USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Естафета добра від ДУКу. Кого обрали наступним?

20 Липня 2015 17:58
Естафета «Допоможи медичним закладам Волині», яку спільно започаткували ДУК ПС Волині та РП «Жіноча Січ», продовжує тішити працівників та керівний склад Волинської обласної інфекційної лікарні. Так, установа вкотре отримала подарунок - 48 комплектів яскравої постільної білизни, адже та, що досі перебувала на балансі лікарні, більш ніж 10 років, м’яко кажучи, «бажає кращого».

Тож сьогодні, 20 липня, приємний візит до медичної установи зробив депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук.
Нагадамо, 1 червня цього року 3 запасний батальйон ДУК ПС разом із РП «Жіноча Січ» організували ярмарок до Дня захисту дітей. Власне, такий захід вирішили влаштувати після ярмарку на вербну неділю на підтримку воїнів АТО.

Організатори побачили, що в них є велика аудиторія прихильників. Тож вирішили захід повторити. Під час дійства вдалось виручити коштів у сумі 10 тисяч гривень. У результаті луцькі добровольці придбали 40 комплектів постільної білизни для дитячого відділення лікарні.

А вже 18 червня дуківці передали естафету добра керівнику виробничого підприємства «Модерн Експо» Петру Пилипюку, власнику мережі піцерій Олегу Бровіну та депутату Луцької міської ради Володимиру Никитюку.

Як наслідок «ланцюгової реакції», 3 липня депутат Луцької міської ради Володимир Никитюк подарував перший інфузомат для Волинської обласної інфекційної лікарні. Тоді він і озвучив імена тих, кому «естафетна паличка» дісталась того разу. «Щасливчиками» стали директор ПП «ПМК-19» Петро Гордійчук та депутати Луцької міськради Валерій Бондарук та Євгеній Ткачук.

Тоді, 14 липня, голова сімейного благодійного фонду «Надія – діти України» Ірина Гордійчук, донька Петра Гордійчука, вручила медичному персоналу лікарні другий дороговартісний апарат для дозованих ін’єкцій ліків - інфузомат. Вона передала благодійну естафету очільнику групи компаній «Волвест-Груп» Віктору Корсаку, одному із співвласників нічного клубу «OPERA» Андрію Котищуку та фінансовому директору «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександру Шаварському.

Зі слів заступника головного лікаря по медичній частині Руслана Морочковського, при недостатньому фінансуванні медичного закладу державою, будь-яка допомога від людей та організацій є важливою:
«У даному випадку це – білизна, якої у нас, на жаль, недостатня кількість, аби повністю забезпечити хворих. Це покращить умови перебування пацієнтів у лікарні, що відіграє надзвичайно велику роль у їх одужанні», - каже медик.
І ось не забарилась допомога й від депутата Луцької міськради Євгенія Ткачука: «Мені дуже приємно, що мої колеги залучили мене до цієї естафети. Адже ми чудово розуміємо, що коштів із державного бюджету не вистачає на фінансування усіх лікарень нашого міста. Ця естафета чудово демонструє те, що є люди й підприємці, які залюбки допоможуть вирішити цю проблему», - зазначив обранець громади.
Своєю чергою, він передав «естафетну паличку» трьом своїм колегам – депутатам Андрію Разумовському, Андрію Козюрі та Олегу Чернецькому.
«Невимовно тішить той факт, що наші починання дали добрі плоди. А що може бути більш важливим, ніж здоров’я майбутнього покоління – маленьких українців. У цих питаннях не буває дрібниць, адже вагому роль відіграє геть усе – починаючи від дорого вартісного медичного обладнання й закінчуючи речами побутового вжитку. Сподіваємось, що діткам буде зручно і приємно одужувати на цій постільній білизні з веселими малюнками», - з радістю зазначила прес-секретар РП «Жіноча Січ» Марія Волошин.

Нагадаємо, досі актуальною залишається проблема з дихальною апаратурою у медичній установі, особливо для дітей, адже існуюче обладнання є критично застарілим. Потрібен новий апарат, що і по параметрах вентиляції, і по технічних показниках є більш досконалим і дієвим при виходжуванні «складних» діток, що потребують штучної вентиляції легень.

Також надзвичайно вражає повна відсутність будь-якого ремонту протягом десятиліть: палати та бокси з жахливо облущеними стінами; стеля, фрагменти якої падають пацієнтам прямісінько на голову; сантехніка, яку й сантехнікою назвати важко.

Справді, не можливо дивитись без сліз на занедбаний стан лікарні, однак медики тільки розводять руками. Мовляв, коштів із бюджету ледве вистачає на найнеобхідніші речі. Тому вся надія – лише на благодійників та меценатів.

Бокси у Волинські обласній інфекційній лікарні
Стіни та сантехніка медустанови
Фрагмент стелі у коридорі одного із відділень, що свого часу упав на дитину та матір, пацієнтів лікарні
48 комплектів нової дитячої постільної білизни
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Іван Показати IP 20 Липня 2015 19:06
Треба голосувати за Жеку на виборах. Це не руйнівник Осіпов, а будівельник. Хороша стаття і фото
вибори грядуть! Показати IP 20 Липня 2015 20:16
а що мамочки сумки з усім необхідним самі не куплятимуть тепер?
11111111111111 Показати IP 20 Липня 2015 21:10
Білизна то хороша,але терміново поставте печатки установи, а то вся буде або на базарі або рознесуть по домам.
ГПЗ Показати IP 20 Липня 2015 22:23
Те що заробив за час депутатської каденціі Ткачук, то повинен був відремонтувати паро поверхів лікарні,а не якусь там постіль , разом з Порошенком працюють на краіну АГРЕСОРА.
До естафетників Показати IP 20 Липня 2015 22:45
Шановні! Доброчинність - добровільна, а не примусова, що ми бачимо. Гривня від дідуся та шкарпетки від бабусі - теж благочинність. Ця спрапва не вимірюється коштами, сумами, в які ВИ, організатори марафону, заганяєте людей, можливо і не самих бідних на Волині. Добро силком не робиться.... З огляду на те, як Ви це робите, до кого йдете і кого "марафоните", питкнь, більше ніж відповідей. Ну ще жіноча гвардія - зрозуміло, а ДУК, яким боком? Чи війна на Сході завершилася... Вибори, вибори, вибори... А пан Никитюк не вклався у 10 днів (Вами придуманих), то що, ганьба йому??? А як проестафетили Пилипюк і Бровін.... Щось дуже мутнувато все у Вас, шановні насильні "доброчинники"!!!
До фальшивого гпз Показати IP 20 Липня 2015 23:13
Факти, чи просто Оська ще якусь гадость придумав як Євгена зацепити .
Іра Показати IP 20 Липня 2015 23:19
Побільше таких людей!
Друг Показати IP 20 Липня 2015 23:24
Женік тримайся ,зараз тролі активізуються ,забий все правильно робиш!
Дружище Показати IP 21 Липня 2015 21:21
На Женіка вже давно забили,хоча він всіма правдами і неправдами пнеться і старається втриматись
Алла Показати IP 26 Липня 2015 18:10
Ткачук розкошелився на постіль? То вже і так багато , як для нього.****
Андрій Показати IP 3 Березня 2017 18:49
Ось згадалось.... А чим все скінчилось ? Піар? А що інші "можновладці" допомогли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus