USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під Луцьком незаконно відстрілюють собак

17 Січня 2018 20:51
У дачному масиві села Боголюби Луцького району впродовж останніх кількох років відбувається незаконний відстріл собак. Днями поранили ще двох псів.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини звернулися захисники тварин, які не знають, як завадити лиходіям, адже собак відстрілюють вже не перший рік.

«На дачному масиві є собаки, які вже прижилися, хтось тримає їх у себе на території, а решта тварин приходить з села. І от днями знову стався черговий інцидент: підстрелили двох хазяйських псів. До речі, їх нещодавно стерилізували. Собаки були на території дачі, але там немає загорожі і тварин бояться прив’язувати на ланцюг, адже негідники підходять упритул та стріляють.

Хто це робить – досі невідомо. Собак ми завезли до ветеринара, на щастя, вони не сильно постраждали і вижили. Картеч зі зброї попала їм в лапи, її дістав ветеринар. У зв’язку з цим я звернулася в поліцію. Слідчий каже, що зараз справою зайнялися. Вочевидь, це робить хтось із власників дачної ділянки», - розповідає волонтер Валентина Шевцова.

Зауважимо, що відстріл собак заборонений законодавством України із 2006 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 17 Січня 2018 23:02
а якщо волонтерці Валентині Шевцовій незаконно собаки пошматують дупу , то як вона тоді заспіває? на ДПЗ десятками зграями бігають! де рушниця?
отак до Анонім Показати IP 18 Січня 2018 01:02
де працівники комунального підприємства Ласка? чи ви не звертались? а як залишили вашу заявку без уваги - телефонуйте на нарячу лінію міськради, 1580. ну а якщо ваше звернення залишать без уваги - беріться за зброю. адреса дерустанови відома, підказати?
такало до отак Показати IP 19 Січня 2018 19:30
не умнічай!
отак до такало Показати IP 20 Січня 2018 18:33
не тупи. і поцікався повноваженнями та обов'язками КП, яке утримується на державні кошти.
Петручіо до Анонім Показати IP 18 Січня 2018 09:28
Братуха правий, на ДПЗ 2-3 зграї від 6 до 13 псів, "Ліска" ігнорить звернення.
Лаша Думбай Показати IP 18 Січня 2018 02:13
Рібята, с цими олігофренамии країну порядку не построїш, якась дурепа захищає носіів небезпеки, шуму, сказу, і туберкульозу під видом прав тварин. Я уїжаю закордон, тут не дають адекватним борцям за права людей жити борці за права тварин. Ганьба.
Міщанка до Лаша Думбай Показати IP 18 Січня 2018 10:42
Та вже УЇЖАЙ врешті-решт! ☺
Забув сказати Показати IP 18 Січня 2018 02:27
Боголюби - це елітна ділянка Волині, де є найкращі умови життя, і буде дуже незручно сидячи в "будиночку" за мілліон чути дикий лай безкоштовних псів без визначеного місця проживання. Це збиває медитацію життя, закон який захищає собак є, а закон який захищає людей від собак немає. Я про бездомних собак, вони повинні бути вивезені в глибокі ліси. Там з вовками вони асимілюються і вернутся в дику природу. Таким чином це рішить проблему всім, і придуркуватим зоозахисникам буде спокійно на душі. Не ображайтесь, люди закордон виїжають бо тут королевство кривих дзеркал досі не викорінилось з свідомомості радянських вихованців.
Ха-Ха до Забув сказати Показати IP 18 Січня 2018 16:40
А як що тебе вивезти в глибокий ліс до вовків, і залишити хочаб на пару днів ,щоб ти на своїй шкурі вітчув що це таке ... тоді може б не писав такої фігні.
!!! до Забув сказати Показати IP 18 Січня 2018 17:10
А якщо в "елітній ділянці Волині " будуть гавкати алабаї і стафи "елітних господарів" то звісно вони нікому заважати не будуть бо ж це "елітні пси " ((((( ?
Я Показати IP 18 Січня 2018 05:50
Така проблема із собаками по всій області. Їх треба знищити всіх. Хороший господар собаки не вижене на вулицю. А ці волонтери нехай забирають тих собак собі додому.
Наталія Показати IP 18 Січня 2018 14:29
Люди які ж ви жорстокі і егоістичні, думаете тільки про себе і про своє комфортне життя. Закон бумеранга завжди працюе і не відомо, що чекає вас в майбутньому,... За кордоном ви як ті бродячі собаки нікому не потрібні і прав в вас там ніяких не має. Вы за кордон виїзжаєте ... так за кордоном за таку жорстокість до тварин вас би "борців за права людини" давно б посадили і ще штрафи не маленькі ви заплатили. Чим ті собаки завенили ??? Тім що вони безпородні ? Що такі не люди награвшись повикидали їх як сміття, а вони такі самі живі створіння як і ми, і так само відчувають голод, холод, біль і страх, і не вам вирішувати жити їм чи ні. Коріння всього зла на планеті в тому, що життя одних цінується менше інших(((.
Наталія Показати IP 18 Січня 2018 14:44
На зорі людства собаки захищали людей від хижих звірів, тепер прийшов час нам захищати собак від озвірілих людей .
BPA3! до Наталія Показати IP 18 Січня 2018 15:27
то й забирай їх собі до хати
Хенді до BPA3! Показати IP 18 Січня 2018 16:24
Яке ш ти тупе!!! Ти навіть не вловлюїш що мова йде про жорстокість людську!!
BPA3! до Хенді Показати IP 18 Січня 2018 23:31
Шановна пані/шановний пане, "Яке ш" - яке ж, "вловлюїш" - вловлюєж... Про що з вами говорити, вам би до школи повернутись, та й елементарної поваги набути.
Наталія до BPA3! Показати IP 19 Січня 2018 14:00
Суть не в тому наскільки грамотно людина написала текст , суть в твоїх людських якостях . Можна писати шановий пане чи шановна пані , але людської сутності це не міняє. І як що людина в середині зла і жорстока не знає , що таке співчуття і милосердя, тоді грош тобі ціна шановний пане...
Хрстозащитнєг Показати IP 18 Січня 2018 17:59
Ой, як ми тут любим собак, які борці за життя. Що там в морозилці лежить у вас доречі зараз? Не трупи? Аа ну да, свиней значить і коров можна а собаки святі.
Наталія Показати IP 19 Січня 2018 14:32
ДО ВІДОМА ДОГХАНТЕРІВ !!! Верховна Рада прийняла закон №5119-1 який набув чинності 04.08.17р, про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі" Скільки років дадуть за знущання над тваринами Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн У разі колективних знущань, повторного випадку знущання - штраф збільшується від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини - обмеження позбавлення волі строком 3-5 років. Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus