USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Плануючи бюджет, луцька мерія розраховує на ЛуАЗ і аукціони

1 Червня 2010 14:37
Головними видатками луцького міського бюджету на 2010 рік є переважно соціальні виплати, ремонт та будівництво об’єктів комунальної власності, в той час як заробляти міськрада планує за рахунок земельних і майнових аукціонів.

Про це 1 червня під час прес-конференції повідомив луцький міський голова Богдан Шиба.

Мер зазначив, що з огляду на складну економічну ситуацію в країні та підвищення соціальних гарантій витримувати бюджет буде досить важко.

Значну частину видатків займе виконання програми соціального захисту. Наприклад, виплата стипендій ветеранам війни, ОУН-УПА, загиблим у Афганістані і іншим категоріям населення. Сума витрат становитиме 2 мільйони 10 тисяч гривень.

Також міськрада планує збільшити видатки на харчування дітей. У яслах з п’яти до семи гривень на дитину, з восьми до десяти - в дитячих садочків, та з півтори до двох учням перших-четвертих класів.

Для будівництва дитячих майданчиків у дворах багатоквартирних будинків за літо влада обіцяє виділити 400 тисяч гривень. Один майданчик вартуватиме в межах 30 тисяч гривень.

Міський голова пообіцяв, що усі заплановані в минулих роках програми ЖКГ будуть виконані. «Передбаченні кошти для фінансування всіх програм, які були заплановані в минулих роках. Мається на увазі ремонт доріг і дахів», - зазначив Шиба.

З об’єктів капітального будівництва, які міськрада планує завершити до зими 2010 року Шиба назвав добудову 26 школи, пральні Луцької клінічної лікарні, водопроводу та розширення смітєзвалища у селі Брище. Загалом на ці роботи піде близько дев’яти мільйонів гривень.

З бюджету розвитку по одному мільйону гривень передбачено для придбання контейнерів для сміття, ремонту під’їздів і реконструкцію дворів, а для ремонту вулиць Станіславського та Гнідавської планують виділити 4,5 мільйона.

Формувати дохідну частину міськрада планує за рахунок збільшення замовлень на будівництво автомобілів і тролейбусів Луцьким автомобільним заводом, а також проведенням земельних і майнових аукціонів.

Проте, Шиба уточнив, що «якщо не буде достатньої ціни, то ми будемо утримуватися від продажу об’єктів».

Богдан Шиба має надію на наповнення міської казни за рахунок будівельної сфери, проте лише тоді, коді налагодиться банківське кредитування і покращаться умови на ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 1 Червня 2010 19:18
500 тисяч викинули на туалетний папір під назвою "Луцький замок"...Шиба за рахунок лучан хоче мати агітгазету перед виборами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus