USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нові подробиці звільнення екс-керівника ДКП «Луцьктепло»

18 Березня 2015 17:29
Нові подробиці стали відомі у справі довкола скандального звільнення екс-керівника ДКП «Луцьктепло» Олександра Киричука. Про це інформує Під прицілом.

Нагадаємо, напередодні нового року Олександра Киричука звільнив мер Луцька Микола Романюк. Тепер колишній директору суді доводить, що його звільнення незаконне, вимагає поновити його на посаді та стягнути зарплатню, якої вже нарахував собі 33 тисячі гривень. Саме така сума, на думку позивача, вже йому набігла від 2-го січня 2015-го року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «КИРИЧУК, ТИ НЕ ПОТРІБЕН В «ЛУЦЬКТЕПЛО»: ПІКЕТ СУДУ

Нагадаємо, що суперечності трудового колективу та керівництва ДКП «Луцьктепло» тривають вже достатньо довго. Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, звільнити директора ДКП луцький мер обіцяв ще 25 грудня 2014 року під час зустрічі із трудовим колективом підприємства. А попередні збори колективу розпочалися зі скандалу: директор втікав від працівників.

Як відомо, Олександра Киричука все ж таки звільнили з посади директора ДКП «Луцьктело» 31-го грудня 2014 року. В такий спосіб мер виконував свою обіцянку, яку дав трудовому колективу 25-го грудня 2014 року.

Однак, як виявилось на суді, Киричук сам писав заяву на звільнення за згодою сторін ще напередодні зборів, 24 грудня. Це з'ясувалося під час чергового засідання з розгляду справи про поновлення у Луцькому міськрайонному суді.

Варто зауважити, сам позивач до суду не приходив жодного разу. Довести, що Киричука звільнили незаконно, намагався його адвокат Віктор Пилипчук.

Він і повідомив, що 24 грудня 2014 року Олександр Киричук написав заяву, у якій просив звільнити його «за згодою сторін» і направив її до Луцької міської ради.

Віктор Пилипчук вважає, що число, яким датована заява, і повинно було б бути днем звільнення пана Киричука з посади. Натомість міський голова Микола Романюк видав розпорядження звільнити директора ДКП «Луцьктепло» лише з 31 грудня 2014 року.

Разом з тим, адвокат наголосив, що 30 грудня 2014 року Олександр Киричук подав до міськради другий лист, яким відізвав свою заяву про звільнення і це другий фактор, який вказує на протиправність дій голови Луцької міської ради Миколи Романюка.

Своєю чергою, представник міської ради і міського голови водночас Олександр Рачков заперечив доводи представника позивача і взявся їх спростовувати.

Зокрема, юрист Луцькради наголосив на тому, що позивач у своїй заяві не вказував дату, з якої його звільнити, а тому міський голова видав розпорядження цілком законно.

«У своїй заяві на звільнення Олександр Киричук просто вказав дату, коли він написав заяву, а не з якого числа його звільнити. Він написав: «звільнити мене з займаної посади за згодою сторін», а не «звільнити мене з займаної посади за згодою сторін з 24 грудня». А тому я, як представник міської ради і міського голови не бачу у цьому будь-яких порушень прав позивача. Оскільки позивач не вказав з якого дня його звільнити з посади Микола Романюк прийняв рішення звільнити його тоді, коли вважав на потрібне», - пояснив у суді Олександр Рачков.

Разом з тим, начальник юридичного відділу Луцькради зауважив, що відзив заяви на звільнення не передбачений законодавством, а тому він є нікчемним.

Натомість представник іншого відповідача - ДКП «Луцьктепло» Ігор Петрук вважає, що відшкодовувати кошти за час вимушеного прогулу повинен міський голова, а не підприємство. Мовляв, саме з вини Миколи Романюка екс-керівник підприємства Олександр Киричук подав до суду.

«Згідно зі статтею 237 кодексу законів про працю суд покладає на особу, винну у звільненні або переведенні працівника на іншу роботу, обов’язок сплати працівникові коштів за час вимушеного прогулу. І, відповідно, якщо вимога позивача буде щодо поновлення на роботі та відшкодування коштів, то гроші до названою статті мають бути стягнуті з луцького міського голови. Тобто з особи, яка видала незаконне розпорядження. І винна не Луцька міська рада, а особа», - оголосив позиція підприємства юрисконсульт Ігор Петрук.

Разом з тим, представник Киричука Віктор Пилипчук доводив у суді, що після написання заяви про звільнення 24 грудня його довіритель не міг дістатися на робоче місце, бо йому нібито перешкоджали працівники підприємства.

Уже після судового засідання керівник профкому ДКП «Луцьктепло» Неоніла Слюсар заперечила інформацію Олександра Киричука і повідомила, що екс-директор, не зважаючи на те, що подав заяву про звільнення, таки продовжував ходити на роботу.

«23 грудня на підприємстві були заплановані збори трудового колективу, прийшло дуже багато людей, але так як нас не пустили, ми вирішили наступного дня, 24 грудня, піти на сесію Луцької міської ради. Олександр Олексійович ще виступав з трибуни на сесії міської ради. 25 грудня міський голова зустрівся з трудовим колективом, і люди тоді не те, що не пускали когось, а, навпаки, вимагали присутності керівника підприємства. І в той день він був на роботі. І наступного дня після зборів Олександр Киричук був на роботі, бо якраз в той день підписували угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку».

Тож наразі слухання справи відклали на кінець березня, оскільки сторони повинні надати суду оригінали документів. Вочевидь, саме тоді й приймуть рішення по справі, адже строки розгляду провадження добігають кінця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Отаке Показати IP 18 Березня 2015 18:10
ой не даремно на дверях кабінету і досі табличка з його іменем вісить!!! От вернеться *просто Саша* і будуть вам сепари армогидець з голокостом в купі! тоді не плачте бо отримаєте те на шо заслужили
Андрій Показати IP 18 Березня 2015 21:50
А чому радієш ти?Це як сміх без причини...Отаке!
Іван Показати IP 18 Березня 2015 22:13
Так мені цю посаду Романюк обіцяв!Демобілізація почалась і що далі??
Вано до Іван Показати IP 19 Березня 2015 06:36
далі "просто" Саша з Таньою будуть загрібати сліди своїх оборудок, а Маланець сяде за них в турму. Мусить же бути хтось винним
Волошка до Вано Показати IP 26 Березня 2015 08:41
І як? Багато вони нагрібли?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus