко добитись.Треба пуд солі з'сти. То телефон не відповідає а адреса неточності чи-то Степана Бандери чи Шопена.Коротше за свої внесків і такі незручності.А чеки запонки не відповідає оплачує. Чому такі складності?
Відомий до Цікавий Показати IP 1 Лютого 2017 09:09
Та про яке звітування Ви говорите!! Не звітувався Глазунов, бо немає про що звітуватися. Якби було все добре по бухгалтерських документах і не соромно було б людям у очі дивитися, то б тоді і звітувався
до цікавого до Цікавий Показати IP 1 Лютого 2017 10:21
я була членом ВОЛКа від колективу Модерн-Експо. Виявилось що Глазунов зібрав 240 тис.грн наших коштів, а пролікував наших працівників лише на 80 тис.грн. Куди ділись решта коштів відомо лише Господу Богу і Глазунову. Через непрозорість Модерн-Експо припинив співпрацю з ВОЛКом. З ВОЛКом жити - по вовчи вити... (за своїми грошиками)
Пацієнт Показати IP 1 Лютого 2017 08:13
І ще хтось в це вірить.Ви наївні люди.Хтось так дабровільно відповзе від годівниці.О і пенсіонер Кошель там.А де ж і ще має бути.Де гроші там і вся "братія".І виходу з цього болота не проглядається і це просто жахливо і катастрофічно.Прикро,особливо за молодь.
Джмол до Пацієнт Показати IP 1 Лютого 2017 10:17
Чуєш, розумнику, якби не Кошель - .опа була б всій вашій луцькій медицині. Осіпов он як намагався зайняти кошелеве місце, яле побачивши кількість проблем - дав "задню". Кошель мі би давно закрити всі каси і ходив би ти не в лікарню, з опаленням і ремонтом, а в хлів-больніцу. Може тобі це й миліше, але от якраз молодь хоче отримувати якісні послуги в сучасних приміщеннях на сучасному обладнанні. Маєш претензії - давай заяву в прокуратуру, поліцію. А так - нема чого гвандіти.
Лучанка Показати IP 1 Лютого 2017 10:32
Чому всі журналісти постійно висвітлюють роботу лише одного! з 8-ми благодійних фондів??? Чому така увага лише до Муніципальної каси??? Хто решта 7 фондів, в т.ч. фонд обласної лікарні "Надія" з величезним оборотом??? Де висвітлення їх роботи??? Аналогічна ситуація з лікарняними касами. Постійно цікавляться "Допоможемо собі". Вже про неї розчесали вздовж і впоперек. А де ВОЛК??? Співпадіння, Карл???
До Антоніни Показати IP 1 Лютого 2017 10:37
Б/Ф "Надія" Обласна клінічна лікарня; благодійні лікарняні каси є в Нововолинській ЦМЛ, Ратнівській,Горохівській,Маневицькій ЦРЛ, Ковельському ,Любомському медобєднаннях.
лучанець Показати IP 1 Лютого 2017 11:21
Лучанці. Тому що всі працюють нормально крім га*дона ВОЛК
Знаючий Показати IP 1 Лютого 2017 12:56
А ще ВОЛК Глазунова утримує Рідну Волинь(паразитичну організацію) за внески членів Волка бо йому в рідну волинь коштів ніхто не перераховує бо це вже не Бориса Климчука А довбня Дмитра Глазунова.
до Знаючого Показати IP 1 Лютого 2017 13:08
Член ВОЛКА. Та давайте вже того Глазунова переберемо і його правління сестру Катерину та Корміна а введемо представників від колективу . Глазунов та його шайка дуже себе дискредитували. Або всім вийти з тої організації і якось забрати свої кошти які він присвоїв і розпоряджається як своїми. Надіємся що конференція яку він намічає на березень 2017 року таки відбудеться (але завжди він втікає від звітів та своїх членів). Накінець його виведуть на чисту воду завдяки журналістам депутатам . То перебранець який ніби благими намірами хоче ще більше заробити.
сіськапіськахвост Показати IP 1 Лютого 2017 16:28
Повідомляймо один одному, де і коли відбудеться ця конференція.. А то він візьме три члени і півтора журналіста, тицьне їм по кілька гривень і скаже, що провів конференцію. І піде по редакціях з звітом.
saaa Показати IP 2 Лютого 2017 10:25
ВОЛК - реально волк... Особливість цієї організації в тому, що, якщо член лікарняної каси за рік не використав гроші, вони «згорають» (в інших касах діє накопичувальна система з необмеженим терміном). Люди добрі - це сучасне кидалово - гра Монополія... Якщо гроші не вікористали - вони згоряють... Куди згорають??? Зібрав за рік ВОЛК 5 мльйонів, поклав на рахунок в банк, де вони лежать до кінця року - а там - куди? Собі в карман - а людям скажу - гроші згоріли... Кервника ВОЛКа знайти легко... Він за ца ввкрадені гроші купив собі двоповерховій будинок по вул. Шопена, біля Палацу Піонерів... Де зараз на пожертві л*хів живе з сім"єю, охорошу найняв... Ви запитаете - як так вийшло? Дуже просто - ті хто платять в ВОЛК як правило дерслужбовці або медпрацівники, яких добровольно-примусово заставили робити внески... І поки людина не захворіє - до ВОЛКа не йде. А прийшовши - взнає, що гроші "згоріли"!!! Уявляєте - людина десять років робить внески, а коли приходить за медичною страхівкою - йому пан ВОЛК говорить - ваших грошей нема - вони згоріли.... Час до ВОЛКа прийти з прокуратурою...
Не член Показати IP 2 Лютого 2017 10:59
Діма за сплачені членські внески добре живе, купив 3 ділянки, розгорнув будівництво будину, купив машинку ПОРШЕ КУЄН 70 тис. баксів. Його жаба душить що він мало заробив. Ну да, апетит росте під час Іжі. Вже ВОЛК його апетити не вдовільняє, Треба розширяти кормушку. Ось він взявся за Муніципальку касу. Робін ГУТ Луцький. За державу йому обідно. За себе йому обідно. Привик добре жити за людські гроші, а тепер коли корито помілчало, шукає інші джерела збагачення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus