USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перед е-декларуванням в АП пропонують амністувати все майно. ДОКУМЕНТ

15 Вересня 2016 18:47
Перед е-декларуванням в АП пропонують амністувати все майно шляхом подання одноразової декларації без вказівки вартості і походження активів.

Про це повідомляє "Українська правда".

Податковий комітет Ради розробив проект закону про внесення змін до Податкового кодексу та низки інших законів, згідно з якими громадяни звільняться від зобов'язання вказати джерело походження свого майна.

Відповідний документ є у розпорядженні "Української правди". Згідно з даними УП, розробка координувалася з Адміністрації президента.

"При поданні одноразової декларації суб'єкт одноразового декларування звільняється від необхідності зазначення в одноразовій декларації інформації про джерела походження, підстави набуття права власності та вартість задекларованих активів", – сказано в проекті закону.

Суб'єктами декларування, згідно з документом, є "фізичні особи – резиденти та/або громадяни України, які є власниками активів на території України або за її межами".

Декларація повинна подаватися декларантом або його представником в електронній формі.

Посадовцям контролюючих органів забороняється відмовляти у прийнятті декларації з будь-яких причин.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРШИЙ ЧИНОВНИК З ВОЛИНІ ЗАПОВНИВ ЕЛЕКТРОННУ ДЕКЛАРАЦІЮ

"У разі неподання одноразової декларації задекларованими вважаються активи, які зареєстровані або задекларовані в інший спосіб у встановленому законом порядку в Україні станом на 31 грудня 2015 року, а також грошові кошти в розмірі 1 мільйон гривень", - йдеться також у документі.

Також декларант має право сплатити податок самостійно з певного розміру доходу або його частини, який був джерелом придбання активів, зазначених в одноразовій декларації.

Протягом 30 днів з моменту завершення декларування декларант повинен сплатити "суму податкового зобов'язання, самостійно визначену в поданій одноразовійдекларації". Це самостійно визначене зобов'язання вважається узгодженим.

Розмір податку становить 5%.

Також документом пропонується звільнити декларантів від кримінальної відповідальності за завідомо неправдиві відомості або підробку декларацій та інших податкових документів і про порушення податкового, валютного та митного законодавства, "якщо відповідні дії стосуються отримання доходу, з якого було сплачено податок на доходи фізичних осіб".

Декларантів також пропонується звільнити і від адміністративної та фінансової відповідальності.

Держава гарантує суб'єкту декларування непритягнення до кримінальної відповідальності, звільнення від обов'язку щодо надання інформації про джерела отримання задекларованих активів і заборону використання інформації в декларації як доказ вчинення будь-якого кримінального правопорушення.

Також держава в цьому документі гарантує, що не буде проводити податкову перевірку за фактом подання одноразової декларації, в тому числі щодо підстав та порядку придбання активів і сплати пов'язаних з ним податків.

Разом з тим, звільнення від відповідальності не поширюється на діяння, які законодавством визначені як тяжкі злочини проти основ національної безпеки України, життя, здоров'я, свободи особистості, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також стосуються наркотиків, злочинів у сфері службової та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг.

Державні гарантії також не поширюються на майно, придбане в результаті вищевказаних діянь.

У прикінцевих положеннях передбачається звільнення декларантів від антимонопольних штрафів за порушення конкурентного законодавства.

Крім того, суб'єкти декларування, які є власниками земельних ділянок і здійснили незаконну забудову, також звільняються від відповідальності.

Період одноразового декларування вказано з 1 жовтня по 31 грудня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Вересня 2016 19:26
Хахахахаха
НАРОД Показати IP 15 Вересня 2016 20:53
А народ вимагає-КОНФІСКУВАТИ все,що непідтверджено зарплатою!!!
КЛВ Показати IP 15 Вересня 2016 22:17
А що з баригами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus