USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половина волинських фірм позбулася статусу «збиткова»

7 Червня 2010 12:19
Після перевірок податкових ревізорів кожне друге волинське підприємство вже не збиткове.

Про це повідомляє управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в області.

Кожне друге перевірене волинськими податковими ревізорами підприємство із когорти збиткових у цьому році виведено зі стану збитковості. Такий результат досягнуто завдяки суттєвому покращенню роботи підрозділів податкового аудиту.

«Ми не ставимо за мету під час кожної перевірки будь-що донарахувати суми податків чи штрафних санкцій, які потім оскаржуються платниками. Тим не менше, результати нашої роботи свідчать по те, що робота підрозділів податкового аудиту стала більш якісною»,- розповідає заступник голови ДПА в області Інна Степанюк.

Унаслідок перевірок з початку року податковими ревізорами донараховано 11,9 мільйна гривень, із яких більше дев’яти мільйонів – узгоджені. Тобто, платники податків визнали, що вимоги податкової служби – обґрунтовані.

Про якісну підготовку та проведення перевірок свідчить той факт, що за аналогічний період минулого року волинські платники податків оскаржували донарахування за актами перевірок майже на 25 мільйонів, а нині - лише на 3,1 мільйона гривень.

Сьогодні підрозділи податкового аудиту забезпечують своєчасне та якісне проведення перевірок місцевих суб’єктів господарювання так званої групи ризику. В рамках операції «Бюджет» перевірено 17 підприємств, яким донараховано майже 23 мільйони гривень платежів.

«Під час кожної перевірки будь-якого підприємства із групи ризику, податкові ревізори переконуються в тому, що до ризикових воно потрапило не випадково. Для прикладу, нещодавно ми перевіряли одне із таких підприємств, яке не мало жодних підстав для віднесення до валових витрат окремих господарських операцій.

Підтверджуючих документів на ці витрати на підприємстві просто не виявилося. Обґрунтовані пояснення про причини такої «безгосподарності» податківцям не надали. Відтак підприємству абсолютно законно донараховано 12,3 мільйона платежів»,- коментує ситуацію Інна Степанюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus