USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто втягнув два волинські заводи у махінації на 355 мільйонів

4 Листопада 2013 17:23
Днями на Волині засудили голову ревізійної комісії ВАТ «Горохівський цукровий завод» та ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод», який перевищуючи свої службові повноваження, завдав Аграрному Фонду України збитків на суму 355 мільйонів гривень. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, чоловік, будучи головним бухгалтером та керівником одного з засновників ТДВ «Техно-Центр» (місто Рогатин, Івано-Франківської області) і одночасно обіймаючи посаду голови ревізійної комісії у ВАТ «Горохівський цукровий завод» та ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» упродовж 2011 року перевищив надані йому службові повноваження. Як виявилось, він надав керівникам цих цукрових заводів а також ТОВ «Украгро-5» та ТОВ «ЦРК Володимирцукор» вказівки про виготовлення пакету документів для участі в тендері та підписанні договорів поставки цукру Аграрному фонду. Однак, попросив їх внести деякі неправдиві відомості.

Як виявилось, зловмисник не мав законних підстав для володіння електронними ключами системи «клієнт-банк». Попри це, він дав своєму підлеглому вказівку через систему електронного банкінгу використати гроші ТОВ «УКРАГРО-5», ТОВ «ЦРК «Володимирцукор». Спочатку за договорами купівлі-продажу цукру кошти перерахували на рахунки ТОВ «Агромаркетінвест» і ТОВ «Продінвест», а потім на рахунок компанії «OMNIEXPERT LLP».

В результаті Аграрному фонду було завдано збитків в сумі 355 мільйонів 215 тисяч гривень.
ЧИТАТИ ЩЕ: КУДИ ЗНИКЛИ ТРИ ВЕЛИКІ ВОЛИНСЬКІ ЗАВОДИ?
Таким чином, коли махінації з рахунками та коштами виплили на поверхню – чоловіку інкримінували перевищення службових повноважень службовою особою юридичної особи приватного права, та організацію і складання службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу, що спричинило тяжкі наслідки. В судовому засіданні голова ревізійної комісії ВАТ «Горохівський цукровий завод» та ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод» свою вину в інкримінованих йому злочинах визнав повністю.

Таким чином, Горохівський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 365-1, частиною 3 статті 27, частиною 2 статті 366 Кримінального України.

Тож йому присудили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки а також штраф в розмірі 312 000 гривень з позбавленням права обіймати аналогічні посади на строк 2 роки. Однак, суді вирішили звільнити його від ув’язнення з випробувальним терміном 2 роки. Тож спритнику вдалось не лише Аграрний Фонд обвести круг пальця, а й на цукрі змахлювати 355 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
жук Показати IP 4 Листопада 2013 19:38
Саме про ці махінації і не тільки багато моглаб повідати колишній головбух " володимирцукру" , нещодавно призначена Володимирським мером на посаду - начальника фінуправління місьвиконкому Шиберин Тетяна .
Оксана Показати IP 5 Листопада 2013 09:16
Наскільки мені відома Тетяна Шиберин уже давно не працює на Володимир-Волинському цукровому заводі, здається вже років 6. Тому немає чого вимазувати інших якщо сам живеш у г...
Гость Показати IP 5 Листопада 2013 10:37
Ото да судили, судиди і відпустили.Господит, що це коїться зараз у нас. Кради,греби,знай табличку ділення і тебе відпустять.А за мішок цукру садили у тюрму людей.Нащо робити цирк і судити.Не судіть,якщо їх всеодно випустять.Бандит бандитита не судить.
Факт до Гость Показати IP 5 Листопада 2013 10:53
+100%
********* Показати IP 7 Листопада 2013 19:09
А при чому тут Шибирин Таня,вона розрахувалась коли побачила, що там Демчук Іра дуже плідно співпрацювала з ними...
Я Показати IP 6 Грудня 2013 08:18
А чого ж то бідного Притолюка А.П. минули стороною. Він як директор був у курсі всього, але знову відмазався.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus