USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі депутати хочуть врятувати тролейбусне підприємство

20 Червня 2013 14:07
Депутати Луцької міської ради хочуть через народних депутатів України від Волині вирішити питання з боргами з виплати зарплати на КП «Луцьке підприємство електротранспорту».

Про це повідомили під час постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджеті і фінансів заслухавши звіт КП «Луцькепідприємство електротранспорту» 20-ого червня.

Директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Іван Грицанчук повідомив, що держава підприємству за станом на 1-ше червня цього року не відшкодувала за пільгові перевезення приблизно 2,5 мільйона гривень. Майже половина цього боргу – це гроші за минулий рік. У зв’язку з такою ситуацією виникла і проблема із боргами із заробітної плати, - переконує керівник підприємства.

Також Іван Грицанчук зазначив, що борги із зарплати породили фінансові санкції від Пенсійного фонду. І щомісяця штрафи зростають. Як стало відомо під час комісії, народні депутати від Волині уже подали законопроект щодо відміни санкцій з боку Пенсійного фонду, якщо держава винна гроші за пільгові перевезення.

Тож луцькі депутати вирішили звернутися до волинських нардепів і Кабміну з пропозицією знайти 2,5 мільйона гривень державних грошей на виплату компенсації підприємству за пільгові перевезення.

Керівник підприємства також повідомив, що складна фінансова ситуація і з виплатою лізингу за придбаними автобусами «Богдан». Цього року підприємству треба повертати 2,9 мільйона гривень, натомість деякі машини уже вийшли з ладу: «В основному на автобусах вийшли з ладу двигуни. Є низка причин, чому вийшли з ладу. Мали бути закріплені водії, і відбуватися ремонтні роботи. Цього не зробили і масло заливали низькоякісне».
У підсумку, депутати пообіцяли подумати над вирішенням і цієї проблеми.

Окрім цього, за словами Івана Грицанчука, якби не було цих проблем із відшкодуванням пільгових перевезень і лізингу, то підприємство працювало б на прибуток.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вован Показати IP 20 Червня 2013 14:44
Хто втягнув підприємство у " ЛІЗІНГ" !!!
Депутат Показати IP 20 Червня 2013 16:35
Шиба..
Лучанин Показати IP 21 Червня 2013 06:38
«В основному на автобусах вийшли з ладу двигуни. Є низка причин, чому вийшли з ладу. Мали бути закріплені водії, і відбуватися ремонтні роботи. Цього не зробили і масло заливали низькоякісне». - а не треба було брати автобуси туди де немає потрібної бази для їх обслуговування! Саме для цього і існують автобусні парки, а не тролейбусні. З однієї сторони різниці немає, але з іншої вона дуже велика. Окрім того проблема з маслом це пряма вина підприємства і за це мав би хтось відповісти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus