USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький хлопчик затуляв собою собаку, коли в того стріляли

19 Серпня 2013 12:44
Під час розстрілу собак у дворі луцької багатоповерхівки хлопчик відтягував тварину, і після першого пострілу спробував закрити її собою. Проте навіть дитина не зупинила вбивцю собак. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Волинські Новини вже повідомляли, що в Луцьку на очах у дітей з авто застрелили безпритульного собаку.

У цьому дворі діти щодня граються із собаками, навіть дали їм клички. Однак, днями на одного їхнього чотирилапого друга стало менше. Того вечора на подвір’я під’їхала автівка, з вікна якої і почали стріляти.

Місцева мешканка Лариса Винокурова розповіла, що, повертаючись додому з роботи, зустріла дітлахів на подвір’ї. Малі були дуже налякані та розгублені. За словами жінки, діти спочатку не зрозуміла, що відбувається. Але потім, коли побачили кров, почали плакати і кликати дорослих: «Машина коли проїхала і порівнялася - зупинилася. Стьокла опустили і показалася зброя… І тут пролунав постріл глухий… Коли побачили, що собака відскочив і в нього куля не попала, то один хлопчик навіть пробував її відвести і закрити собою, тоді вони проїхали ще 20 метрів, де лежала друга собака, там дітей не було, і вони знов зробили постріл, в ту собаку вони влучили», - розповіла лучанка.

Собака встиг побігти у підвал, де й помер. Дорослі одразу на місце події викликали правоохоронців. Мешканці побоюються за своє життя, а ще більше за дітей, бо впевненості у тому, що пригода не повториться - не мають: «Це Ви розумієте яка краплина була до трагедії людської», - зазначила жінка.

Захисники тварин розповідають - у деяких містах працюють так звані догхантери, це люди, які навмисне отруюють та відстрілюють собак.

У прес-службі УМВС повідомили, що під час розтину померлої тварини було виявлено кулю від пневматичного пістолета. Особу, що здійснила постріл у пса вже встановлено. Щодо нього відкрили кримінальне провадження. Наразі триває досудове розслідування.

Майор міліції Луцького МВ УМВС України Олег Плазовський розповів: «Особу встановлено - це місцевий житель, скажемо так, віком до тридцяти років… Попередні мотиви такі що цей пес йому ніби заважав, і були випадки що він на нього гавкав і якби кидався… Якщо брати санкцію статті 296 то в першій частині там іде тільки відповідальність у вигляді штрафу, а четверта частина тягне за собою відповідальність у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років».

Тож поки місцеві зоозахисники намагаються зменшити кількість безпритульних собак гуманним способом, тим часом дехто у Луцьку робить це жорстокими методами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 69
dfcz Показати IP 19 Серпня 2013 13:07
він не тількі закривав собою песика ,ай відстрелювався автоматом АК-47.там потім гільзи від АК-47 найшли ,собака з правоохоронцями приходила ,то вони і знайшли..
Hunter до dfcz Показати IP 19 Серпня 2013 20:47
Сам зрозумів, що написав?
Мама Показати IP 19 Серпня 2013 13:39
Господи, пошли кару господню на всіх тих, хто так захищає псів і бродячих і домашніх і даниних! Зроби так, щоб вони їх хоч би один раз покусали! Луцьк перетворився в собаче пекло: кругом гавно, зграї псів, машини їздять по тротуарах і не зупиняються на переходах! Де ви, чортові підприємці? Собачий жир лікує туберкульоз! В минулу суботу дозволили полювання, давайте стріляти собак і лікувати людей!!!
Батько до Мама Показати IP 19 Серпня 2013 14:17
Взяло ти на себе гріх смертельний таке бажати... Всі сотворені Богом, а люди несуть відповідальність за тих кого приручили і не вина тварин! Йди молись, бо горіти тобі в преклі і кара буде на роді твоєму!
Мамі до Мама Показати IP 19 Серпня 2013 14:46
От таких безсердечних і кусають, тварини відчувають людей і кусають тих хто їм зло несе, закон самозбереження. Підбирати, стерелізувати, зменшить таку популяцію. Чи лібше відстрілювати на очах дітей і травмувати їх психіку. Я б оцьго ганд)на постави би біля стіни і з пневматики стриляв би йому по ногах, руках, і дивився би як він мучиться падла. Не спорю багато ситуацій бувае.Але серед людей більше підлості і злості ніж серед собак. Я кішку забрав з вулиці додому 2 роки назад осінню біля підїзду мерзла. Так вона мені вже два роки з вірою і правдою і безмежною вдячністю до мене ставиться і зустрічає. Бездушні безсердені ви люди які так пишуть. Оберігайте своїх дітей вчіть поводженню з тваринами а незлості і ненависті до братів наших менших(це ж не змії чи крокодили) і все буде добре.
чужий до Мама Показати IP 19 Серпня 2013 20:43
Ви ,страшна людина(((жах!!!таке писати,у повному маразмі не може людина.!!!
Каріна до Мама Показати IP 20 Серпня 2013 20:50
Мамі, ти така дурна, як дитину виховуєш??? ти думаєш шо своїми прокольонями робишся хорошою людиною? і те шо бажаєш є нормальним? зла душа і серце відкликнуться на твоїй дитині, яку ти якоби хочеш захистити від того брєду який написала!
666 до Мама Показати IP 20 Серпня 2013 22:29
Дурепо Ви "Мама", повна дурепа
ВЛАДА до Мама Показати IP 21 Серпня 2013 21:11
Ну ти і ДУРЕПА!!!! ГРІХ ТОБІ НЕСПОКУТУВАННИЙ....Ми їм життя не давали і не вправі забирати....ТВАРИНКИ ЦЕ БОЖЕ СТВОРІННЯ!!!
ВЛАДА до Мама Показати IP 21 Серпня 2013 21:12
Ну ти і ДУРЕПА!!!! ГРІХ ТОБІ НЕСПОКУТУВАННИЙ....Ми їм життя не давали і не вправі забирати....ТВАРИНКИ ЦЕ БОЖЕ СТВОРІННЯ!!!
Василь Показати IP 19 Серпня 2013 13:40
Не буду виправдовувати стрільця, але як наші журналісти розпишуть, так розпишуть, так пафосно і перебільшено, що самому плакати хочеться. Таке враження, що стаття розрахована на домогосподарок і бабусь біля під'їздів, тверезо мислячі категоріі населення всерйоз цю маячню сприймати не будуть. Шановні "журналісти", бажаю вам творчого зростання, і перейти нарешті, від містечкового сільського стилю написання матеріалу у більш професійний.
ЛУЧАНКА Показати IP 19 Серпня 2013 13:41
в НАС ЛЮДИ ГІРШЕ ЗА СОБАК, ЯК МОЖНО ДАТИ ШТРАФ, ЙОГО ПОТРІБНО ЯК СОБАКУ З ПІСТОЛЕТА,ВІН ТАКОЖ ЗАВАЖ.
Мешканець до ЛУЧАНКА Показати IP 19 Серпня 2013 15:51
Хто це під виглядом Лучанки ще пише , що неможливо видумати собі якесь імя?
ИМЕЮ МНЕНИЕ до Мешканець Показати IP 19 Серпня 2013 17:13
Мешканец, ты бы мешкав бы где-то там подальше....например на отстойниках
ГРИНЯ ЗА ТВАРИН до ЛУЧАНКА Показати IP 21 Серпня 2013 21:15
ООООО його б мені КОНЧЕНОГО ДИБІЛА.Герой стріляти в собак!!!Яб його на кусочки б порізав і собакам роздав ТВАРЮКУ ТАКУ.
просто Показати IP 19 Серпня 2013 13:59
Відповідь для мами. Мама під ноги дивись, яка ти мама що кару просиш????
читач Показати IP 19 Серпня 2013 14:04
Сама маю собак і котів. Якби мала пістолет - розстріляла б цього негідника, що застрілив собаку. Маленькі діти і ті знають , що не можна кривдити собак, котів. А люди - це звірі.
Каріна до читач Показати IP 20 Серпня 2013 20:52
дикі, отожбо! такі не гідні називатися людьми, "люди" - це вище того ніж просте існування!
Оксана Показати IP 19 Серпня 2013 14:31
також не виправдовую стрільця, але сама була вкушена дворовою собакою, яку я зовсім не провокувала, а проходила мимо. Змушена була пройти курс уколів проти сказу в стаціонарі 1 тиждень, після чого потрібно було з’являтися на ці ж уколи на 7, 13, 21... день після укусу.
Лучанин до Оксана Показати IP 19 Серпня 2013 14:42
І я був вкушений ще й в дитинстві. Шрами є до цього часу, і при вигляді кожної собаки здригаюся. Але це не значить що собак треба відстрелювати. Іноді це більше господарів стосується, бо саме вони нацьковують собак на людей, а потім тих собак виганяють з хати. Є цивілізовані методи зменшення кількості тварин. А таких стрільців, які в дітей на очах стріляють тварин, роблячи при цьому дітей інвалідами на все життя, бо їм вони перед очима постійно стояти будуть, треба, як мінімум, пожиттєво садити до в'язниці, а краще дати спробувати свого ж методу. З цих "людей" людей ніколи вже не буде.
Ірина Показати IP 19 Серпня 2013 14:32
Ох, так звана "мама" стережись, щоб ті прокльони не перейшли на тебе і на твоіх дітей. Сьогодні таке свято, а ти мараєш свого поганого рота прокльонами
собаколюбам Показати IP 19 Серпня 2013 14:42
Як не дай Бог ці собаки загризуть якусь дитину, побачу як ви прийдете на похорон і будете дивитись у вічі батькам. Срані собаколюби, якщо любити беріть додому і тримайте.
Лев до собаколюбам Показати IP 19 Серпня 2013 14:51
Сам ти сраний треба слідкувати за собою. В мене в батька собака прибилась до будинку і народила двох собачать так він взяв їх коли підросли в машину завіз в ветеринарку де зробили стерелізацію так вони і живуть в дворі далі і не міліонер він а пенсіонер. А чиї собаки загризауть глянь статистику переважно спеціально натаскані на це. Роби висновки. Гамнолюб
йолупу леву до Лев Показати IP 19 Серпня 2013 15:00
За якою собою, йолупе. Нема клепи зрозуміти про що пишуть, не відписуй.
Гавнолюбу до йолупу леву Показати IP 19 Серпня 2013 15:31
Ти я бачу не тільк клепу маеш. А замість бошки в тебе клепка
льовці, якій без слова гавно не може написати речення до Гавнолюбу Показати IP 19 Серпня 2013 15:35
ахха, любомльський петросян
Надя до Лев Показати IP 21 Серпня 2013 20:40
Я також за те що кусають людські озлоблені, навчені собаки...
Надя до собаколюбам Показати IP 21 Серпня 2013 20:38
Що за критичний приклад,якщо і вкусила якась собака то точно не дворняжка, а якщо і дворняжка то її перед тим спровокували...або її люди сильно ображали що у неї було стільки злісті....
777 Показати IP 19 Серпня 2013 14:48
Що за туфта, коли була подія то вся писали лише про постріли, а зараз нібито вже дитина прикривала собаку... Кому це вигідно: 1) працівникам міліції??? 2) журналістам??? Ви багато бачили дітей, які прикривають собою дворову собаку, в яку стріляють??? Журнатісти вирішили зробити сенсацію з нічого. Звичайно, щл стрільцю треба щось відстрілити, але й собак треба якимось чином контролювати відповідним службам, які лише гроші за це отримують......
Підтримка мамі Показати IP 19 Серпня 2013 14:50
Всі ті неуки, що так захищають псів і бояться прокльонів сидять вдома, сплять із затичками у вухах,їздять на "Хаммерах" від порога до порога і нічого не бачать, що робиться на вулицях і біля будинків! Схаменіться,людей ніхто не захищає,а за бродячими псами здійняли лемент разом із "Аверсом"!
Каріна до Підтримка мамі Показати IP 20 Серпня 2013 20:56
ті, хто захищають собак і дійсно їх люблять, це хороші люди, і які не просто тут пишуть, а щось роблять! а як так не хочете псів на вулиці бачити, то не беріть смерть на свої руки, шукайте компроміси! ляпати всі мастаки!
Діаночка до Каріна Показати IP 21 Серпня 2013 20:44
Це правда, хочаб коджна людина зробила хочаб одній собачці, котикові стерелізацію, вже б їх стільки і не було б...Або коли проходивши повз голодної твариночки покормити її, і вона буде найщасливішою, і нікого не буде кусати бо сита...
Діаночка до Каріна Показати IP 21 Серпня 2013 20:44
Це правда, хочаб коджна людина зробила хочаб одній собачці, котикові стерелізацію, вже б їх стільки і не було б...Або коли проходивши повз голодної твариночки покормити її, і вона буде найщасливішою, і нікого не буде кусати бо сита...
Пастух Показати IP 19 Серпня 2013 14:52
Дивне співчуття - жаліти вбиту собаку, але не відмовлятись від ковбаси з "професійно" вбитої на бойні корови. Це - лицемірство. Відмова від вживання м`яса буде справжнім підтвердженням Вашого співчуття і милосердя.Інакше насильство буде породжувати нове насильство, що і бачимо в коментарях.
пастуху до Пастух Показати IP 19 Серпня 2013 15:01
Та да це ж народець такій. Ближньому ножа як нефіг, а на форумі всі собаколюбиві. Лицемірство безмежно.
))) до Пастух Показати IP 19 Серпня 2013 21:38
см. законодательство о жестоком обращении с животными. читайте ж хоть что-то.
Каріна до Пастух Показати IP 20 Серпня 2013 20:58
не плутай тварину яка забезпечує нам життя без голоду, скота, якого для цього й вирощують, з собаками і котами, яких початкого розводили для себе, для душі, для сторожування, полювання. думай що пишеш
Світлана до Пастух Показати IP 21 Серпня 2013 21:17
Що за порівняння ..не розумне...
Саша до Пастух Показати IP 21 Серпня 2013 21:18
СОБАКА - ДРУГ ЛЮДИНИ,,,
читач Показати IP 19 Серпня 2013 15:13
Не маєш такого права - забирати у когось життя і у собак тоже. Вони богом дані на землю істоти. Треба щоб КП "Ласка" займалось стерелізацією собак - для того воно і створене.
Каріна до читач Показати IP 20 Серпня 2013 20:59
воно й займається, ви можете на вулицях Луцька побачити собак з кліпсами в вушках. Це означає, що вони здорові та стерелізовані/кастровані
незрозумілий Показати IP 19 Серпня 2013 17:17
Люди набагато гірші за звірів. ЗВІРІ (будь які) нападають тільки при захисті чи потребі їсти ( і не вбивають більше чим можуть зїсти) а у нас .... я начальник чи ..... так з ракетної установки по заповіднику задля 1 кг. мяса рідкісної тварини.
Pavel до незрозумілий Показати IP 19 Серпня 2013 19:26
Брехня!!! На мене напала собака БЕЗ ПРИЧИНИ, був абсолютно тверезий і спокійно йшов додому. Тому я за те, щоб їх відстрілювали або прибрали всіх до захисників творин додому. То заберіть їх собі і тримайте дома як такі розумні.
))) до Pavel Показати IP 19 Серпня 2013 21:39
дело не в собаках, а в незаконной стрельбе средь бела дня. если вас укусят, это полбеды. вот будет гораздо интереснее, если такой хренов снайпер из пневмата вашему ребенку в глаз попадет.
Підказка Показати IP 19 Серпня 2013 17:32
Хороший господар дивиться за собаками на свому обійці, така ж ситуація моє бути в місті. Однак проблема безпритульних тварин досить вигідна багатьом. Що стосується притулку, то там дійсно творяться жахіття, а міські кошти вкладаються у формування демографічного вибуху безпритульних тварин. Що стосується відстрілу чи не відстрілу, то не є категоричним противником такого, однак поряд з дітьми постріли і вбивство - це травма для дітей!
ЗА ТВЕРЕЗУ УКРАЇНУ!!!! Показати IP 19 Серпня 2013 18:58
ХВАТИТЬ БУХАТИ! ГАНЬБА ВИПИВАЮЧИМ УРОДАМ!!! Кляті алканафти вже зовсім розпоясалися. От тому і живемо в такій ж*пі, бо всі бухають кругом, то день будывельника, то день ще когось там, то ще яке свято, тоді п"яні повертаються вночі з гулянок, сцють і блюють в ліфті, засер*ють під"їзди, а потім всі дивуються, чого бардак в Україні кругом такий! Кляті алканафти придумали собі "священний напиток", і тичуть те лайно всім "випий з нами", "ти мєня уважаєш" при кожній нагоді, і ніяке свято без того лайна не обходить, "освячують" тим спиртовим лайном все - від весілля до похорону... потім сідають п"яні за руль, калічать і убивають людей... Замість того, щоб вкладати гроші в родину, в зручний побут, то пропивають, прогулюють все на тупих п'янках-гулянках, і попридумували дебільних прикмет "на коня", "за здоров'я" - а насправді тільки біда і болячки від того бухла! Не буде в цій проклятій країні порядку доки алкоголь має такий "культурний вплив" на всі явища!
Спокійно до ЗА ТВЕРЕЗУ УКРАЇНУ!!!! Показати IP 19 Серпня 2013 19:23
Спокійно шановний, перепілочка дбає, щоб твій ранок був добрий, а мороша та цілющий покращує твоє здоровя. А теперрр цссссс, чим більше народу бухає тим легше ними керувати.
ЛисЛис Показати IP 19 Серпня 2013 19:18
у нас во дворе два года назад тоже стрелял сосед из пневмата...когда во дворе гуляли дети...девочка в панике прибежала домой, пуля отскочила около ножки..не знаю, как можно оправдывать этого стрелка...и ненависть на собак это не повод и не причина...просто есть такие уроды..сегодня пес, завтра человек...
Лучанин Показати IP 19 Серпня 2013 19:24
Відстріл потрібен, підтримую.
Дьодік Показати IP 19 Серпня 2013 20:36
Стрілка не оправдую. Але собаки в Луцьку реальна проблема. Сам був покусаний. Пригадався випадок з теперішнім президентом Румунії Траяном Бесеску, коли він ще був мером Букурештя. У Букурешті тоді (на початку 2000-х) була також проблема з бродячим псами. Бесеску її радикально вирішив і звільнив Букурешть від собак. Н азади захисниці тварин Брижіт Бардо про жорстоке поводження з тваринами Бесеску відповів: "Мене мером Букурештя обрали мешканці міста, а не собаки!". - То може наша влада міста обрана собаками?
Каріна до Дьодік Показати IP 20 Серпня 2013 21:02
захищати собак, не означає зразу бути собачатником чи якось присоромлено себе почувати. Любити та захищати беззахисну істоту - це не кожному дано, тому таких добрих та небайдужих людей й мало
Дьодік Показати IP 19 Серпня 2013 20:38
... На закиди захисниці ...
ЖАННА Показати IP 19 Серпня 2013 22:33
Лучанину! Потрібно звільняти наше суспільство від таких у***ів, яти, С***О!
Юрій Показати IP 20 Серпня 2013 01:15
ахєрєнно можна любити собак...захищати,лаяти догхантерів,владу,всіх і вся..А от пля ніхто з них(собаколюбів)не хоче взяти собачку бездомну додомки.БЕРІТЬ собак собі,несіть за них повну відповідальність,тоді вчить інших жити Пи.Си.собаколюби,не пиз.іть,а підтверджуйте свої слова ділом
111 до Юрій Показати IP 20 Серпня 2013 09:05
а ти перевіряв чи у них є вже собаки? і проблему можна по іншому вирішувати - є ж відповідні служби, тисніть на міську адміністрацію хай відловлюють собак. Пи.Си. Якщо мені не подобаються окремі особини гомо сапієнс то я теж маю їх відстрілювати?
Юра Показати IP 20 Серпня 2013 09:22
Мне кажется для Луцка - собаки уже большая проблема...Надо собраться всем "нелюбителям собак" и что-то делать...Хотя б собраться возле сдания суда над этим парнем...
))) до Юра Показати IP 20 Серпня 2013 14:16
...и дружно убиться об стену.
Каріна до Юра Показати IP 20 Серпня 2013 21:05
ви зберіться і пожертвуйте гроші на відлов собак, на вольєри нормальні в притулку, на повну стерилізацію та катрацію. Але це проблеми не вирішить, бо люди викидатимуть тих кого не роздали чи не продали всеодно! і знов пішло поїхало! треба не соабк вбивати, а людям мінятись!
Коля до Юра Показати IP 21 Серпня 2013 21:21
ЮРА був би розумнішим то вже пару простерелізував і всім радив б....
...чех... Показати IP 20 Серпня 2013 21:39
...підтримую "777"...Ви колись бачили, щоб дитина накрила своїм тілом собаку?...собаці, мабуть, не сильно було уютно під тілом пацана....це вже з області фантастики...це вже Луцький Матросов, який закрив амбразуру дзота в 1941...такого пацана треба показати та похвальною ьграмотою нагородити....))))
Маша Показати IP 20 Серпня 2013 23:30
таких скотів потрібно на кола садити! і всіх так, хто кривдить братів наших менших!!!
Лучанка Показати IP 21 Серпня 2013 09:27
Собачок звичайно шкода, але думка відразу зміниться, коли повертаючтсь в 22.00-23.00 додому та зграя летить на тебе з гавкотом. Питання - якщо вони такі беззахисні - чому вони кидаються на людей???????????????? Чому неможливо нормально на велосипеді проїхатися по вулиці без їхніх нападів....
Леся до Лучанка Показати IP 21 Серпня 2013 14:53
Собаки у цьому не винні. тут діє інстинк самозбереження. вони теж хочуть їсти, вони голодні, а винні тут люди. Через них вони на вулиці і через них вони себе так ведуть. Проведіть стерилізацію, залишених собак в притулок і все - проблема вирішена. Найлегше зігнати свою злість на невиннних істотах, чим реально подумати над проблемою
Наташа до Лучанка Показати IP 21 Серпня 2013 21:22
Лучанка не пробувала їх кормити, а велосипеда ніхто не любить....
Леся Показати IP 21 Серпня 2013 14:49
Прочитала коментарі і ще раз переконуюсь скільки є безсердечних людей. Так, проблема з собаками досить різка і я сама часом побаююсь великої зграї, яка може напасти на тебе, але відстрілювати на очах у дітей - це злочин! Так злочин з моральної точки зору. Знаю по собі, яку психічну травму завдає таке видовище. Я була свідком подібного відстрілу і побачене пам`ятаю й досі і кожний раз пробігають мурашки. Собаки не винні в тому, що їм не має де приютитися і вони змушені добувати собі харч! Саме люди у цьому винні! Цю проблему можна вирішити тільки стерилізацією, а не ось таким безгуманням! А називаємося ще цивілізованими! Часом люди гірші за тих тварин - поступають як живодери! Всього то на всього виділити кошти на процедуру стерилізації, але ж ні, потрібно в "полювання погратися"на очах у дітей! Ці кошти скоріше підуть у кармани чиновників, чим на таку справу. Так же в нас прийнято! Ми в Україні! А тим сволочам, які це роблять на очах у дітей можна було б присудити декілька діб. Це не законно у білий день з вогнепальною зброєю на очах у людей вчиняти вбивство! І як ще рука піднімається?! Все це проблеми влади, але здається, що вона цього не помічає, або не хоче помічати...
Надя Показати IP 21 Серпня 2013 21:26
Я завжди стараюсь допомогти безпритульним тваринкам..простерелізувати, перетримати, кормлю завжди усіх прохожих...А от як ті зажерливі багаті ПИКИ навіть гривникі не виділять на них..ЯК ТАК МОЖНА...
Танюшка Показати IP 21 Серпня 2013 21:38
Треба допомагати притулку, і щоб (БАГАЧІ депутати.бізнесмени....) допомагали відкривати нові і отримувати їх...
Власник стафа Показати IP 6 Вересня 2013 09:55
повністю підтримую позицію відстрілювання ВСІХ бродячих собак - вони нікому не потрібні. Ті які були потрібні живуть в сімях і на власних подвір"ях.Може ще мишей, щурів травить не будем. хайживуть, це теж божі створіння.
власнику стафа,мамы Показати IP 31 Грудня 2013 14:01
З вас самих поздирати жир і пустити на лікування псів. нелюди і виродки ви.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus