USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Штрафи на волинян не діють - «в хід ідуть» священики

31 Березня 2014 21:21
Штрафи не допомагають викорінити випадки спалювання залишків сухої рослинності, тож, до роз’яснювальної роботи серед населення залучають священиків.

Про це повідомили під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації, що відбулася 31 березня.

Начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук розповів, що цього року з настанням теплої погоди в екосистемах області зареєстрували 21 випадок горіння сухої трави на загальній площі понад 32 гектари та одну пожежу лісу площею 1,5 гектара. Вказані пожежі трапилися в Іваничівському, Ківерцівському, Луцькому, Маневицькому, Рожищенському, Камінь-Каширському, Горохівському районах. Основною причиною пожеж є порушення умов безпеки населенням на сільгоспугіддях, зокрема навмисне випалювання сухої трави та сміття з метою підготовки поля до польових робіт.

Для ліквідації пожеж залучали 30 одиниць спецтехніки та понад 100 працівників пожежно-рятувальних підрозділів та 56 чоловік місцевого населення.

З метою попередження пожеж сухої трави здійснили 78 рейдових перевірок, під час яких виявили непоодинокі випадки несанкціонованого спалювання сухої трави, в результаті яких до держеконінспекції області направили 13 матеріалів, до адміністративної відповідальності притягнули 11 осіб.

До настоятелів релігійних конфесій направили 53 звернення. Священиків закликають пояснювати парафіянам правила пожежної безпеки. Зокрема представників духовенства просять наголошувати, що самовільно спалювати суху траву неприпустимо.



Як розповів начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, з початку пожежонебезпечного періоду частково вдалося взяти під контроль процес несанкціонованого спалювання залишків сухої рослинності. Щовихідних інспектори спільно із рятівниками та правоохоронцями здійснюють рейдові перевірки по боротьбі з підпалами. Незважаючи на це, зустрічаються випадки спалювання, не допомагають навіть штрафи за таке свавілля (170-340 гривень для громадян та 850-1190 гривень для посадових осіб).
Так, цього року з початку пожежонебезпечного періоду працівники інспекції спільно з працівниками ДСНС зафіксували 34 випадки підпалів екосистеми (протягом минулого року зафіксували 136 підпалів). Найбільш «гарячими» були Луцький, Ковельський, Рожищенський райони. До адмінвідповідальності за самовільне спалювання сухої рослинності у вигляді штрафу на загальну суму 1360 гривень цьогоріч притягнули 7 осіб (протягом аналогічного періоду минулого року оштрафували одну особу). Протягом минулого року до адміністративної відповідальності притягнули 38 осіб на загальну суму 6800 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Еколог Показати IP 1 Квітня 2014 09:56
А Ткачук вже пройшов люстрацію чи просто проплатив посаду Бют?Йому з кордону кожного місяця здають 30тис.грн. І в місті ще 15тис.грн.мабуть почав ділитися.
Парафіянка Показати IP 1 Квітня 2014 11:35
А скільки платять пожежники священникам за невиконання власної роботи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus