USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шахраї активувалися: ПриватБанк застерігає!

23 Грудня 2014 16:16
ПриватБанк відмовився від використання будь-яких персональних даних під час телефонних розмов з клієнтами. Як повідомила прес-служба банку, це дозволить звести до мінімуму можливість шахрайства в разі дзвінків клієнтові нібито від імені банку. Такі, як стало відомо, останнім часом почастішали.

Зокрема, банк ніколи не запитує номер банківської картки, строк її дії, ПІН-код або CVV2-код, пароль у Приват24, а також паролі, що надходять в SMS. Тому, якщо телефонуватиме зловмисник, який буде намагатися з’ясувати ці дані, клієнт має знати, що це спроба шахрайства.

«ПриватБанк, телефонуючи ніколи не запитує персональні дані, – говориться в повідомленні прес-служби банку. – Якщо буде необхідність підтвердження Вашого платежу, банк за допомогою різноманітних повідомлень попросить клієнта зателефонувати в банк цілком безкоштовно, щоб переконатися, що платіж здійснює клієнт, а не хтось замість нього».

Також ПриватБанк закликав своїх клієнтів ніколи не телефонувати у відповідь на незнайомі номери телефонів, навіть якщо власники цих номерів представляються працівниками банку.

«Єдиний номер ПриватБанку – це короткий мобільний номер 3700, усі дзвінки на який безкоштовні для користувачів, – зазначає прес-служба банку. – І ми ніколи не попросимо зателефонувати на інший номер».

Щоб повністю убезпечити себе від шахраїв, ПриватБанк просить клієнтів дотримуватися 7 простих правил особистої фінансової безпеки:

Правило № 1. Зберігайте Ваш ПІН-код, логін і пароль від Приват24 в недоступному для сторонніх людей місці і нікому їх не називайте.

Ніколи не записуйте ПІН-код на пластиковій картці: у разі крадіжки або втрати карти сторонні особи можуть без перешкод зняти з неї кошти.

Правило № 2. Ніколи не просіть незнайомих людей допомогти Вам скористатися пластиковою карткою.

Самостійно вводіть ПІН-код, не показуючи його оточуючим і не вимовляючи вголос.

Правило № 3. Ніколи не надавайте інформацію про свої картки третім особам, навіть якщо вони звертаються до Вас нібито від імені банку.

ПриватБанк не робить дзвінки і не відправляє повідомлення, в яких просить клієнтів вказати номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код Вашої картки, пароль в Приват24, ​​а також паролі, що приходять по SMS. Якщо Ви подзвонили в банк, співробітник може уточнити дівоче прізвище Вашої матері або інше кодове слово, проте співробітники банку не дзвонять клієнтам для уточнення цієї інформації.

Правило № 4. Будьте пильні, якщо Вам приходять SMS невідомого авторства з проханням відправити отриманий код або дивний набір команд на інший номер.

Швидше за все, це шахрайство. Не розголошуйте зміст отриманого Вами SMS-повідомлення іншим особам.

Правило № 5. При оплаті покупок в Інтернеті будьте обережні і не розголошуйте особисті дані.

При оплаті покупок в Інтернеті необхідно вказувати тільки номер картки, термін дії та CVV2-код. З огляду безпеки ніколи не передавайте код CVV2 Вашої картки стороннім особам!

Якщо Ви часто здійснюєте купівлі в мережі Інтернет, відкрийте спеціальну Iнтернет-картку. Так максимально захищаєте свою основну картку, адже її номер та інші реквізити ніде не зазначаються.

Завжди звертайте увагу на інтерфейс сайта для оплати – будь-яка зміна кольорової гами та шрифту, наявність орфографічних помилок має викликати підозри.

Якщо Вас просять назвати дату і рік народження, дівоче прізвище матері та інші особисті дані або набрати різні комбінації цифр на телефоні, то Ви маєте справу з шахраєм. Будьте обережні, тому що у випадку переказу грошей шахраєві вони можуть бути повернуті лише за рішенням суду.

Правило № 6. Використовуйте надійні паролі і нікому їх не передавайте.

Надійний пароль - це такий пароль, який важко вгадати, але легко запам'ятати:

Використовуйте складні паролі, що складаються з літер (великих і маленьких), цифр і спеціальних символів (@, #, $, &, *, % і т. п.), які ви зможете запам'ятати, не записуючи;

НЕ використовуйте пароль, що включає особисту інформацію, яку легко впізнати (ім'я, прізвище, дату народження, номер телефону, автомобіля, адреса, клички домашніх тварин, імена близьких родичів тощо) ;

НЕ використовуйте в якості пароля один і той же повторюваний символ або повторювану комбінацію з декількох символів (наприклад: ZZZZZZZZ, abcabcabc, 111222333 ) ;

НЕ використовуйте в якості пароля комбінацію символів, що набираються в закономірному порядку на клавіатурі (наприклад: "12345678" або "qwertyui" і т. п.).

Ніколи не повідомляйте нікому свої паролі!

Правило № 7. Будьте завжди на зв'язку з ПриватБанком.

Будьте завжди на зв'язку з ПриватБанком. Якщо Ви помітили підозрілі пристрої на банкоматі або у Вас виникли складнощі з проведенням операції по карті, повідомте про це будь-яким з указаних способів:

за телефонами 3700 (з мобільного) або (056) 716 52 52 або
відправивши SMS -повідомлення на номер +38 (092) 302 07 17 .
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Во-во Показати IP 23 Грудня 2014 16:22
Шахраї замтерігають: окрім нас є ще!
віктор Показати IP 23 Грудня 2014 16:49
Я філолог за фахом, також прошу зберігати пильність!
Лучанин Показати IP 23 Грудня 2014 19:26
Вор кричит "Лови вора"! Сам ПриватБанк- мошенник. После окончания срока депозита свои деньги забрал с трудом , выдавали частями в течение 4-дней , а очереди ,а потраченное , дорогое время ,нервы . О 15% налоге с депозита вообще молчу . Больше не хочу иметь дело с банком !
Штефан, Луцьк до Лучанин Показати IP 23 Грудня 2014 20:37
Я Вам не вірю, шановний добродію!
Лучанин. до Штефан, Луцьк Показати IP 23 Грудня 2014 21:13
Ви - банкір або банківський працівник ! Який зміст мені говорити неправду ? А ще, у Вас висять таблички ,що депозити під 23% ,а насправді скільки?
Анонім до Лучанин. Показати IP 24 Грудня 2014 16:26
Згідна з вами на 100000%%%%
шо ти мелиш до Лучанин. Показати IP 25 Грудня 2014 10:31
це держава подпток забирає а не банк........
леонид Показати IP 10 Квітня 2015 20:37
чы можлыво знайты шахрая по ноьеру платижкы 5168757237309135
Папа Показати IP 26 Червня 2015 02:28
Номера телефонів злодіїв +380 (63) 238 81 30 - покупець +380 (56) 767 56 37 - працівник банку (шахрай) +380 (56) 733 50 40 працівник банку ( при наборі 3700 передзвонюе цей номер) Номера злодія і банку схожі і телефонують майже в один час, отже заодно! Чому не дають інформацію про картки на які зайшли гроші, чому не можливо заблокувати рахункі тих людей, чому коли пішла транзакція то неможливо дозвонитись до оператора банку? Нажаль всі лінії зайняті))) приват ))) Друзі! Будьте насторожі коли вам телефонуе прцівник банку Краще купив би дитині щось
Ольга до Папа Показати IP 14 Вересня 2015 17:54
У мене 14 липня також зняли кошти,я передзвонила через 5хв.і повідомила,що з мене списано кошти....На що працівник гарячої лінії повідомила,що кошти заблоковано,так як неправильно вводився пароль.. Мені на почту прийшов лист ,щоб розблокувати кошти.я повідомила гарячу лінію ,що відкрито кримінальне провадження...і ,надіслала банку лист на наступний
Ольга Показати IP 14 Вересня 2015 17:56
день лист про відкрите кримінальне провадження,Після того ,як надіслала листа мої кошти розблокували і списали...А банк каже сама винна....В чому я не знаю????
Наталія Показати IP 5 Вересня 2016 22:09
Будьте уважними, та не станьте жертвами шахраїв і власної безпечності! Хочу попередити та застерегти клієнтів ПриватБанку по факту шахрайства, а саме зняття готівки через банкомат без картки! Мені зателефонували з номера (056) ,жінка з приємним голосом і професійною лексикою представилася співробітником служби безпеки ПриватБанку (на російській мові). Запропонувала зниження проценту по кредитній ставці і я,звичайно,погодилася. На мій номер прийшло смс -повідомлення про те, що «заявка на снижение до 2% принята и ожидает подтверждения». Після чого жінка попросила скористатися банкоматом для підтвердження послуги на що я відповіла, що краще звернуся до відділення ПриватБанку у понеділок (оскільки була субота). Та жінка продовжувала розмову, наполягала, щоб я найблищім часом підійшла до банкомату, тому що послуга замовлена і картка буде заблокована на місяць, якщо не підтвердити заявку у банкоматі. Але, коли я сказала, що в даний момент не маю такої можливості , мені відповіли, що можна підтвердити це в телефонному режимі, але операція займе трохи більше часу. Мене повідомили про те, що на час проведення операції моя карточка з метою безпеки буде заблокована (про що також прийшло підтвердження в смс) та мій пін-код змінений на 1111 (також прийшло підтвердження в повідомленні). Коли «нібито» вже відбулася активація послуги, вона сказала, що потрібно підтвердити операцію по розблокуванню картки і попросила назвати їй останні три останні цифри номера телефону , який я бачу на екрані (в режимі автодзвінка) . Так необхідно було зробити три рази. В цей час мені приходили повідомлення, але я не могла їх прочитати тому, що зі мною постійно говорили , розповідали про правили користування послугою «товар у розстрочку», про те, що мені підвищують ліміт по картці (хоча я не просила цього робити), просили залишатися на лінії. У ході розмови я задавала питання, які мене цікавили, мені відповідали без затримок, чітко, із розумінням справи. Я на 100% була впевнена, що спілкуюся із співробітником ПриватБанку. Після того як операція була проведена, мені повідомили про те, що через годину я можу користуватися своєю карткою та подякували за час, який я їм приділила. Через деякий час я продивилася смс-повідомлення, які надійшли та все похололо, так як я побачила, що з моєї картки були зняті всі доступні кошти, а це майже 15 тис грн. Я зателефонувала на гарячу лінію банку, в мене прийняли заявку про факт шахрайства та зобов’язалися повідомити про результати її розгляду. Також я звернулася по допомогу до правоохоронців, було порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.190 «Шахрайство» Кримінального Кодексу України . Як з'ясувалося мій випадок був неодиничним у цей день. Я не виключаю версію причетності до шахрайської схеми співробітників банківської установи. Для того щоб людина озвучила свої конфіденційні дані, шахраї використовують певні психологічні "гачки". Наприклад, всі знають , що неможна повідомляти третім особам номер банківської картки, строк її дії, ПІН-код або CVV2-код . Тоді злочинці просять назвати відділення банку, де була видана картка чи інші запитання такого характеру. Це прохання нікого не насторожує, звучить досить спокійно і безпечно. Насправді ж людина добровільно розголошує конфіденційні дані. Будьте уважними, та не станьте жертвами шахраїв і власної безпечності! Повернути кошти можливо, якщо, за результатами розслідування, не виявлено вину і причетність до шахрайства самого клієнта. Тоді банк компенсує йому втрачені кошти і далі відшкодує їх за рахунок притягнених до відповідальності шахраїв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus