USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Переоформлення ліцензії для ДП «Волиньторф» може зупинити його

21 Січня 2016 12:37
Державне підприємство «Волиньторф» хочуть передати в комунальну власність. Втім, керівник підприємства говорить про те, що зараз робити цього не можна, бо через бюрократичну тяганину робота зупиниться на два роки.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 21-го січня.

На розгляд чергової сесії пропонують Проект рішення «Про надання згоди на прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області цілісного майнового комплексу, що перебуває на балансі ДП «Волиньторф».

Із цього приводу директор підприємства Іван Киричик застеріг, що процес прийму варто починати, але не робити це поспіхом, аби не нашкодити виробництву.

«Ми однозначно підтримуємо ініціативу передачі, втім це не повинно відбуватися дуже швидко, бо процес не буде «гладким». Так, сировинною базою ми забезпечені лише на 40%, тому передача самого обладнання нічого не вартує. Окрім цього, при передачі нам прийдеться переоформлювати ліцензії, й потрібен буде для цього довготривалий час. В інших областях переоформлюють, наприклад у Житомирі, по 1,5 року – й безрезультатно. Тому нам потрібно починати переоформлення з осені й до весни завершити, аби в травні ми почали створювати сировинну базу.

Я вважаю, що варто на сесії прийняти це рішення про передачу, чекати узгодження зі столиці, а по факту займатися ліцензуванням та передачею з осені 2016-го, аби до весни встигнути», - розповів Іван Киричик.

Та додав, що зайнявшись передачею підприємства у комунальну власність, необхідно передбачити й нові землі для розробки родовищ.

«Багато змін відбувається у законодавстві, навіть на наших ліцензованих територіях вже створили природоохоронні зони, тому при переліцензуванні ми втратимо значні території. Якщо це робити поспіхом, то на рік-два зупиниться вся робота. Тоді виникнуть питання, як забезпечувати населення області твердим паливом», - розповів керівник ДП «Волиньторф».

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВОЛИНЬТОРФ» – У СКРУТІ, ПРОВИНУ ПОКЛАДАЮТЬ НА ГУНЧИКА

Зауважимо, що річний оборот підприємства приблизно 80 мільйонів гривень, податків сплатили 15 мільйонів гривень.

Заслухавши керівника ДП «Волиньторф» депутати поцікавилися, чи не стане воно дотаційним і чи зможе самостійно себе забезпечувати.

Як запевнив Іван Киричик, якщо додавати підприємству по 30-40 гектарів щороку, воно буде прибутковим.

Зваживши не це, члени профільної комісії рекомендували депутатам ухвалити Проект рішення про передачу й звернутися в столицю, аби розпочати процес передачі в комунальну власність. Щодо сировинної бази, зауважили депутати, то будуть її виділяти лише тоді, коли підприємства стане на баланс області.

Під час засідання зауважили, що київські чиновники будуть змушені передати ДП «Волиньторф», адже до 2017-го року закінчують його ліцензії, ай без нових земель, яких поки що їм не дають, у державних руках воно не зможе належно функціонувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus