USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку ліквідували комунальне підприємство

24 Вересня 2014 21:00
Комунальне підприємство «Зелене господарство міста Луцька» депутати вирішили ліквідувати. Саме підприємство тоне в боргах.

Про це стало відомо під час засідання 64 чергової сесії міської ради сьогодні, 24 вересня.

За 6 місяців цього року збитки на підприємстві становлять 120 тисяч гривень. А з моменту початку діяльності підприємства накопилося боргів більше мільйона гривень. Крім того, ще 1,5 мільйона – податкові боргові зобов’язання, розповіла начальник відділу фінансового контролю та аудиту міськради Валентина Малютіна.

З її слів, якщо підприємство не ліквідують, то місто повинне буде сплатити ці кошти. Адже частина активів підприємства вже заарештована в рахунок погашення податкового боргу. Тому, щоб погасити борги, треба або продати майно, або видати гроші з бюджету.

Земельна ділянка і приміщення, яким користувалося підприємство належить громаді Луцька. Частину приміщення передадуть міській поліклініці для амбулаторії, а ділянку - управлінню охорони здоров’я для розробки плану землеустрою.

Проблеми на підприємстві розпочалися більше 4 років тому. Вже у 2010 році податкові боргові зобов’язання сягали більше 700 тисяч гривень. Нині вони зросли вдвічі. Керівництво намагалося реорганізувати свою структуру, але ефекту це не дало.

Активи, які не арештовані, передадуть КП «Парки та сквери».

Депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що підприємство останнім часом не брало участь у тендерах на виконання робіт, а суборендувало площі.

«Які б заходи не вживали, які б покращення не застосовувалися, якщо тендери по озелененню будуть вигравати приватні структури, а «Зелене господарство» братиме в суборенду, то ніяке підприємство не працюватиме. Якщо так проводитимуться тендери, то така доля чекає і КП «Парки та сквери» і інші підприємства», - зазначив він.

Натомість депутат Анатолій Пархом’юк зауважив, що допустити до участі у тендерах підприємство з боргами ніхто б не зміг.

Власне, проблема з комунальними підприємствами в місті не нова. Міська рада вже ліквідувала КП «Естет» і склала список ненадійних підприємств.

«Поки не приймуть реформу у сфері ЖКГ – ми матимемо такі ситуації. Бо приватні структури не мають таких умов, які виставлені до комунальних. Адже там всі рішення мають проводитися через сесію. Комунальні підприємства не можуть провести новації. Жоден біологічний вид не знущається над своїми дітьми так, як луцька міська рада знущається над підприємствами», - зазначив депутат, член групи «Новий Луцьк» Тарас Бас.

Після обговорення депутати підтримали проект рішення про ліквідацію підприємства. А міський голова пообіцяв, що ніхто з працівників не залишиться без роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ема Показати IP 24 Вересня 2014 23:06
Міськрада спеціально зливає підприємства доводячи їх до банкрутства своєю бездіяльністю.
віра Показати IP 25 Вересня 2014 07:32
То ж треба так працювати і керувати! Мають доходи і не бідують всі,хто займаеться озелененням ,продажем розсади, вазонів і т.д. А тут великі площі, великі можливості ,але жадоба красти значно більша, а депутати раді старатися, продали. А робочі місця, а дохід в бюджет... Сумно...
шеф Показати IP 25 Вересня 2014 09:22
кількість суботників урік 30 .кількість працівників зел.господарства задіяніих у цих піар акціях 45 ........заробітна плата податки амортизація 13122 гр. вдень. 393660 гр. в рік.5 років попіарились 1968300 гр. піаимся роблячи банкротами ...
Укроп Показати IP 25 Вересня 2014 11:15
Комсомолець Романюк на бойовому посту!Прихватизація продовжується.
людмила Показати IP 25 Вересня 2014 22:43
А хто, як зелене господарство, буде так гарно озеленяти наше місто?
Постраждалий... Показати IP 30 Жовтня 2014 20:59
А як юридично можливо об'єднати заклад управління культури з закладом житлово-комунального сектору? Це ж все-одно що об'єднати бібліотеку з ЖЕК-ом, або дитсадок з лікарнею ... Це аж геть неправильно, бо за чинним законодавством до закладів культури відносяться підприємства, що занесені в "Реєстр Загальнодержавної мережі закладів культури України", на утриманні яких перебувають парки!!!!!!!!!! На сайті міської ради за галузевим розподілом, підприємство "Парки і сквери" у віданні управління культури, як цього вимагає Закон про культуру в Україні ....... Як тоді буде здійснюватись фінансування "Парків і скверів???" через управління культури??? Бо ж вони приймають в своє володіння і майно і працівників Зеленого господарства...??? В ЖКГ їх передавати - це порушення чинного законодавства... бо на ліквідацію закладу культури і видалення підприємства "Парки і сквери м.Луцька" з списку реєстру загальнодержавної мережі закладів культури - треба погодження Міністерства культури... А як їх фінансувати??? Цільові кошти мають проходити у відповідності до затверджених сесією міськради Цільових Програм розвитку галузі??? Казначейство не дозволить без Програм фінансових операцій, тобто без зарплат вони залишаються апріорі... аж допоки не буде прийнята програма розвитку паркового господарства.... а її ще розробити і затвердити треба... ! А Програм галузевого розвитку за 3 роки існування підприємства "Парки і сквери" так і не з'явилось... що? мізки не запліднились нічим мудрим щодо перспективного розвитку??? 3 роки роботи підприємства і галузі - період підлої протирачки штанів та зволікань у часі... чиста бездіяльність... соромно за все... абсолютно за все...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus