USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На культурні заходи у Луцьку в 2017 році виділять удвічі більше коштів

2 Грудня 2016 10:36
Вдвічі більше, ніж цьогоріч, планують витратити у 2017 році на організацію фестивалів, святкувань, конкурсів та інших культурно-мистецьких заходів. Відзначатимуть також річниці від дня створення Луцького братства та дня народження Іова Кондзелевича.

Про це йшлося під час 15-ї сесії Луцької міськради 1 грудня.

Депутати розглянули проект програми фінансування культурно - мистецьких та культурологічних заходів у Луцьку на 2017 рік.

Нагадаємо, що проект програми викликав численні зауваження депутатів під час засідань постійних комісій. Так, запитання депутатів викликало те, що у 2017 році на реалізацію програми планують витратити 2,38 мільйона гривень, що вдвічі більше, ніж витратили на аналогічну програму цьогоріч (1,104 мільйона). Такі зміни начальник управління культури Тетяна Гнатів пояснювала тим, що у 2017 році запланували більшу кількість заходів, частина з яких відбуватиметься вперше.

Так, на проведення міжнародного літературного фестивалю «MERIDIAN LUTSK» передбачать 270 тисяч гривень, на міжнародний дитячий фестиваль народного та сучасного танцю і музики «Діти світу» - 200 тисяч, на інтеркультурний фестиваль - 150 тисяч, на мистецьке дійство «Лучеськ Великий» - 150 тисяч, на заходи з нагоди Дня Незалежності України та Дня міста Луцька – 150 тисяч, на міжнародний пленер «Солом’яне диво» - 100 тисяч.

На міжнародний театральний фестиваль «Мандрівний вішак» спрямують 75,5 тисячі гривень, на етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» - 50 тисяч, на етно-фестиваль «Великдень у Луцьку» - 50 тисяч, на музичний фестиваль «Шопенівська весна» - 50 тисяч, на мистецьку рейтингову акцію серед обдарованих дітей «Овація» - 50 тисяч, на заходи з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва - 50 тисяч, на заходи в рамках Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» - 50 тисяч, на всеукраїнський фестиваль анімації «Задзеркалля» - 38 тисяч.

Окрім цього, 50 тисяч планують витратити на проведення конкурсу щодо створення Гімну міста Луцька.

Відповідно до рішення постійної комісії міськради пропонували на пункт програми про організацію участі творчих колективів у міжнародних та всеукраїнських фестивалях, конкурсах передбачити 500 тисяч гривень замість 200 тисяч, вказаних в проекті програми.

Депутат Наталія Бунда просила внести до переліку два додаткові заходи. Так, у 2017 році виповнюється 350 років від дня народження українського іконописця та релігійно-громадського діяча Іова Кондзелевича, ікони якого зберігаються в Музеї Волинської ікони та є надбанням української та іноземної культури. Тому у перелік заходів депутат просила внести відзначення річниці народження цієї постаті, якою може пишатися Луцьк. Іконописець певний час мешкав у Луцьку. На організацію заходів з нагоди відзначення 350-ї річниці з дня народження українського іконописця Наталія Бунда пропонувала закласти у програмі 50 тисяч гривень.

Окрім того, у наступному році виповниться 400 років з часу заснування Луцького братства, до якого належав Іов Кондзелевич. Братство займалося вихованням молоді та мало при собі школи, а нині у Луцьку працює музей історії Луцького братства, зберігся некрополь, де поховані луцькі братчики, у тому числі, Данило Братковський. Відзначення річниці заснування Луцького братства також просили внести до переліку заходів та передбачити на неї 50 тисяч гривень.

Депутати ухвалили проект програми з вказаними змінами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus