USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фінансування луцьких ОСББ цьогоріч у чотири рази збільшилося

14 Червня 2017 18:24
На засідання сесії Луцької міської ради готується проект рішення про продовження фінансування програми капітального ремонту житлового фонду ОСББ на умовах спів фінансування та відшкодування відсоткових ставок. Під час попереднього засідання на ці потреби вже виділили понад 6 млн грн.

Зокрема, про це йшлося під час сьогоднішньої зустрічі представників місцевої влади та керівників ОСББ, повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Депутат міської ради, голова ГО «Рада голів правлінь ОСББ міста Луцька» Петро Бойко повідомив: «Учора відбулося засідання конкурсної комісії з відбору проектів на умовах співфінансуванням 70 на 30, раніше відбулася комісія щодо визначення проектів з відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами. Хочу сказати, що усі ОСББ, які подали заявки, задоволені рішеннями. Адже якщо минулого року на ці потреби було виділено 2 млн грн, то цьогоріч - 8 млн грн, тобто в чотири рази збільшилося фінансування. Тож хочу подякувати міській раді від усіх голів ОСББ».
На це виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук сказав, що міська рада велику увагу приділяє підтримці ОСББ, сприяє реалізації Програми сприяння діяльності ОСББ на території Луцька.
Нагадаємо, що головною метою реалізації цієї Програми є забезпечення умов створення і сталого ефективного функціонування ОСББ, проведення капітальних ремонтів у будинках ОСББ при спів фінансуванні. Також діє міська програма з відшкодування частини відсотків за кредитами на термомодернізацію для ОСББ.

«Дякуємо вам за ініціативність. Ми будемо враховувати усі ваші пропозиції. Луцьк - серед лідерів у державі з кількості й швидкості створення ОСББ. Я нещодавно був у Харкові, там, відповідно до кількості населення, ОСББ створюються повільніше, так само й у Києві. А у нас трохи більше 200 тис. населення, а створено 350 ОСББ, тоді як у Києві - більше тисячі ОСББ. Ми, як міська рада, будемо підтримувати цю тенденцію, співпрацюватимемо з вами, радитись, консультуватись, щоб разом приймати рішення, які допоможуть вам працювати ефективно і задовольняти потреби лучан. Будемо постійно збиратись на аналогічні зустрічі», - сказав Ігор Поліщук.

Зазначимо, що на минулій сесії міської ради було ще виділено 5,5 млн грн на капітальний ремонт житлового фонду ОСББ на умовах співфінансування та 680 тис. грн на програму з відшкодування відсотків. На наступну сесію міської ради готується проект рішення про продовження фінансування програми відшкодування відсоткових ставок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВН Показати IP 14 Червня 2017 18:55
У мене, як жителя приватного сектору, виникає цілком природнє запитання: чому гроші міського бюджету (платників податків) витрачають на вирішення проблем приватної власності? Мені ж ніхто вдома комунікації ,двір, дах не ремонтує..Навіть вулицю не асфальтують, незважаючи на багаторічні колективні звернення. Все це політика.
До жителя приватного Показати IP 14 Червня 2017 21:31
Для жителя приватного сектору скажу, що на земельній ділянці, де стоять два-три приватних будинки можна збудувати 10-поверхівку і дати житло сотням людей. Тому мешканці приватного сектору, маючи власні будинки на землі міської громади, вже володіють великим фінансовим ресурсом. І А також податків в цей бюджет з багатоповерхівки, де сотні сімей живуть, платять в сто разів більше, ніж один власник приватного будинку. Іншими словами, продай будинок і купи квартиру, будеш мати ремонт з міського бюджету. В цьому полягає справедливість розподілу. Це економіка.
RW Показати IP 15 Червня 2017 00:52
В чому ж тут справедливість, якщо одним все, а іншим нічого?Ніяка це не економіка, а "соціалізм" і популізм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus