USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Тігіпко пояснив, куди підуть гроші МВФ

20 Червня 2010 14:53
Україна не має інших варіантів, окрім, як поновити співпрацю з МВФ, гроші якого підуть на скорочення дефіциту бюджету та на валютні резерви Нацбанку.
Про це заявив віце-прем'єр з питань економіки Сергій Тігіпко українській службі «Бі-Бі-Сі« у Парижі під час міжнародної конференції, присвяченої економічному партнерству України та Євросоюзу, напередодні візиту представників МВФ до Києва, - пише «Українська правда».
««З вівторка ми починаємо переговори з місією (МВФ), голова місії приїжджає у вівторок. Зразу почнемо розмовляти з ними, готувати угоду. І я вважаю, що у нас просто немає інших варіантів, ми повинні мати угоду з Міжнародним валютним фондом і спільну програму», - сказав Тігіпко.
За його словами, уряду України підготував таку програму «разом з фахівцями МВФ до 2012 року, тобто на 2,5 приблизно років».
«Практично вся текстова частина погоджена. І зараз залишилися такі, достатньо важкі переговори, які стосуються підтвердження з нашого боку дефіциту бюджету, 6%. Разом - дефіцит зведеного бюджету та дефіцит «Нафтогазу України». Ось про це будемо говорити з місією», - сказав він.
За словами Тігіпка, окрім бюджету, інших серйозних зауважень до України в Міжнародного валютного фонду немає.
«Не бачу ніяких інших проблем, і під час переговорів ніяких проблем не було, але я за останній місяць двічі зустрічався з паном Строс-Канном, ведемо переговори з місією, і я можу сказати: позиція МВФ - зрозуміла», - заявив віце-прем'єр.
Він пояснив, на що конкретно будуть витрачені гроші, якщо Україна відновить кредитування з боку Міжнародного валютного фонду:
«Гроші можуть бути скеровані в два напрямки. Перший напрямок - це покриття дефіциту бюджету, другий - це валютні резерви Національного Банку України», - сказав Тігіпко.
«Можу сказати, що зараз, коли ситуація змінилася, - а вона змінилася і в світі, бо в світі почалося економічне зростання, вона змінилася й в Україні. Того року ми мали 15% падіння ВВП, а в цьому році, за попередніми даними, у нас за п'ять місяців 6,1% зростання ВВП», - зазначив він.
«В таких випадках гроші на покриття дефіциту бюджету дають дуже погано. Тому переважна частина грошей, які будуть заходити в Україну, будуть іти на валютні резерви. Тобто вони не будуть нами проїдатися, вони будуть накопичуватися», - пояснив Тігіпко.
Але, наголосив він, «це дасть можливість нам залучити гроші Світового Банку, які підуть на дефіцит бюджету, гроші Європейського Союзу, які вже проголосовані, вони вже є в програмах і чекають тільки одного - початку програм з Міжнародним Валютним Фондом».
«Гроші Європейського Союзу також нам підуть на покриття дефіциту бюджету. Це створить умови для інвесторів, ми зможемо вийти на зовнішні ринки, і до таких виходів ми уже практично готові», - заявив Тігіпко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Обдурений Піпіпком Показати IP 21 Червня 2010 10:24
Піпіпко круто надурив людей. За посаду готовий все продати. Яник йому все хазяйство розчовп був у 2004 році, а воно знов лізе аби дорватися до влади. Строїть з себе реформатора. Всі реформи зводить до одного: знищити малий і середній бізнес. Скоро його Яник знову викине як використаний засіб. Туди йому дорога, авантюристу молдавському.
Обдуреному піпіпком Показати IP 21 Червня 2010 11:36
Жодного розумного і обґрунтованого слова !!! Шановний в школі треба було вчитись , а не байдики бити!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus