USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На будівництво садочка на Волині не вистачає грошей. ВІДЕО

15 Листопада 2012 15:56
Гроші на будівництво дитячого садочка у селі Любитів, що у Ковельському районі, не можуть знайти вже 17 років.

Про це йдеться у сюжеті «ICTV».

Понад 17 років без закладу, де виховували б малечу, живуть мешканці села Любитів. Батьки 150-и дітей змушені кидати роботу та «сидіти вдома». Однак, часу навчити читати та рахувати, аби хоч трохи розвинути малечу, вони не мають, – нарікає багатодітна матір Ольга Сокіл.

У 1990-их через брак фінансування єдиний дошкільний заклад закрили. Тепер про нього нагадують руїни.

Місце під майбутній навчальний заклад уже знайшли неподалік від школи та котельні. Торік уже й фундамент заклали, – далі справа не пішла.

«Є можливість зробити дитячий садочок біля школи, щоб зекономити кошти, тому що буде опалюватися з однієї котельні і садочок, і школа», – прокоментував сільський голова Віктор Павлов.

На будівництво садочка треба понад 9 мільйонів гривень. І хоча селянам він дуже потрібен, в місцевій адміністрації таких фінансів знайти не можуть. Частину грошей спробують запланувати на наступний бюджетний рік.

«Немає таких вільних залишків в районному бюджеті. Якби було це на завершення робіт, можливо, ми б працювали над цим питанням. І десь, по декілька сотень, якби це було декілька сотень гривень… А це великі кошти – 9,2 мільйони гривень», – зауважив заступник голови Ковельської РДА Андрій Мигуля.

Наприкінці 1990-их років в районі закрили 24 садочки, бо не було грошей на їхнє утримання. За цей час повноцінно відновили лише 5 дошкільних закладів, 9 функціонують при школах. Решта – стоять пусткою, хоча в Ковельському районі з майже 4 тисячами дітлахів лише третина ходить до дитсадка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
покращили Показати IP 17 Листопада 2012 11:29
і де ця новина була до виборів? а то тут клім кричав що він понавідкривав садків по волині....
Оптиміст Показати IP 19 Листопада 2012 08:54
Івахів добудує...
пролдж Показати IP 23 Листопада 2012 21:38
хІба тим що ЗІВ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus