USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські пенсіонери МВС мітингували під Кабміном заради підвищення пенсій

4 Червня 2017 19:00
Уже чотири роки поспіль ветеранів МВС України чомусь обминає традиційний у державі перерахунок пенсій, пише Леся Влашинець на сторінках Волині Нової.

Щодо цього питання товариство колишніх працівників міліції зі всіх регіонів країни обурювалося ще в грудні минулого року біля приміщення Верховної Ради України. Через дошкульний холод мітингували недовго і вистояли фактично нічого, окрім обіцянки нардепа Сергія Капліна допомогти зрушити з місця болючу проблему. Запевненням тішилися півроку, а нещодавно з вимогами перерахувати пенсії, повернути відмінені пільги та заручитися дотриманням інших соціальних гарантій приїхали під Кабінет Міністрів України.

Цього разу товариство офіцерів було кількатисячним, а плакати – ще обурливішими на кшталт: «Аваков – у відставку!», «Олігарху – Ні, народовладдю – Так!», «11.5 мільйонів пенсіонерів України Порошенко і Гройсман посадили на хліб і воду. Ганьба!»

Невдоволення пенсіонерів, які у свій час служили в Горохівському райвідділі міліції, як і у грудні минулого року, висловила чисельна делегація на чолі з головою Горохівської районної організації пенсіонерів МВС України підполковником міліції Ігорем Богоносом. На загальних зборах «Ветерана», які лідер скликав напередодні поїздки, у її склад зголосилися увійти Феодосій Іваньоха, Анатолій Климковецький, Леонід Галій, Степан Рудь, Федір Огроднічий, Юрій Гудзь, Василь Возняк, Федір Ющук, Ігор Богонос, Петро Бабій. Ціль поїздки красномовно висловлював транспарант із написом «Волинь – Горохів. Пенсіонери міліції вимагають перерахунку пенсій», з яким разом із колишніми колегами з Маріуполя, Чернігова, Одеси, Києва, Вінниці та інших регіонів України у столиці скандували від 8.00 до 16.00 години,

із автомайданівцями перекривали вулицю Грушевського. Тисячами голосів кликали до спілкування Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, але до людей знову вийшов нардеп Сергій Каплін і взяв на себе повноваження і відповідальність передати їх вимоги на урядове засідання, яке тоді якраз вів пан Гройсман.

У виступі нардепа йшлося про те, що потрібні на підвищення пенсій колишнім працівникам міліції 5,6 мільярда гривень не були закладені в бюджет, і що без змін до нього таку суму взяти тепер ніде, окрім, як «урізати» від виплат інших категорій.

Сформулювавши вимоги колишніх правоохоронців у звернення, лідери обласних організацій пішли до Кабміну разом із Сергієм Капліним. Вийшли зі запевненням, що у найближчі дні для вирішення проблеми буде створено спеціальну комісію.

Проблему обіцяють вирішити у червні з допомогою голосування нардепів у Верховній Раді України. Отож, офіцери-пенсіонери сподіваються, що чергова обіцянка все ж буде виконана, а рішення, яке шукатимуть можновладці, буде правильним і втихомирить їхнє обурення.

Нагадаємо, 24 травня пенсіонери органів МВС перекрили міжнародну автотрасу «Київ-Варшава» поблизу Люблінця Ковельського району, вимагаючи від президента підвищення пенсій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
василь Показати IP 4 Червня 2017 19:29
бідолагі
кілер Показати IP 4 Червня 2017 20:03
Дограється влада, зажерлись. Забули що пенсіонери це основний лекторат на виборах. Борітеся - поборите.
Іван Показати IP 4 Червня 2017 22:33
На пенсію пішли рано, кошти отримують не малі, це як в тому вислові: "Робити я не хочу, а красти я боюся, поїду я до Києва, в міліцію наймуся!".Ось так і живем, одні працюють і до пенсії не доживають, а податки сплачують, а інші міліціонери-поліцейські.
Анонім до Іван Показати IP 4 Червня 2017 23:40
чуєш розумник іван іди в поліцію , там зараз не вистачає 20 тисяч , будеш мати такіж "блага" нічого не робити і пенсію получати , не подобається поліція- будь ласка в міністерство оборони там теж некомплект страшний , чи ти думаєш некомплект тому що там так добре, писака, ти спочатку туди піди і попрацюй на своїй шкурі відчуй ті "блага" а потім пиши
Васермаан до Іван Показати IP 5 Червня 2017 08:11
100% згідний з коментарем! На пенсію йдуть рано, а "реальної" роботи міліції-поліції ми не бачимо вже 26 років! За що платити великі пенсії??? Краще прибиральниці, водію тролейбуса, вчителям піднімати пенсії бо вони вкалували все життя до 60років!!!
Івану Показати IP 5 Червня 2017 02:04
Піди і попрацюй, отримай 1300 - 1500 гривень, і проживи на них, як ці пенсіонери, потім будеш щось патякати про "боюся і наймуся". Приходь в поліцію і працюй - хто тобі не дає - заробляй "скажені" гроші, бери хабарі, "кришуй", вимагай. Побачиш, як тобі це вдасться, і як скоренько ти загримиш на нари, розумнику. На даний час в поліції можна заробити лише головний біль і нервовий зрив.
Петро до Івану Показати IP 5 Червня 2017 10:19
Безіменний мєнт, про 1300 ти так свістанув чи це плач Єремії "в соплях і слєзах"? Це де і коли мєнтяра отримував 50$ в місяць і не брав хабарів? Мабуть рила в них від голоду поперли, а здирництво і вимагають грошей це прФФФесійні хронічні хвороби які лікуються додатковими доплатами за неробство? Може зараз мєнти "по Новому" теж отримують 1300, чи може пора за таку "службу" давати пожиттєво в ВТК? Зате будуть на повному державному забезпеченні, як звикли. (і в пенсіях небуде жодної потреби)
Євген Показати IP 5 Червня 2017 07:29
А чому ж не вказали цифри, скільки ж? Яку ж таку "малу" пенсію отримують ці "трударі" з мозолистими руками? Прожили дармоїдами, трутнями суспільства, держава їх вдягала, щоб вони не свої штани протирали, задарма їх возила, знижку давала на комунальні, так тепер хочеться "прадалженія банкєта"?! І до Аноніма: не треба тут розповідати про "наша служба і апасна і трудна", ті, хто дійсно себе під кулі підставляв, на такі вистави не вийде
Анонім Показати IP 5 Червня 2017 08:15
в них пенсія і так велика скоротити вдвічи ту шо е. в них не позліпаеться одне місце
Мент Показати IP 5 Червня 2017 10:06
Читаю і тішуся як Вас шановні душить жаба. Пишіть далі свою ахінею в мене настрій піднімається
Петро до Мент Показати IP 5 Червня 2017 12:57
Саме ЦЕ і визначає "мєнта" - нездатність розуміти! Ну обділив бог при народженні розумово, чи не тому екс- мусорів ще при совка не брали на роботу (крім собачо-сторожової)? Не треба плутати ненависть з заздрістю, це зовсїм різні речі.. Хоч кому я кажу..?
Віктор Показати IP 5 Червня 2017 11:24
ДО Івана та Васермана. Ви терпіли тільки писати вмієте що мента нічого не роблять і треба міліцію розігнати. А чогось як Вас обкрадуть чи по мордах надають то на всю вулицю кричите Поможіть, рятуйте міліція. Звідси висновок. Мало вас бють та обкрадають і давлять на дорогах. Дайош анархію мать порядку. Хто сильніший той і прав.
Петро до Віктор Показати IP 5 Червня 2017 13:07
І що? Зразу "Чіп і Дейл поспішають на поміч"? От чистити кишені в день зарплати в цих екс-мєнтів завжди добре виходило. Не кажу що ВСі такими були, швидше не всі доступ мали. Це - вирощені гвинтики совкової системи, в якої "реформаторськи" змінили назву на "полЮцію".
Лучанка Показати IP 5 Червня 2017 17:09
Отак завжди, допомагаєш людям, а вони тебе ще й обізвуть і обгадять з ніг до голови. Якщо ви не працювали в системі МВС то не маєте права так висловлюватись. Робота існує постійно, люди працюють, жертвують життям, чи для вас таких класних ідеальних громадян життя "мєнта" нічого не коштує? Так були у них пільги, ранні пенсії, а ви б дожили з такою роботою до цієї пенсії? Штани вони протирають, а ви знаєте чи насправді ці штани дала держава, чи держава забезпечує всім потрібним, чи половина зарплати йде то на бензин виїхати на виклик чи на папір скласти протокол. Постійно поліція чи міліція погані, постійно щось не так роблять. А для кого ж вона взагалі існує? Для вас недоумків, яких то обкрадуть, то поб'ють. Ви ж самі знижуєте авторитет поліцейських, самі їх попускаєте а потім кажете що вони такі погані, самі пхаєте хабарі щоб замяти якусь хуліганку чи щоб знайомі не знали що з вами щось сталося.. Там є реально нормальні люди, які виконують свою роботу так як пише закон. Тож почніть спочатку з себе. Чи в нашій державі є щось ідеальне, чи немає хабарів у лікарні чи у навчальних закладах?Чому ці проблеми так не цікавлять вас? Люди заробили здоров'ям достойну пенсію і вимагають її законного розміру. що тут неправильно?
михайло васерману Показати IP 8 Червня 2017 20:55
певно ти миша сіра з середини до кінця 90 подолав організовану злочинність і повний бандитизм який на ту пору набув небувалого маштабу коли такі як ти боялися навіть ввечері на вулицю вийти?якщо так добре було в міліціі чого ж ти не прийшов до мене в карний розшук поробити-пожирувати за троїх(і чого б у розшуку постіно був некомплект до 60 процентів-видать із за курортних умов).Видно просиджуеш своею офіснопланктонською задницею тепле крісло і розмірковуеш тут з свеї нікчемної шпаківні хто чого заслужив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus