USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна і Росія можуть злитися в атомній сфері

30 Квітня 2010 17:23
Російський "Атоменергомаш" і український "Турбоатом" можуть створити спільне підприємство в атомній області на паритетних засадах, повідомив глава "Росатому" Сергій Кірієнко.
"Одна з можливих версій - це спільне підприємство, цілком можливо, на паритеті", - заявив Кірієнко журналістам напередодні російсько-українських переговорів, що проходять у Сочі, повідомляє Українська правда.

Так він відповів на запитання про те, у якому вигляді може бути співробітництво між Росією й Україною в атомній сфері.
Говорячи про можливе спільне підприємство, Кірієнко додав, що "конфігурація може бути набагато ширшою".
"Є ще п'ять-шість українських підприємств, які дуже серйозно задіяні вже сьогодні. А якщо буде спільна програма, то більш серйозно будуть задіяні й у спорудженні атомних станцій на Україні й у Росії", - сказав глава "Росатому".

Дані підприємства "знаходяться в приватних руках, але яка різниця", відзначив він.

Говорячи про розподіл часток у можливому спільному підприємстві, глава "Росатому" сказав, що треба визначити необхідні активи, скласти їх, зробити оцінку внесених активів і відповідно визначити частки.

"Зрештою повноваження учасників не завжди визначаються частками. Вони визначаються ще угодою акціонерів. У цьому сенсі "50 на 50" не завжди краща конструкція, але таке можливо", - підкреслив Кірієнко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus