USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Бунт на Волині: селяни перекрили дорогу. ФОТО. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

14 Червня 2013 10:42
Трасу в напрямі Іваничі-Нововолинськ перекрили мешканці села Нова Лішня, що в Іваничівському районі.

Про це пише ПроНовік.

Сформувавши живий ланцюг, селяни не пропускали автомобілі в жодну із сторін дороги. За словами учасників, таким чином вони намагаються привернути увагу влади до проблеми підтоплення у їхньому селі.

Як розповідають мешканці села, причиною підтоплення ймовірно є прориви труби нововолинського водогону, яка проходить близько села. Вони нарікають на безгосподарність нововолинської влади у цьому питанні. Заступник нововолинського міського голови Едуард Савік та начальник «Нововолинськводоканалу» Володимир Озімчук, які прибули на місце події, версію про пориви водогону відкидають. Вони вважають, що можливий порив одразу було б видно, бо тиск у трубах високий і вода б’є ключем з-під землі у таких ситуаціях.

Швидко на перекриття траси відреагували і в Іваничівському районі – сюди прибула голова райдержадміністрації Лідія Томашевська. У розмові з мешканцями вона зазначила, що проблема підтоплення не є новою для цього села, але так гостро ще ніколи не стояла. Голова райдержадміністрації порадила якомога швидше братися за побудову колектора для водопониження, проект якого уже зробила сільська рада, але попри наявність у неї коштів, зволікає з початком будівництва. Томашевська запевнила селян, що це питання розглядатиме також прокуратура району.

До речі, аналогічна проблема із підтопленням була кілька тижнів тому у ще одному селі Іваничівського району – Литовежі, що теж знаходиться неподалік Нововолинська. Наразі вирішення проблеми йде до завершення, оскільки ведеться поновлення роботи меліораційного каналу, який був засмічений. За словами сільського голови Литовежа Івана Іванчука, ситуація тут була ще більш кричущою, ніж нині у Новій Лішні. Мешканці навіть на вулицю вийти не могли, бо вода стояла вище колін.

Настільки ж швидкого рішення проблеми у селі Нова Лішня влада на жаль не обіцяє. По-перше, там відсутні меліораційні канали, а колектор для водопониження ще не збудовано. По-друге там існує питання взаємодії Іваничівського району та міста обласного підпорядкування – Нововолинська, чий водогін розташований поряд із селом.

Мешканці села стурбовані ситуацією і допускають можливі повтори протестних акцій.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 15 Червня 2013 19:57
Стадо баранів! При чому тут водії, якщо у вас проблеми з підтопленням? Ідіть перекривайте сільраду, ідіть до Клімчука, пишіть Президенту, що завгодно. Чому повинні страждати прості водії, такі ж люди як і всі, через те що у селян, бачите, проблеми виникли? Чи це чисто українська ментальність: нам погано - хай всім погано стане? Ніколи не розумів такої позиції.
Лучанин Показати IP 16 Червня 2013 01:38
От ви дійсно праві, але... Якщо чиновникам на людей просто начхати і зустрічатись з ними вони абсолютно ніякого бажання не мають, то принаймні це єдиний вихід хоча б донести до них свої проблеми бо перекриття дороги це вже надзвичайна ситуація, а мітинг біля стін "білого дому" можна і проігнорувати, а бородатий може ще й їх звинуватити в "усіх гріхах".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus