USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тролейбусників врятує чиновницька комісія і звернення до Ющенка з Тимошенко?

20 Жовтня 2009 17:23
Понад півтори години учасники колегії Волинської обласної ради обговорювали питання страйку на Луцькому підприємстві електротранспорту. Результатом дискусії стало заплановане на завтра засідання спеціальної комісії для прийняття звернення до Президента України, Кабміну та Верховної Ради. Про це 20 жовтня йшлося під час засідання колегії Волиньради, - інформує репортер «Волинських новин».
У залі під час розгляду «тролейбусного» питання були присутні близько 20 страйкуючих із Луцького підприємства електротранспорту на чолі із головою страйкому Анатолієм Біляшевичем.
На колегії розглянули потребу прийняти звернення до Президента України, Кабміну та Верховної Ради з поясненням того, що діється на ЛПЕ та з проханням посприяти у вирішенні проблеми.
Голова Волиньради Анатолій Грицюк зауважив: «Звернення, звичайно, потрібне, але чи воно допоможе? » Він запропонував створити комісію з вивчення ситуації, зауваживши: «адже причина проблеми криється не лише у державному бюджеті».
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Микола Кучеренко нагадав про схожу ситуацію у травні. Мовляв, ситуація повторилася через те, що комісія з вивчення стану підприємства не була створена. На виїздне засідання виконкому Луцькради тоді не запросили представників Волинської ОДА, про вирішення питання інформували «сухими» відписками – виставляв претензії до міської влади пан Кучеренко.
Окрім того, пан Кученко повідомив, що на одиниці транспорту ЛПЕ працюють 10-11 чоловік, тоді як у сусідніх областях – 4-6 людей. Тобто штат луцького «депо» - надзвичайно великий. «Ми не можемо за рахунок державного бюджету утримувати 11 чоловік», - резюмував він.
Представник страйкового комітету, водій Олександр Каширець запитав Богдана Шибу і колишнього керівника ЛПЕ Івана Кубіцького чому муніципалітет купив нові автобуси у лізинг, не поцікавившись думкою працівників. Окрім того, він озвучив, що боргу підприємства – 8,5 мільйона гривень, зокрема, сюди входить зарплата, лізинг, різноманітні податки. «Якщо додати борги за серпень і вересень – ця сума «виллється» у 12 мільйонів гривень. А я, як працівник підприємства ще маю «витягувати» ще й куплені нові автобуси!», - обурювався  водій.
Також він наголосив на тому, що фінансова ситуація на підприємстві досі лишається невідомою. Один із представників страйкового комітету зауважив, що свій відбиток накладає і  зростання цін на мастило,  і ціна запчастини, і погану якість луцьких доріг. «Я в свій час казав про те, що це петля на шию», - зауважив він, говорячи про лізинг.
Луцький міський голова Богдан Шиба пояснив транспортники-приватники пішли «в тінь», а комунальні мають сплачувати всі податки. Він додав, що на підприємстві забагато адміністративних працівників.
Один із представників страйкового комітету зауважив, що інженери на підприємстві отримують високу заробітну платну, приміром, 3-4 тисяч гривень.
Директор Луцького підприємства електротранспорту Костянтин Патракеєв розповів, що збитки в «депо» становлять близько 10 мільйонів гривень.
Серед планів нового очільника підприємства – підготовка нового штатного розпису, вивільнення і скорочення високооплачуваних працівників. За його словами, це дозволить зекономити 0, 5 мільйонів гривень, тоді як фонд заробітної плати становить близько 2 мільйонів гривень.
Депутат Петро Пронь запропонував влаштувати підприємству «податкові канікули».
Голова Волиньради Анатолій Грицюк вирішив зібрати завтра спеціальну комісію, яка «в корені» змінить текст звернення до вищих органів влади. До її складу увійдуть директор луцького «депо», заступник луцького міського голови Петро Гоцалюк, керманич «соціалки» Волинської ОДА Володимир Кец, начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської облдержадміністрації Микола Кучеренко, представники страйкового комітету «тролейбусників» та інші. Керівником робочої комісії призначили заступника Волиньради Бориса Загреву.
Також паралельно від Волиньради і Волинської ОДА створять спеціальну комісію із числа бухгалтерів і економістів, котрі будуть досліджувати ситуацію.
Керманич Волиньради Анатолій Грицюк запропонував працівникам Луцького підприємства електротранспорту відновити роботу, адже в день вони втрачають 50 тисяч гривень.
Коли пан Грицюк запитав у «тролейбусників» чи вони задоволені результатом дискусії на колегії, ті відповіди, що ні. Мовляв, «знову наобіцяли, а що казати людям – не зрозуміло. Вони ж просто хочуть аби їм виплатити зарплату.
І хоч голова Волиньради Анатолій Грицюк зауважив, що «напрацьовані певні вектори», тролейбусники, виходячи із залу, сказали, що ситуація в травні нічого не навчила владців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 20 Жовтня 2009 17:34
Грицюк запропонував припинити страйк та й ...принести по відру картоплі для лікарень...
mr_brut Показати IP 20 Жовтня 2009 20:32
На персональному сайті Тимошенко є такий розділ – досягнення. Чесно кажучи, я сподівався там за пунктами побачити які саме (як правило чужі чи мнимі) здобутки Юлія Володимирівна приписує собі. Натомість там є вільний твір без підпису на тему “Вона – працює”. Починається твір так: “Немає зайвої потреби говорити, що 2009 рік є найскладнішим за всю сучасну історію як для світу, так і для України”. Тобто, скажімо, Друга світова війна або не є сучасною історією, або, на думку Ю.В. не є найскладнішою її сторінкою. Виходить, що взагалі простими були перші роки незалежності, коли, пригадую, свою першу зарплату я ніс у поліетиленовому мішку, який зміг за кілька днів обміняти на кілька рулонів туалетного паперу. “Зразу хочу сказати: криза не завершилась. І вона буде ще тріпати Україну і світ як мінімум 2010-ий рік”, – звітує про досягнення Тимошенко. “Але я не шкодую, що наша команда в такий важкий час, при таких масштабних викликах для країни, опинилася в уряді. Я можу сказати: слава Богу, що наша команда опинилася зараз при владі, тому що мало уявляю собі, як в традиційних варіантах можна було би долати непередбачувані речі, які виникали кожен день, тиждень, місяць”, – цитує далі невідомий автор Юлю. І навіть вірю, що це точно її слова: слава Богу, що ми якось опинились при владі, бо мало уявляю.
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2009 11:47
Нормально. заборгованість 12 млн гривень, з бюджету винні 450 тис грн, а якже покрити інші борги? Хто ж дасть гроші? Облрада точно не дасть, бо це не її парафія. Хіба що переконається ще раз, що борг - це результат хазяйнування Кубіцкого. Він ще нам так і з комунальною сферою дохазяйнується. Чого його Шиба прикриває? Садити треба такого господарника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus