USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На птахофабриці пояснили, чому волиняни працюють по 17 годин

12 Березня 2015 10:07
Розповіді людей шокують: дирекція фірми змушує їх працювати по 17 (!) годин поспіль. На новій птахофабриці, яку нещодавно запустили (район колишньої шахти № 2), праця нагадує рабську. Про це розповідає декілька працівників ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" (агропромгрупа "Пан Курчак"), - йшлося на сторінках Нововолинського інформаційного порталу 7 березня.

А вже наступного дня, попри вихідний і свято 8 Березня, журналісти видання зателефонували до заступника директора підприємства Олега Паращука. Втім, коментар вдалося отримати лише вчора. А ще медійникам пообіцяли екскурсію.

Коментар щодо непосильної, 17 (!) годинної праці на підприємстві, опубліковано нижче без змін:

"Перш за все, хотів би подякувати колективу підприємства за розуміння. Адже на сьогодні на новозбудованому забійному комплексі, що у Нововолинську, проходять пусконалагоджувальні роботи. Це означає, що робітники вчаться працювати на сучасному обладнанні, яке використовують у Європі, і на якому до тепер вони не працювали, а закордонні спеціалісти при цьому налагоджують процес автоматично. Попри те, що на підприємство додатково взяли ще 40 працівників (тимчасово), аби швидше пройти пусконалагоджувальний процес, колективу доводиться працювати за інтенсивним графіком. Тому ще раз дякую колективу за розуміння, і як казав неодноразово, за відпрацьовані додатково години робітники отримають належну їм заробітну плату», - йдеться у коментарі Олега Паращука.

Довідково: на сьогодні на підприємстві ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" працює більше трьохсот працівників. З яких майже 180 - на забійному комплексі. А це жителі Нововолинська та навколишніх сіл. Заробітна плата працівника (без досвіду роботи) становить, зі слів роботодавців, майже три тисячі гривень.

За минулий рік, переконують на підприємстві, до бюджетів усіх рівнів перерахували більше 15 мільйонів гривень податків та зборів. Крім того, щомісяця 60 тисяч гривень направляють на благодійність. Гроші йдуть на придбання необхідного для бійців АТО та їх родин.

А з початку цього року ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" та ТзОВ "ВМП" (Нововолинськ) стали меценатами будинку милосердя «Віфезіда», що у Нововолинську. Там проживають самотні люди похилого віку, якими опікується місцева релігійна громада. Відтак, підприємства надають їм м'ясну та ковбасну продукцію безкоштовно. Таку допомогу вже впродовж декількох років мають ще 8 соціальних закладів Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
лучани Показати IP 12 Березня 2015 10:21
Ніхто силою не заставляє працювати, кожен має вибір звільнитися і знайти краще роботу. Тільки ледацюги та алкашня стогнуть.
Mik (галицька миша) до лучани Показати IP 12 Березня 2015 10:40
Саме так, "силою" не змушують. Але, крiм "сили", є i iншi засоби примусу. Зокрема, безробiття i зубожiння громадян. Опинившися перед альтернативою - чи працювати протягом 17 годин щодоби, чи померти вiд голоду, бiльшiсть обирає перший варiант. Особливо, якщо є маленькi дiти...
лучани до Mik (галицька миша) Показати IP 12 Березня 2015 11:10
Приватний бізнес не винен у безробітті та зубожінні. А винні ті ж самі працівники,які обирають владу за брехливі обіцянки та 200₴.
Анонім до лучани Показати IP 12 Березня 2015 11:55
Замкнуте коло виходить. Приватний бізнес не винен - винна влада, а владаі є ті ж мартиняки , єремєєві, порошенки... В одному погоджуюсь Мартиняк приліз до влади за брехливі обіцянки.
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 12 Березня 2015 12:04
Треба розробити й узаконити механiзм контролю за виконанням (або невиконанням) обраними особами обiцянок, якi вони роздавали, будучи кандидатами. I механiзм залучення до вiдповiдальностi за обiцянки, котрi виявляться брехливими.
Анонім до Mik (галицька миша) Показати IP 12 Березня 2015 12:13
Правду кажучи,нехай не жаліються, - бо це працівники фірм курчака, дали таку велику кількість голосів за Мартиняка. Самі свою долю обирають. За таких голосувальників, соромно за вибір Волині.
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 12 Березня 2015 13:47
"Працiвники фiрм Курчака" не зобов'язанi розбиратися в полiтицi. Люди мають право розраховувати на чеснiсть своїх обранцiв.
Анонім до Mik (галицька миша) Показати IP 12 Березня 2015 14:19
Так, так не зобов'язані,їх обов'язок пахати на пана, якщо не хочуть втратити роботу. А читати передвиборчу програму, аналізувати роботу депутата за попередні скликання - то не холопське діло. Бачили очі, що купували - тепер їжте.
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 13 Березня 2015 12:41
"Аналiзувати роботу депутата за попереднi скликання..." Хiба пересiчна людина може дiзнатись, що робив визначений, окремий депутат? Тим бiльш, коли йдеться не про мiсцевий рiвень, а про ВР?
опа до лучани Показати IP 12 Березня 2015 12:16
мартиняк гроші відбиває, які потратив на вибори та показову благодійність(((
З княжого Показати IP 12 Березня 2015 10:27
Ото пояснив. Дні думав, щоб то збрехати. По суті підтвердив те, що люди працюють понаднормово.
лучани до З княжого Показати IP 12 Березня 2015 10:36
проводяться пусконалагоджувальні роботи, людям заплаття за понаднормові години.
Mik (галицька миша) до лучани Показати IP 12 Березня 2015 10:45
Працюючи щодня протягом 17 годин, людина швидко втрачає здоров'є. I хто його потiм поверне? Також зауважу, що протягом 17 годин неможливо зберiгати рiвень уваги i реакцiї, якi потрiбнi, коли працюєш на складному обладнаннi.
лучани до Mik (галицька миша) Показати IP 12 Березня 2015 11:11
Працедавець пропонує ,а працівник погоджується. Завжди є вибір. Працедавець не зобовязаний кожному стелити подушку та співати колискові. Народ привик туніядцтвувати, як при Совку.
Mik (галицька миша) до лучани Показати IP 12 Березня 2015 11:44
Нарiд не тунiядцтвує. Нарiд хоче працювати, як працюють люди у розвинених країнах. Уявляю собi, що станеться, якщо якийсь працедавець у будь-якiй європейськiй країнi почне поводитись, як поводиться керiвництво "Птахокомплексу "Губин"".
ввв до Mik (галицька миша) Показати IP 12 Березня 2015 12:02
а на рибних підприємствах аляски і канади люди не працюють по більш ніж 12 годин?
Mik (галицька миша) до ввв Показати IP 13 Березня 2015 12:38
У США й Канадi служби нагляду нiколи не дозволять порушувати законодавство про працю.
вас Показати IP 12 Березня 2015 12:05
Є альтернатива на КРОМБЕРГ-ШУБЕРТ. І СТРАХОВКА І ДОЇЗД І УМОВИ ПРАЦІ ЄВРОПЕЙСЬКИ
Анонім до вас Показати IP 12 Березня 2015 12:16
Маєш рацію, альтернативи вистачає. Якщо людей таке влаштовує, нехай хоч і цілодобово працюють.
Хома Показати IP 12 Березня 2015 12:48
Є ще альтернатива праці - тунеядстувати і жалітися на кожному кроці: ми бідненькі, нас не розуміють, нам маленько платять
бувший працівник Показати IP 12 Березня 2015 13:41
працював на фірмі Мартиняка. Той взагалі працівників за людей не вважає, ставиться як до бидла, яке йому гроші заробляє. А ще дуже хоче переплюнути в бізнесі Єремеєва. Як можна було таке чеперадло у Верховну Раду вибрати, то це на голову не налазить?
Анонім Показати IP 12 Березня 2015 23:51
Ви здуріли? 17 годин в день це подвійна норма робочого часу за місяць. А ще понадурочні. То виходить за два місяці роботи з понадурочними отримують три тисячі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus