USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Страйк на Волині: чого вимагають шахтарі?

4 Січня 2015 10:55
Проблематику шахт гірники називають питанням життя і смерті, власне, для себе. Вони готові далі перекривати міжнародні траси, вимагати заробітніх плат і переформування галузі. Кого б влаштувало, кажуть, якшо на 3 чоловіки - 2 управлінці? Кому працювати?

Так, 3 січня у програмі Громадське.network під час скайп-включення з Нововолинська представники ініціативної групи гірників, які з минулої суботи організували акції протесту, Богдан Макарчук і Анатолій Мухомеджанов розповіли про проблеми вугільної галузі на Волині.

Після того, як невдоволені скороченням фінансування волинських шахт і тривалими затримками з виплатою заробітної плати, гірники перекрили дорогу обласного значення, їм принаймні, частково повернули заборговане. На діючих шахтах виплатили 50% зарплати за листопад. На 10-й шахті розрахувались стопроцентово. Але про грудень поки не йдеться.

Гірники кажуть, що акції продовжуватимуться і матимуть безстрокових характер. Зі слів ініціаторів, вийти на вулиці їх змусила, насамперед, недолуга державна політика у енергетичній сфері.

Нагадаємо, після святкової паузи продовжиться шахтарський мітинг “місту жити”.

«В паливно-енергетичному комплексі – криза. Кажуть, що є дефіцит вугілля. У той же час у бюджеті 2015 не враховані кошти на дотацію шахт. Це проблема не, власне, шахтарів, а всього 50-тисячного міста. Уже й так з 7 шахт 4 закриті. На 10-й шахті відмиваються роками кошти. Якщо нас підтримати, то, наприклад, Бужанська шахта зможе видавати нагора понад 1000 тонн щодень. З тих кошторисів, що наші директори захистили в Міністерстві вугільної промисловості випливає, що для повноцінного розвитку наших шахт потрібно 500 мільйонів. Так вони просили, але їм відмовили. І я теж би їм відмовив, бо пройшла революція гідності і ніщо не змінилося. Як були роздуті штати, так і є. На 3 діючі шахти – 300 чоловік керівного складу. Працювати нема кому, а управляти всі хочуть. На три чоловіки 2 управлінці», – розповідає Богдан Макарчук

«Закритя 1, 9 і 10 шахт збираються законсервувати. Усі ці розмови пояснюють економічною доцільність. А чому мене, як громадянина, не запитають чи для мене економічно доцільно утримувати таких чиновників, які бездіють і займаються лише тим, що викидають людей на вулицю? Поки наш спротив буде наростати: будем перекривати шляхи міжнародного значення, приїдемо в Київ, бо питання шахт – це для нас питання життя і смерті», – каже Анатолій Мухомеджанов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
бужанка Показати IP 4 Січня 2015 11:21
"недолуга державна політика у енергетичній сфері" Ну то їдьте у Київ і там відстоюйте свої права, пікетуйте! А то роблять місцеві акції біля тих, хто нічого не вирішує і лише піаряться!
Анатолій до бужанка Показати IP 4 Січня 2015 12:49
А шо Єлєва, Влодарчик, Рязанов, Комишнікова, Бадзюнь, Шаповал та багато інших, що організували той мітінг- хіба шахтарі? Усім цім товарищам не доля шахтарів цікава,а тільки власна політична реклама!
дідо Показати IP 4 Січня 2015 11:29
нехай записуються у контрактники. Все рівно смертність серед шахтарів більша за солдат.
шахтар до дідо Показати IP 4 Січня 2015 11:36
після тебе "розумник"!!!
льончик до шахтар Показати IP 4 Січня 2015 13:12
А коли Міша ГАРБУЗЮК в контрактники запишеться?
Анонім до дідо Показати IP 4 Січня 2015 12:10
Є логіка - військові зараз будуть привілегійованою частиною суспільства із стабільною зарплатою.
читач Показати IP 4 Січня 2015 11:39
" Громадське.network" теж мені ТБ знайшли!:) Яке право мають таку назву собі присвоювати? Який відсоток громади їх дивиться і взагалі підтримує інформаційну політику? Самі заварили цю кашу у суспільстві, а тепер проблемами турбуються? Блюзнірство вищої марки!!!
Анонім Показати IP 4 Січня 2015 12:01
Сепаратисти, агенти ФСБ
укр вугілля Показати IP 4 Січня 2015 12:14
На сьогоднішній день , економічно доцільно доінвестувати в національні шахти і дати людям роботу...тільки недоноскі можуть купувати в ПАР і Австралії замість будувати свою економіку...недорозвинуті яйценюхали..
Пр Показати IP 4 Січня 2015 13:06
коментар було видалено
Штефан, Луцьк до Пр Показати IP 4 Січня 2015 13:20
Хто не скаче- той москаль! Усім скакати!
а на убой недовольны Показати IP 4 Січня 2015 13:47
Хунта Ху́нта (исп. junta — собрание) — группа военных,[1][2] пришедшая к власти насильственным путём в результате переворота,[3] и, как правило, осуществляющая диктаторское правление методами террора[4]. В испаноязычных странах так называют объединения и госорганы.[3] Изначально термин возник в Испании (исп. junta) и обозначал союз, совещательное собрание. В частности до XVI века применялся к собраниям кортесов. В 1808 году хунта из представителей светской и духовной власти избрали королём Испании брата Наполеона Жозефа Бонапарта. Это в свою очередь вызвало революцию, которой руководили многочисленные провинциальные хунты. Впоследствии, во время многочисленных гражданских войн, раздиравших Испанию на протяжении XIX—XX столетий, появлялись самые разнообразные хунты — либеральные, радикальные, карлистские и др.[5] Согласно толковому словарю Ожегова понимание термина «хунта» не ограничивается правительствами Латинской Америки, Испании и Португалии, а также включает реакционные террористические группировки, захватившая власть в стране при помощи военных и установившие террористическую диктатуру[6]. В современном русском языке (как и в ряде других языков мира) слово «хунта» используется в основном для обозначения военной диктатуры, установившейся в результате государственного переворота, причём не обязательно в испаноязычной стране — греческая военная хунта («чёрные полковники») или хунта Мьянмы. Содержание 1 Применения термина в переносном смысле 2 Наиболее известные хунты 3 Примечания 4 Литература 5 Ссылки Применения термина в переносном смысле В переносном смысле слово «хунта» применяется в отношении правительств клептократических государств с высоким уровнем коррупции. Также слово «хунта» используется в рамках ведения информационных войн и пропаганды для создания негативного образа действующего правительства[7][8][9]. В разговорной речи термин может применяться даже в отношении группы лиц, которые действуют по взаимному соглашению с неблаговидными целями[10]. Наиболее известные хунты Question book-4.svg В этом разделе не хватает ссылок на источники информации. Информация должна быть проверяема, иначе она может быть поставлена под сомнение и удалена. Вы можете отредактировать эту статью, добавив ссылки на авторитетные источники. Эта отметка установлена 28 мая 2014. Аргентина Первая хунта Аргентины Бразилия Первая и вторая бразильские хунты (1930 и 1969). Нигерия Нигерийская хунта[en] (1966—1979 и 1983—1998). Греция Греческая хунта, «Чёрные полковники» или «Режим полковников» (1967—1974)[11][неавторитетный источник? 202 дня]. Перу Перуанская хунта (1968—1980). Чили Правительственная хунта Чили (1973—1990). Эфиопия ДЕРГ в Эфиопии (1974—1987). Аргентина Аргентинская хунта (1976—1982)[12][неавторитетный источник? 202 дня]. Никарагуа Правительственная хунта национальной реконструкции (1979—1985). Польша Военный совет национального спасения в период военного положения в Польше (1981—1983). Мьянма Мьянманская хунта (1988—2011)[13].
Камінь Показати IP 4 Січня 2015 23:47
Створіть свій колектив. Оберіть профспілкову голову. Нехай колектив бере шахту у свої робочі руки і працюйте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus