USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Усі кошти за зібрану макулатуру школярі Луцька передали для АТО

6 Лютого 2015 14:55
Учні луцьких шкіл із року в рік збільшують об’єми зібраної макулатури. Цьогоріч сягнули чергового рекорду – 202 тонни. Підсумки підбили 6 лютого, влаштувавши з цієї нагоди урочисте вітання молодих екологів. Про це повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Головний спеціаліст відділу екології Луцької міськради Оксана Тарабанюк розповіла, що в Луцьку вже восьмий рік поспіль працюють у рамках акції зі збору вторинної сировини, зокрема, батарейок та макулатури в навчальних закладах міста.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, днями для учнів влаштували екскурсію на Луцьку картонно-паперову фабрику та підприємство «Вторма-Волинь», аби вони побачили, куди потрапляє макулатура, яку вони збирають, та що з неї виготовляють. ФОТОРЕПОРТАЖ.

До слова, «своєї» макулатури підприємству не вистачає, отож постачають цей матеріал для підприємства з Польщі, Угорщини та інших країн.

Минулого року школярі Луцька постаралися на славу і знову досягнули рекордних показників. Так, вони зібрали понад 202 тонни макулатури. Минулого було 170 тонн, а у попередні роки не більше 120-ти. «Ми вже вдвічі перевершили результати від початку акції», – зазначила посадовець.

Також із минулого року розпочали у школах Луцька збір відпрацьованих батарейок, акумуляторів. Якщо у 2013-му вдалося зібрати 670 кілограмів, то у 2014-му залучили до збору мережі супермаркетів, автозаправки. Так, у місті зібрали понад півтори тонни батарейок. «Це колосальні цифри, якщо перевести в кубометри землі, врятованої від забруднення, куби води, дерев, усього живого на планеті», – наголосила Оксана Тарабанюк.

Отож, говорячи про підсумки, незмінними лідерами зі збору макулатури вже восьмий рік поспіль є НВК №9 – 36 тонн. Друге місце також незмінно посідає НВК №22 – маже 25 тонн. Третє між собою розділили НВК №7 і гімназія №4.

Зі збору відпрацьованих батарейок також лідирує НВК №9 – 310 кілограм, далі йде НВК №22 (110 кілограмів), треті – гімназія №18 (100 кілограмів).

Сировину забирають заготівельні компанії – «Вторма-Волинь» і «Волиньекресурс». Останні, аби заохотити учнів, встановили ціну на макулатуру, що зібрана дітьми, вищу від ринкової.

Зазначимо, що зароблені кошти, школярі перерахували на потреби бійців антитерористичної операції.

Що ж до самих урочистостей, то на початку показали фільм про екологічну діяльність учнів протягом року. Також відбулося нагородження переможців і виступи агітбригад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Керол Показати IP 6 Лютого 2015 15:00
а скільки коштує кілограм мукулатури?
Не лучанин до Керол Показати IP 6 Лютого 2015 16:56
1 гривня 70 копійок.
Анонім Показати IP 6 Лютого 2015 15:36
Зазначимо, що зароблені кошти, школярі перерахували на потреби КАРАБАСА -БАРАБАСА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus