USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гарантовані виплати відшкодовують вкладникам «Західінкомбанку»

9 Жовтня 2014 16:48
На рахунку у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб є понад 11 мільярдів гривень (за станом на 8 жовтня) і ці гроші можуть бути використані на гарантовані компенсації вкладникам проблемних банків, - інформує ТСН.

Ще два дні тому міністр фінансів Олександр Шлапак запевняв, що у Фонді немає ні копійки. "Загальна сума фінансових ресурсів Фонду за станом на 8 жовтня 2014 року складає 11 мільярдів 60,5 мільйона гривень, що включають у себе кошти, отримані у формі кредиту від Національного банку України", - ідеться в повідомленні Фонду.

В установі уточнили, що за станом на початок жовтня кількість учасників Фонду становить 166.

Гарантовані виплати зараз відшкодовують вкладникам банків "Західінкомбанк", "Банк Форум", "Інтербанк", "Брокбізнесбанк", "Меркурій", "Реал Банк", "Даніель", "Банк Таврика", "Ерде Банк".

Водночас "на підставі постанов правління Національного банку України Фонд гарантування вкладів фізичних осіб також розпочав виведення з ринку та ввів тимчасові адміністрації і призначив уповноважених осіб на тимчасову адміністрацію в АТ "Банк Золоті Ворота", ПАТ "КБ "УФС", ПАТ "Терра Банк", ПАТ "КБ "Актив-Банк", ПАТ "Актабанк", ПАТ "Грін Банк", АТ "КБ "Експобанк", "Демарк", АБ "Порто-Франко" та ПАТ "Прайм-Банк".

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, «Західінкомбанк» ліквідовують. Цьому передувало чимало подій, що тягнулися роками.

Зокрема, лише цього літа вкладники «Західінкомбанку» ледь не вибили двері в банку "Хрещатик", аби забрати свої гроші. Перед входом зібрався натовп, виникла шарпанина. Люди попросили представників ЗМІ розібратися з махінаціями щодо черг, однак працівники банку виштовхали журналістів з приміщення.

Редакція Волинських Новин також повідомляла читачам, що понад 300 мільйонів гривень боргуєвкладникам «Західінкомбанк». За цей час уже померли понад 200 людей, не дочекавшись грошей. Йшлося у матеріалах видання й про те, що "Західінкомбанк" щодня крутить мільйонами, а людям не хоче повертати кошти.

І вже цими днями прокуратура Волині розпочала кримінальне провадження про розтрату службовими особами "Західінкомбанку" понад 100 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Штірліц Показати IP 9 Жовтня 2014 17:48
Зберігайте гроші в трьохлітрових банках. Так надійніше
банк "Хрещатик" Показати IP 9 Жовтня 2014 18:34
До чого ця стаття та її назва? У термін з 30.07.2014р по 09.09.2014р. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснював виплати гарантованих сум вкладників ПАТ КБ "Західінкомбанк" через відділення ПАТ КБ "ХРЕЩАТИК". Отримали кошти всі фізичні особи, які звернулися у банк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus