USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Депутати міськради хочуть продати частку акцій готелю «Україна»

25 Січня 2017 13:50
Оскільки міська рада не отримує жодних прибутків та дивідендів від своєї частки акцій у ПрАТ «Готель Україна», продати акції пропонують депутати міськради.

Про це йшлося під час 18 сесії Луцької міськради 25 січня.

Депутати розглянули проект рішення про відмову в реалізації переважного права на придбання розміщуваних акцій ПрАТ «Готель Україна». Нагадаємо, що акціонерне товариство збільшило статутний капітал, тож міська рада має право придбати акції пропорційно до своєї частки. На купівлю акцій довелося б витратити понад 4 мільйони гривень з міського бюджету.

Начальник відділу правління комунальним майном міськради Алла Грабко повідомила, що наразі міська рада володіє 6,94% акцій (192 тисячі акцій вартістю 0,25 гривні кожна, загальною вартістю понад 40 тисяч гривень).

На запитання голови фракції «УКРОП» Ігоря Поліщука про дивіденди чи прибутки від акцій, якими володіє міськрада, Алла Грабко відповіла, що за останні два роки жодних дивідендів не отримували, а готель «Україна» показує збитковість, сплачуючи у міський бюджет лише плату за землю.

Депутат Микита Рабан поцікавився, чи планується продаж акцій, якими володіє міськрада. Посадовець відповіла, що процедура продажу акцій врегульована законом про приватизацію державного майна, що потребує замовлення експертної оцінки. Інші акціонери також мають право на придбання акцій пропорційно до їхніх часток. Те, що не реалізоване на першому етапі, може виставлятися на аукціон. З її слів, на розгляд сесії можна винести проект рішення про продаж акцій.

Микита Рабан запропонував доповнити проект рішення пунктом щодо звернення до ПрАТ «Готель Україна» з вимогою обов’язкового викупу акцій, які зараз належать міськраді. Депутати підтримали проект рішення з цим доповненням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus