USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Китайці готові інвестувати у вугільну галузь Волині $3,5 мільярда

16 Грудня 2015 21:54
Представники китайської компанії «SANYI» готові проінвестувати всю галузь видобутку вугілля у Волинському вугільному басейні, та провести повне технічне переоснащення за сучасними технологіями. Проте, китайська сторона наголосила на обов’язковій участі держави, яка повинна виступити гарантом.

Зустріч керівників волинських копалень, ДП «Волиньвугілля» та профспілки гірників з представниками потенційного інвестора - Китайською машинобудівельною компанєю «SANYI» - відбулася сьогодні, 16 грудня, у Волинській обласній державній адміністрації. Під час зустрічі були обговорені можливості інвестування вугільної промисловості Волині, - повідомляє «Під прицілом».

Представник Китайської Народної Республіки Гуань Цинбай розповів, що компанія-інвестор «SANYI» є приватною, вона займає перше місце в Китаї та п’яте у світі по машинобудуванню. Компанія вже має представництва

у Дніпропетровську і успішно співпрацює зі східноукраїнськими підприємствами вугільної промисловості. Загалом в Україні працює 25 робочих комбайнів для видобутку вугілля та один окремий комплекс.

Зі слів представників компанії «SANYI», вони готові інвестувати в економіку України на будь-яких взаємовигідних умовах 3,5 мільярда доларів. Зокрема, Китайські колеги можуть запропонувати кредитування, забезпечити найсучаснішим обладнанням, профінансувати поточну діяльність, взяти дольову участь тощо. Вони дали зрозуміти, що готові проінвестувати всю галузь видобутку вугілля у Волинському вугільному басейні, та провести повне технічне переоснащення за сучасними технологіями. Проте, китайська сторона наголосила на обов’язковій участі держави, яка повинна виступити гарантом.

За пропозицією голови ОДА Володимира Гунчика для розвитку нововолинського вугільного басейну інвестору подадуть відповідні пропозиції. Для їх формування в терміновому порядку буде створена робоча група, яка тісно співпрацюватиме з компанією інвестора. Терміновість пов’язана з тим, що невдовзі буде затверджено державний бюджет на 2016 рік, в який потрібно закласти фінансування державних гарантій.



Ранше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про проблеми з фінансуванням волинських шахт.

На сьогоднішній момент заборгованість по вугільній галузі тільки з зарплати становить 730 мільйонів гривень, якщо включити грудень – мільярд. Знаючи, що бюджету нема, а в січні шахти знову почнуть зупинятися, що не виключено, працівники вугільних підприємств намагаються не допустити до такої ситуації.

Отож, нововолинські шахтарі заявили, що планують пікетувати Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Тома Показати IP 16 Грудня 2015 22:04
Це вже хоть щось. Ці точно все зроблять.А наші..........!
Ас до Тома Показати IP 17 Грудня 2015 07:59
Якщо китай прийде то буде добувати бурштин а не вугілля ці ко*оилі знищать все і всіх не зря з Мадагаскара іх негри вигнали
Анатоль_ Показати IP 16 Грудня 2015 22:34
Пану китайцю-наш низький доземний уклін!
Микола до Анатоль_ Показати IP 17 Грудня 2015 08:01
Перестань в церкву ходити,а то ти всім кланяєшся
Сашко Показати IP 16 Грудня 2015 22:40
Китайці як приходять то приходять надовго і не просто так
Перехожий Показати IP 16 Грудня 2015 23:13
Дай Бог, щоб це не лишилось на рівні розмов. А то вже китайці одного разу в аерепорт Луцький "інвестували".
Олександр Показати IP 17 Грудня 2015 00:16
Люди милі, між 3,5 млрд "в економіку України" і "у вугільну галузь Волині" - баааальшая разніца, якщо ви самі то не знаєте. На які треба сподіватися бариші з волинського вугілля, щоб вкласти сюди такі гроші... Тут його стіко є? Та наша влада на відбудову Донбасу планує менше витратити. думайте, що пишете і що читаєте....
Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 09:11
Тепер може вже бурштин перестануть мотопомпами добувати і перейдеть на промисловий професійний видобуток маменю-сирцю.
Андрій Показати IP 18 Грудня 2015 16:53
Ага Гунчик захоче величезну взятку і на цьому все закінчиться!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus