USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На скільки мільйонів вдалось наповнити бюджет Волині у 2015 році

4 Березня 2015 12:12
424 мільйони гривень було зібрано до бюджетів усіх рівнів територіальними органами державної фіскальної служби Волинської області.

Про надходження до місцевих бюджетів області у період з січня по лютий 2015 року розповіла перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області, радник податкової та митної справи І рангу Тетяна Харченко.

Так, за станом на 1 березня поточного року збір до загального фонду державного бюджету склав 197,4 мільйона гривень, що дозволило забезпечити виконання обласного бюджету на 106,1% з перевиконанням у 11,3 мільйона гривень.

Для порівняння, у лютому 2015 року збір до загального фонду склав 115,7 мільйона гривень, що на 130,2% забезпечило доведення завдань плану.

У січні-лютому 2015 року надходження до місцевих бюджетів склали 226,6 мільйона гривень, що на 26,2% або на 47,1 мільйона гривень більше, ніж у лютому минулого року. Виконання бюджетних призначень до місцевих бюджетів в частині платежів, що адмініструються органами державної фіскальної служби, забезпечено на рівні 141,2%.
Податки – як основні важелі грошових надходжень до місцевих бюджетів

У поточному році відповідні служби Волині зібрали 115,1 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, з них 22,1 мільйона гривень - плата за землю, єдиний податок - 28,9 мільйона гривень.

«Але ці результати не є межею, якщо ми продовжимо вживати спільних зусиль, такі надходження будуть зростати», - зазначила посадовець.
Бюджет наповнюватимуть за рахунок орендної плати за землю

Також вона наголосила, що Державна фіскальна служба області має наступні пропозиції щодо наповнення місцевих бюджетів області, зокрема, за рахунок питання надходження плати за землю, яка відноситься до місцевих податків і зборів. Так, свого часу Волинська ОДА видала розпорядження від 27 січня 2015 року № 25 «Про проведення інвентаризації земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, розташованих за межами населених пунктів та в їх межах та оцінку конструктивності їх використання». На думку Тетяни Харченко, якщо вимоги цього розпорядження будуть виконані якісно, то відповідні служби матимуть й очевидний баланс земель, і реальну базу оподаткування плати за землю.
Загалом, за 2015 рік укладено 1830 договорів оренди. З них 415 договорів, розмір орендної плати в яких менше 3 % грошової оцінки, та 1415 договорів оренди, плата яких встановлена у фіксованій сумі.

За наслідками співбесід суб’єктами господарювання, по 785 договорах надали податкову звітність орендної плати за землю на 2015 рік у передбаченому законом розміром. Тому вдалось додатково задекларувати 2,3 мільйони гривень орендної плати та переукласти 175 договорів оренд, з яких додатково надійде 0,3 мільйони гривень до бюджету.

У поточному році очікують додаткові надходження з плати на землю у сумі 20 мільйонів гривень. Однак для цього, на думку волинських посадовців, необхідно провести роз’яснювальну робота серед жителів сільських та селищних громад щодо мінімального розміру плати за земельні ділянки і паї.

Ліс - «годівничка» для Волині

Іншим дієвим важелем є розпорядження ОДА від 27 червня 2014 року № 231 «Про організацію заготівлі другорядних лісових матеріалів здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів».

Так, у минулому сезоні заготівлі дикорослих лісових ресурсів місцеві бюджети області отримали 4,2 мільйони гривень надходжень до бюджетів усіх рівнів, у тому числі 3,3 мільйона доходів податку на фізичних осіб, що для окремих територіальних громад області було вагомим важелем наповненням бюджету.


«Мова йде не про заготівлю дров, а про заготівлю грибів, ягід, трав. Я прошу відповідні структурні підрозділ ОДА, зокрема, екологів і лісовиків підготувати нове розпорядження, в якому необхідно прописати процедуру інвентаризації, пов’язаної зі збором другорядних лісових ресурсів. В минулому році цей ресурс давав можливість суттєво наповнити місцеві бюджети, у тому числі лісгосподарські підприємства», - зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Виходячи із цього, вже у березні та травні 2015 року відповідні служби проведуть інвентаризацію холодильників для зберігання другорядної лісогосподарської сировини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Давид. Показати IP 4 Березня 2015 12:29
Да картинка крута. Може податки з податків ще брати? ще за що там з людей не беруть? особливо здивувало рішення нашої вс --- влади -ще до травня включно квітень оплалювальний сезон продовжити це ж взагалі вже мізків нема або просто людей доводять до злиднів
Волинянин Показати IP 4 Березня 2015 12:36
П. Гунчик.де податок на мисливські угддя,що біднота їх взяла вкористування з людей дерете податок за власну хату а Кулісники,Столяри та іші депутати всіх рівнів нехай жирують-хочете ще один майдан,-получите.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus