USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лучанин «має» тисячу доларів інвестицій, ковельчанин – всього 50

30 Липня 2010 12:03
У Ковелі 29 липня голова облдержадміністрації Борис Клімчук оприлюднив журналістам проблеми та здобутки ковельчан – принагідно губернатор озвучив цифри залучених іноземних інвестицій в розрахунку на одного жителя Волині.
Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації .
Борис Клімчук проаналізував ситуацію в галузях області, що забезпечили приріст виробництва.
«Зокрема, індекс промислового виробництва становив 121,6%. Обсяг валової сільськогосподарської продукції зріс проти відповідного періоду минулого року на 0,2 %. Індекс інфляції по області становив 102,2%, до слова, в Україні - 103,3%. Сума надходжень до загального фонду місцевих бюджетів зросла на 7,5%, відбулося й скорочення податкового боргу», - зазначив голова облдержадміністрації.
Озвучив голова облдержадміністрації і цифри залучених іноземних інвестицій в розрахунку на одного жителя. Зокрема, в Луцьку ця сума складає 984 доларів США, у Нововолинську - 1085, а у Ковелі - 51,9 долара США.
Обсяг реалізованої продукції на одного жителя загалом по області – 3 023 гривні. У Луцьку - 3864 гривні, Володимирі-Волинському - 4949 гривні, Нововолинську – 9 998 гривні, у Ковелі ж – 1 468 гривень на людину.
«За цими показниками визначається ступінь ефективності місцевої влади та правильність прийняття управлінських рішень. Це головні критерії роботи влади, все інше - технологічний процес», - зазначив голова облдержадміністрації.

Окремо він зупинився на стратегії розвитку медицини області. Повідомив, що буде продовжено будівництво поліклініки у Ковелі.
«Проект поліклініки має відповідати реальним потребам ковельчан. Той, який є зараз, дороговартісний, багатоповерховий, затратний і не функціональний», - вважає Клімчук.

Порушив голова облдержадміністрації вкотре й питання використання бюджетних коштів на закупівлю продуктів харчування закладами освіти, охорони здоров'я та соціального захисту.
«Ми продовжуємо наводити порядок у сфері бюджетних закупівель і не допустимо більше зловживань», - наголосив Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus