USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Польща дала Україні 100 мільйонів євро кредиту

9 Вересня 2015 17:31
У середу, 9 вересня, у Варшаві очільник Мінфіну України Наталія Яресько та міністр фінансів Польщі Матеуш Щурек підписали угоду про виділення Україні кредиту на 100 мільйонів євро для розбудови прикордонної інфраструктури та пунктів пропуску на українсько-польському кордоні, - інформує ТСН.

Про це написала на своїй сторінці у Twitter прес-служба Кабміну.

"Підписано договір між урядами України та Польщі щодо фінансування проектів розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури та інших проектів", - йдеться у повідомленні.

Як пояснюється на офіційному сайті Кабміну – Урядовому порталі, 100 мільйонів євро будуть надані, зокрема, для фінансування проектів розвитку прикордонної дорожньої інфраструктури та облаштування пунктів пропуску українсько-польського кордону та інших проектів.

Зі слів глави українського уряду Арсенія Яценюка, ця угода є реальним кроком в допомозі Україні, адже передбачає надання Україні коштів на 30 років під 0,15% - "фактично під нуль відсотків".

Також Яценюк запевнив, що надані кошти будуть використані на розбудову восьми пунктів пропуску на найбільшому східному кордоні Євросоюзу: "Загалом це буде стосуватися 8 мільйонів громадян з обох боків. Через ці пункти щодня проходить 50 тисяч людей, 15 тисяч автомобілів і 2 тисячі великих вантажівок".

Окремо він наголосив, що 60% коштів Україна відправить на будівництво доріг на цих пунктах пропуску, до якого буде активно залучатися польський бізнес, а решта 40% - на спорудження інфраструктури.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що польсько-український кордон роблять європейським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 9 Вересня 2015 17:46
Придурки при владі. Сунуть Україну ще у більшу боргову яму.
ідіот до Лучанка Показати IP 9 Вересня 2015 18:57
Треба йти до Росії там такі гарні концентраційні табори
Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 18:21
А віддавати теж "пані Наталка", як каже яйценюх, буде, чи наші діти?
анонім Показати IP 9 Вересня 2015 21:10
А як же безвізовий режим,Україна в євросоюзі там нема кордонів. Це означає що зо років ще чекати нам.
ку до анонім Показати IP 9 Вересня 2015 23:06
ЗАПИШИ - СКОРО - В 2016 РОЦІ БУДЕ ТОЧНО.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus