USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Власенко звинуватив Гонтарєву в допомозі оточенню Януковича виводити гроші з країни

2 Грудня 2016 08:00
Зі слів депутата, керівник Національного банку заявляла, що в 2013 році співпрацювала з оточенням Януковича, допомагаючи виводити з країни кошти, які зараз можуть підпадати під дію закону про спецконфіскацію в разі його прийняття, - заявив народний депутат України Сергій Власенко в ефірі телеканалу ZIK.

«У нас є публічні заяви керівника Національного Банку України Валерії Гонтарєвої, про те, шо вона восени 2013 року, перебуваючи на посаді власника і президента інвестиційної компанії вона допомагала найближчому оточенню Януковича виводити і ховати кошти. Якщо це злочинні кошти, то тоді вона допомагала красти злочинні кошти. Тоді точно вона не повинна знаходитися зараз в НБУ, вона повинна знаходитися у іншій установі. Якщо ж Гонтарєва чесний і порядний бізнесмен, і ці кошти не є вкраденими, то про конфіскацію яких коштів ми говоримо? До речі, як говорять журналісти, одним з другорядних завдань закону про спецконфіскацію є виведення з-під удару пані Гонтарєвої, яка безпосередньо приймала участь в цих оборудках», – наголосив нардеп.

Депутат підкреслив, що на його думку, для того, щоб повернути кошти, вкрадені режимом Януковича, не потрібно приймати спеціальних законів: «По-перше, я вважаю, що це були незаконні оборудки. По-друге, переконаний, що ці кошти були виведені в незаконний спосіб, і я вважаю, що їх треба конфісковувати в режимі звичайної процедури конфіскації і за допомогою звичайного судового процесу».

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що Президент Порошенко заступився за Гонтарєву, назвавши прикрим скандал навколо глави НБУ, яка, в свою чергу, звинуватила Юлію Тимошенко в маніпуляції цифрами та брехні.

Також, на думку експертів, крісло глави НБУ в разі відставки Гонтарєвої може зайняти Арсеній Яценюк, за допомогою якого нинішня влада ще може якийсь час протриматися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
студент Показати IP 2 Грудня 2016 08:57
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus