USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Підвищення цін на цукор можна очікувати в серпні, – Діброва

6 Квітня 2010 17:12
З серпня 2010 року оптова ціна на цукор залежатиме від імпортерів і складатиме приблизно 10 гривень за кілограм, – депутат обради, директор ТзОВ «П’ятидні» Валерій Діброва.

«До кінця травня коливань цін на цукор не варто очікувати. Тому що сільськогосподарські підприємства зараз повинні максимально збути продукцію, аби почати посівну компанію. Сьогодні оптова ціна цукру становить 7,5 гривень. Якщо торгівельні структури себе нормально поведуть, до літа можна сподіватися на ціну в 9 гривень для кінцевого споживача», - коментує аграрій.

Проблеми аграріїв і переробників солодких буряків сьогодні обговорювали на під час наради з питань стимулювання виробництва цурку в сесійній залі облдержадміністрації.

Незважаючи на те, що на Волині залишилося чотири цукрові заводи, минулого року переробляли буряк лише три підприємства. За словами начальника головного управління агропромислового розвитку ВОДА Анатолія Аршуліка серед основних причин збитковості галузі – зменшення посівних площ, низька рентабельність, проблеми в податковому законодавстві.

Для прикладу порівняно з 2007 роком у 2009 кількість площ зменшилася удвічі – з 20 до 10,5 тисяч гектарів.

Голова правління ВАТ «Гнідавський цукровий завод» Сергій Бондарук зазначив, що хоча рентабельність вирощування буряків одноосібниками складає близько 150%, відсутність сировини для виготовлення цукру залишається однією з головних проблем галузі.

Голова Волинської облради Анатолій Грицюк порадив аграріям налагодити співпрацю з одноосібними господарствами на взаємовигідних умовах: «аби товариш товариша не дурив, щоб селянин був хазяїном, а не рабом на власному полі».

Цього року згідно з планом агропромислового комплексу Волині площі посіву планують збільшити до 14,1 тисячі гектарів, а обсяг поставок цукру підприємствами Волині на внутрішній ринок складатиме 83 тисяч тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus