USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Гроші не пускають з Криму: «болячка» Нацбанку

9 Липня 2014 18:44
Банки Волині відмічають чималий вклад депозитів від фізичних осіб. Фінансисти кажуть, що це відновлення довіри.

Про це йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта з начальником управління Національного Банку у Волинській області Олександром Бєліком.

«З початку року банківська сфера відчула великі труднощі: до 20% пасивів пішло з банків із січня по березень. Фізичні особи познімали значні суми грошей. У зв’язку з цим Національний банк мусив був прийняти рішенні – обмеження зняття сум депозитів, але не заборона зняття взагалі. Втім зараз ситуація значно покращилася», - розповів Олександр Бєлік.

Як він додає, з квітня пішов значний приток депозитів в Україні, зокрема й на Волині. Липнева статистика області показує, що депозити фізичних осіб збільшилися на 159 мільйонів гривень у порівнянні з 1 січнем 2014-го року.

Загалом в Україні є 177 банків. На Волині зареєстрували 49 банківських систем і 329 установ.

Головний банкір Волині розповідає, що хоча ситуація з депозитами покращилася, але в банківській системі є ще одна «болячка».

«Значні проблеми виникли із окупацією Криму: гроші не вийшли з регіону, пішла заборона Росії, аби ці банки припинили свою діяльність, готівкові і безготівкові кошти заблоковані. А це величезні суми грошей» - зазначив Олександр Бєлік.

Губернатор припустив, що цей фінансовий ресурс використовують для фінансування сепаратистів в Україні.

«Фактично є спроба вкрасти ці гроші в України. Я не здивуюся, якщо цими фінансами підтримують сепаратистів», - висловився Пустовіт.

Втім, начальник управління Національного Банку у Волинській області наголосив, що згідно з їхньою оперативною інформацією, ці гроші лежать ще в кримських сховищах Національного банку, однак, що з ними буде далі, ніхто не береться прогнозувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus