USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

За незаконне підвищення цін – за ґрати

3 Лютого 2010 14:38
Проти підприємців, які необґрунтовано завищують ціни на продукти харчування, будуть порушуватися кримінальні справи.
Про це на брифінгу 3 лютого повідомив міністр економіки Богдан Данилишин, коментуючи різкий стрибок цін на продовольчі товари.
 
Данилишин наголосив, що Міністерство економіки відповідно до доручення Кабміну від 28 січня 2010 року разом з Міністерством внутрішніх справ, Мінагрополітики, Антимонопольним комітетом, Державною податковою адміністрацією проводить комплексні перевірки на місцях щодо обґрунтованості цін на продукти харчування.
«Вже зараз органами державної цінової інспекції та іншими контролюючими органами встановлено факти необґрунтованого зростання цін на основні продукти харчування. Найвищі темпи зростання зафіксовані в Донецькій області - це 23,4%, Дніпропетровській - 24,6%, в Луганській - майже 26%, в місті Севастополь - 35%, в Херсонській області - 33%, Запорізькій - 30,8%. В інших регіонах зростання значно менше», - наголосив він.
Міністр підкреслив, що його відомство отримало завдання вживати відповідні заходи, направлені на недопущення підвищення цін. «Ми порушуватимемо кримінальні справи відносно недобросовісних продавців, щоб навести елементарний порядок і встановити економічно обґрунтовані ціни», - сказав Данилишин.
Нагадаємо, за даними Держінспекції з контролю над цінами, 58% перевірених державою підприємств України минулого року порушували законодавство у сфері ціноутворення. Штрафи, виписані недобросовісним підприємцям за минулий рік, склали 283,9 мільйона гривень. Завдяки цьому було попереджено обрахування населення на 195 мільйонів гривень.
Нагадаємо, зараз в Україні спостерігається суттєве зростання цін на цукор. Зараз ціна кілограму цукру зросла до 10,50 гривні, а навесні може скласти значно більше.
Крім того, на початку поточного року в Україні різко зросли ціни на інші харчі. Зокрема, крім цукру, суттєво подорожчали молоко, твердий сир, картопля, яйця, – пише ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus