USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

М’ясо й молоко можуть подорожчати на 20%

14 Квітня 2010 12:42
За даними експертів, у 2010 році є чималі ризики підвищення цін на м'ясо-молочну продукцію.

Нова система державних дотацій аграріям, яку планує запровадити уряд, спричинить підвищення цін на м'ясо-молочну продукцію у 2010 році до 20%. Про це розповів керівник групи експертів Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Володимир Лапа, передає ТСН .
За його словами, у 2010 році є чималі ризики підвищення цін на м'ясо-молочну продукцію. "У випадку, якщо режим субсидування підприємств і одноосібних господарств - тобто зараз йде субсидування через переробні підприємства, і субсидії нараховуються автоматично - буде змінений на державну підтримку, то це означає, що як мінімум на декілька місяців виробники втратять всю податкову підтримку і по молоку, і по м'ясу", - зазначив Лапа.

Він пояснив, що для компенсації не отриманих дотацій виробники вимушені будуть підвищувати ціни на готову продукцію. При цьому тільки цей чинник може привести до зростання цін на молоко і м'ясо в межах 10-20%.

"Хоча зараз це чисто гіпотетично, і все залежатиме від того, як розгортатиметься бюджетний процес: чи залишиться та схема, яка ефективно показала себе в минулі роки, - це податкова підтримка, або все-таки намагатимуться перерозподілити цю підтримку через бюджет з відповідними затримками в адмініструванні і з певними ризиками для окремих господарств", - зауважив експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
я Показати IP 14 Квітня 2010 13:23
Точно хочуть, щоб народ вимер.
filadelfos Показати IP 14 Квітня 2010 14:17
не знаю, как мясо) но то, что продают под видом молока-кефира - не молоко и не кефир, а непонятно что. И то, что пишут без ГМО - ничего по ходу не значит. Я еще помню на вкус ту сметану, кефир и молоко, что родителя покупали в стекляных бутылках лет 20 назад.. эх...///
небайдужа Показати IP 14 Квітня 2010 14:54
недаремно пишуть-молочний продукт хоч там молоком й не пахне А хто бачив справжне мясо,,.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus