USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фермери Волині – проти програми розвитку АПК області

29 Лютого 2016 16:57
Комплексна програма, яку пропонує Волинська ОДА, призведе до економічної деградації сільськогосподарського виробництва на Волині, - переконані в Асоціації фермерів та приватних землевласників Камінь-Каширського району.

Документ розглянули під час засідання постійної комісії облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 29 лютого.

У своєму зверненні щодо необхідності координації діяльності, пов’язаної із залученням міжнародної технічної допомоги у Волинській області, Асоціація фермерів та приватних землевласників Камінь-Каширського району стверджує, що запропонований проект комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 роки не враховує базові економічні та політичні показники сьогодення і складений з принципом державної монополії на власність.

На думку авторів звернення програму склали без врахування предметної мети її реалізації, об’єктивної та незалежної оцінки наявного стану сільського господарства області. Також не враховані наявні можливості людських, кліматичних, природних, економічних, географічних та екологічних умов розвитку різних галузей сільськогосподарського виробництва в області. У документі, на думку фермерів, не врахували безпосередньої зацікавленості виробників, інвесторів, у розвитку виробництва та обміну. Також у програмі не йдеться про створення умов раціонального залучення до виробництва усіх категорій власників та про перспективи створення регіонального сільськогосподарського інвестиційного банку.

Окрім цього, в проекті комплексної програми не йдеться про створення умов запобігання корупції та залучення неурядових організацій до здійснення контрольних та координаційних функцій під час реалізації програми. Натомість, відповідно до документа, координацією та контролем, тобто, двома протилежними функціями, займатиметься департамент АПК облдержадміністрації.

«У разі прийняття та запровадження цієї програми, сільськогосподарське виробництво області, в тому числі його переробна частина, будуть приведені в стан повної економічної деградації, а відповідні категорії суспільства опиняться у вкрай важкому фінансовому та соціальному становищі», - йдеться у зверненні.

На думку авторів звернення, до розробки програми потрібно залучити досвідчених фахівців банківської справи, фермерів, експертів з соціальних питань, науковців-практиків країн ЄС з питань організації сучасних форм сільськогосподарського виробництва. Вказані зауваження фермери просять врахувати депутатів облради під час прийняття програми.

Члени комісії підтримали звернення. Вони вирішили рекомендувати ОДА вивчити питання та розробити пропозиції щодо його вирішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ірина Таран Показати IP 29 Лютого 2016 18:43
Порошенко поставив Гунчику завдання економити кошти, а той з фермерів збиткується
Лучанин Показати IP 29 Лютого 2016 20:19
А Ви що думали,що агродепартамент очолюваний одіозними фігурами з радянського минулого спроможний мислити по новому ? Такого не буває навіть в казці.Так що сподіватись на конструктив не приходиться.
Лучанин Показати IP 29 Лютого 2016 20:26
А що тут дивного,хіба агродепартамент очолюваний людиною з партійного радянського минулого ,може може розробити стратегію або хоча б тактику розвитку АПК на найближчі роки враховуючи виклики сьогодення?!!!
Тарас Чурило Показати IP 29 Лютого 2016 20:34
Сільське господарство на межі, а Гунчик ще якісь програми підганяє. Зай поіде і побачить що в селах робиться
СВК Показати IP 29 Лютого 2016 20:51
А що ж ті Камінь- Каширські фермери продають державі? Назвіть цифру і кури за сміються. Якщо платити дотацію, то виключно на продану державі продукцію, а не подачки. А ще назвіть скільки ті " фермери" сплатили податків до бюджету.
1976 до СВК Показати IP 1 Березня 2016 00:49
Хотілось би знати, а що держава в наш час купує у селян. Як на мене то той селянин нічого державі не винен окрім пенсійного страхування.А взагалі де чиновник починає своїми кривими руками щось робити, там відразу чекай проблем. Тому що у них не тільки криві руки, але і викривлений розум. Так будь де, не тільки в сільському господарстві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus