USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську мітингують шахтарі. Плани гірників на завтра

24 Березня 2015 16:30
Під приміщенням міської ради Нововолинська знову мітингують шахтарі. Про це повідомляє Нововолинський інформаційний портал.

Четверта зміна шахти № 1 сьогодні не працюватиме.

Завтра, 25 березня, зранку в Нововолинську розпочнеться шахтарський страйк: працівники усіх діючих шахт не вийдуть на роботу; невелика кількість працівників буде підтримувати життєдіяльність вугільних копалень.

Гірники пікетуватимуть ДП «Волиньвугілля»; вимоги залишаються тими ж: негайна виплата зарплати; збут вугілля; відновлення державного фінансування шахт.

Завтра також шахтарі планують поїхати в Луцьк до голови ОДА Володимира Гунчика, оскільки голова адміністрації прибути до Нововолинська відмовився.

Нагадаємо, шахтарі Волині, які протягом декількох місяців не отримували зарплати, погрожували соціальними бунтами. Свою обіцянку волинські гірники таки виконали. Тож нововолинські шахтарі уранці, 28 січня, пікетували Кабінет Міністрів. Загалом під будинком уряду перебувало близько тисячі гірників із різних областей.

А уже 4 лютого обурені байдужістю влади волинські працівники вугільної галузі пікетували Міненерго. Окрім цього, 13 січня 2015 року волинські гірники зустрілися із Міністром палива та енергетикиВолодимиром Демчишиним.

Після хвилі шахтарських протестів урядовці та народні депутати виділили 200 мільйонів гривень для добудови шахти №10 «Нововолинська». Однак заборгованість із зарплати гірникам Волині досізалишається.

Голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що після тривалих переговорів з Мінпаливенерго стало відомо, що вже днями мають надійти 15 мільйонів гривень, які мають покрити борги шахтарям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Справедливий Показати IP 24 Березня 2015 17:25
А шахтарі голосували за Порошенка, Народний фронт? Тоді які питання, вони привели Вас в Європу! Дадуть зараз подачку, але фінансування не буде, їм наплювати на людей!
Люба Показати IP 24 Березня 2015 18:45
Так і треба! Гузю подякуйте ще!
Штефан, Луцьк Показати IP 24 Березня 2015 18:54
Вугілля немає, а зарплату давай! Гроші треба заробити шляхом продажу товару споживачеві, а не просто виходом на роботу!
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 24 Березня 2015 19:07
О продаже произведенного предприятием продукта должен думать хозяин этого предприятия. Точно также этот же хозяин обязан оплачивать труд работающих на него людей, независимо от того, отрабатывают они себя либо не отрабатывают. Иное дело, что заботой хозяина должно быть решение задачи прибыльности его предприятия. В нашем случае хозяином является государство Украина.
Штефан, Луцьк до Анонім Показати IP 24 Березня 2015 19:23
Є генеральний директор Гарбузюк, у нього є джип японський !
Анонім до Штефан, Луцьк Показати IP 24 Березня 2015 19:50
Звыняй, но у любого начальничка нынешней Украины имеются подобные машины. Это первое. А второе - а генеральный директор Гарбузюк не имеет право иметь приличный заработок, если волынские шахты ПРИБЫЛЬНЫ (если, конечно, считать цену волынского угля по мировым расценкам)? И вообще, разве рядовые шахтеры виноваты в том, что на их горбу наживаются иные?
Справжній Штефан, Лу Показати IP 24 Березня 2015 21:57
Коротше, я в шоці, друзі мої!
свидомий Показати IP 24 Березня 2015 22:40
закриття цих шахт прописано в угоди про асоциацию з ес Нововолинськ мисто що найбильше пидтримало майдаун а отже и закриття своих шахт то в чому тоди проблема чому митингують невже зрозумили що потрибно спершу читати а тоди вже кричати и кидати каминня
Штефан, Луцьк до свидомий Показати IP 24 Березня 2015 22:49
якщо закриють шахти може навіть добре буде. Недарма ж мудрість народна каже, що все що робиться до найкращого! Не треба сумувати, брати мої! Адже Нововолинськ на самісинькому кордоні з ЕС. Набудує нам Европа сучасних заводів та фабрік. Будемо там працювати та на "Мерседесах" усі їздити!
анонім Показати IP 25 Березня 2015 09:57
А чи розумієте ви, що проблема лише в фінансуванні? Вугілля на шахтах є, і працювати там ще можна років зо 20 спокійно. Закриють шахти і тисячі людей залишаться без роботи. Це нікого не хвилює? Про побічні ефекти такого я вже не згадую, рівень злочинності і контрабанди на кордоні зростуть масово.Така тенденція спостерігається вже на даний час. Не виплачували б вам по пів року зарплати, глянув би я тоді на ваші дії. Не судіть людей, якщо не побували у їхній шкурі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus