USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виконком підтримав виділення мільйону для податкової Луцька

17 Серпня 2016 13:32
ОДПІ Луцька може доєднатися до когорти державних структур, які дофінансовуються з міського бюджету. На покращення послуг для лучан податківці просять мільйон гривень.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 17 серпня.

Нагадаємо, у рамках програми покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області протягом двох років з міського бюджету просять виділити мільйон гривень на оновлення комп’ютерної техніки.

Наразі існує проблема з фінансуванням обслуговування податкової інспекції з держбюджету – торік виділили 80 тисяч гривень, а цьогоріч – лише 20 тисяч (на центр обслуговування платників податків коштів не виділяли взагалі). Наявна техніка 2007 року випуску і сучасні програми погано працюють на таких комп’ютерах. Відтак, необхідно придбати 13 комп’ютерів, два ксерокси та 15 принтерів.

У рамках програми покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області на 2016-2017 роки з міського бюджету пропонують щороку виділяти по 500 тисяч гривень. Окрім придбання комп’ютерної техніки, програма передбачає купівлю електронного табло, акустичної системи для оповіщення відвідувачів, системи «електронна черга», облаштування куточку з зоною Wi-fi.

Питання виділення цих коштів цього тижня вже розглядали депутати міськради під час засідання бюджетної комісії і проект рішення не підтримали. Однак ОДПІ заручилася підтримкою членів міськвиконкому, які хоч і з дискусіями, але більшістю голосів підтримали прохання про виділення коштів.

«Що це за така децентралізація, коли державні структури просять коштів у місцевих радах, а самі боргують за енергоносії комунальним підприємствам?», - обурювався член міськвиконкому Михайло Щур. Натомість екс-очільник Луцького міськвідділу Нацполіції Ігор Муковоз закликав підтримати проект рішення, бо, мовляв, сам добре знає, як це працювати в держструктурі, коли «держава ставить задачі, а грошей не дає».

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, своєю чергою, попросив ОДПІ все-таки попрацювати зі столичним керівництвом, аби держава таки виконувала свої зобов’язання. Бо Луцька ОДПІ – не перша держустанова, яку мусить дофінансовувати місцевий бюджет.

«Це не перше територіальне відділення державної влади, яке забезпечує свої функції за рахунок місцевого бюджету. Ми вже фінансуємо поліцію і одну, і другу, я вже заплутувався, що кому ми даємо. І казначейську службу фінансуємо. Прохання все-таки попрацювати з ДФС у Києві, щоб ці роботи фінансувалися з державного бюджету, згідно з чинним законодавством», - резюмував посадовець, але одночасно закликав членів виконкому підтримати проект рішення.

Отож, мільйон для податкової таки отримав позитивне схвалення від членів виконкому, отримавши більшість голосів. На черзі – рішення депутатського корпусу, чи виділяти кошти на покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької ОДПІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 17 Серпня 2016 13:43
Держава повинна це оплачувати ,а не лучани. Мешканці міста і так платять податки на утримання податківців. Члени виконкому боять за свої бізнеса, тому прогнулися перед податковою.
Математик Показати IP 17 Серпня 2016 13:44
13 комп’ютерів, два ксерокси та 15 принтерів та електронне табло, акустична система для оповіщення відвідувачів, система «електронна черга», облаштування куточку з зоною Wi-fi коштують більше ніж у два рази дешевше. Хто проводив тендер? Де розписані ціни по пунктах? Решта, я так розумію, податківцям на ліки від невиліковних хвороб!!!
лучани до Математик Показати IP 17 Серпня 2016 14:00
Дай свою пропозицію в Prozoro. І виграєш тендер
Анонім до Математик Показати IP 17 Серпня 2016 15:59
Поганий ти математик
Зек Показати IP 17 Серпня 2016 13:51
Це взятка митарям-біднякам!!!!
Анонім Показати IP 17 Серпня 2016 17:35
Ви вже забули напевне як стояли в чергах знаючи звітність та подаючи заяви на єдиний. Так все це ще недосконале але що ви зробили для покращення? Хто з вас знає скільки надходить в місцевий бюджет? Хто з вас знає скільки стьїть на ринку без. Документів і від цього втрачає місцевий бюджет? А це не онин міліон? Хто з вас знає скільки торговці мають націнки на свій товар? Де гроші в бюджет міста???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus