USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Від учора проїзд залізницею подорожчав

17 Липня 2013 12:29
Нові тарифи на послуги Укрзалізниці набули чинності у день опублікування у виданні «Офіційний вісник України», 16-ого липня.

Ціни на проїзд збільшились у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ та приміських поїздів, у внутрішньому та міжнародному сполученнях.

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищилася на 10%. У міжнародному сполученні вартість збільшилася на 5% лише квиткової частини, - повідомляє «03322».

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні в плацкартному та купейному вагонах наразі збілшилась на 10%, наступний етап – з 1 жовтня вартість - теж на 10%.

У міжнародному сполученні у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вартість збільшилася на 5%.

Наступне збільшення ціни відбудеться з 1 жовтня теж на 5%. Підвищення тарифу стосується лише квиткової частини, що є однією із складових вартості проїзду (повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається із вартості квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір).

Квиткова частина, йдеться у повідомленні, – це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), що використовується під час курсування поїзда (інфраструктурна складова). Нагадаємо, що тарифи не змінилися на проїзд у поїздах Інтерсіті+, вагонах СВ пасажирських поїздів, у приміських поїздах.

Збільшення рівня тарифів на перевезення пасажирів дасть можливість лише частково зменшити збитковість пасажирських перевезень та спрямувати частину коштів на капітальний ремонт вагонів.

Окрім того, зростання тарифів обумовлене необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

Збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень лише у першій половині цього року склали близько 3,5 мільярда гривень. Про це повідомляють у прес-службі Укрзалізниці.

Нагадаємо, раніше відомство повідомляло, що планує підвищити якість обслуговування пасажирів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тверезий Показати IP 17 Липня 2013 12:49
Покращення вже відчутні ..
sv Показати IP 17 Липня 2013 14:27
Квиток з Києва до Луцька коштував 85 грн., тепер 108. Де ж 10 %?! Чи це тільки в мене погано з математикою?
Pavel Показати IP 17 Липня 2013 19:10
покращили, що ще добавиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus