USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Кропиві скоро можуть дати і кредит, і ліміти? ОНОВЛЕНО

16 Жовтня 2009 14:18
Заборгованість ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго» перед НАК «Нафтогаз України» погасять за рахунок кредиту з Ощадбанку вже на наступному тижні, й тоді ж для неї установлять ліміти на використання газу - заявив 15 жовтня директор цієї компанії  Олександр Кропива. Про це інформує репортер «Волинських новин».
Відповідно до кредитного договору, що підписаний з «Ощадбанком» ще у липні, та постанови Кабінету  Міністрів України №644 банк має надавати обов’язкові державні гарантії тепловим підприємствам. Проте сподівання підприємств на пільговий кредит поки не задовольнили. На сьогоднішній нараді у заступника голови Волинської облдержадміністрації Василя Дмитрука з розгляду питання «Про стан розрахунків за природний газ і електроенергію теплопостачальних підприємств та забезпечення своєчасного початку опалювального періоду» пан Кропива заявив, що «Ощадбанк» погодився надати кредит під заставу, наразі триває перевірка заставного майна, яку здійснюють працівники Ощадбанку, і до вечора можна чекати її висновку. Уже наступного тижня керівник «Луцьктеплоенерго» обіцяє погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз» та встановлення лімітів.
Нагадаємо, що сукупний борг підприємств «Луцьктепло» та «Луцьктеплоенерго» станом на початок опалювального сезону 2009-2010 становить понад 41 мільйон гривень. Саме через борги за спожитий газ тепловики Луцька поки не отримали виділених лімітів газу.
Також, як стало відомо на нараді, станом на 13 жовтня теплопостачальні підприємства Волині розрахувались за спожитий  природний газ та послуги з його транспортування на 50,1%. Такий рівень розрахунків спричинений безвідповідальним ставленням до розрахунків керівництва ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго». Рівень розрахунків компанії за газ, спожитий у 2009 році, та послуг з його транспортування  становить усього 6,4 відсотка - наголосили в ОДА.
Учора, 15 жовтня, голова Волинської ОДА Микола Романюк заявляв, що через неотримання в Ощадбанку кредитів, обіцяних урядом, окремі підприємства теплоенергетики не мають лімітів на газ. «Без тепла можуть залишитися лікарні, школи, дитсадки, об’єкти соціальної сфери, тисячі волинян», – зазначав учора Романюк.
Довідково:
Загальна заборгованість усіх теплопостачальних підприємств області за спожитий природний газ та послуги з його транспортування у 2009 році становила на 13 жовтня 56,8 млн. гривень. З 24-х теплопостачальних підприємств області, які надають тепло й гаряче водопостачання населенню і бюджетній сфері, тільки 11 підприємств, які мають рівень розрахунків від 90 до 100 % відсотків,  уклали договори на постачання природного газу в опалювальному сезоні 2009-2010 років.
Не укладені договори на постачання природного газу з ДКП „Луцьктепло”, ТзОВ „Енергетична компанія „Луцьктеплоенерго”, ПТМ „Ковельтепло”,  Рожищенським ПЖКГ. Їх рівень розрахунків за використаний природний газ у січні-вересні недостатній для отримання необхідних лімітів газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2009 16:04
Ощадбанк не дає кредити ен через процедури оформлення документів по кредиту, а тому, що сам жде ревінасування від Уряду. Уряд же поки немає чим рефінансувати в таких обсягах, як треба для сотень підприємсв ТКЕ по всій Україні. Отут і криється попандос. Бо ВОНА ПРАЦЮЄ, а грошей, як не було, так і нема

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus