USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через необережність волинян загорівся очерет

28 Квітня 2014 13:00
Волинські рятувальники застерігають від спалювання сміття та сухої рослинності.

Зміна холодного повітря теплим додала роботи рятувальникам. Громадяни та дачники прибирають свої земельні ділянки, спалюючи сміття та суху траву, не контролюючи залишки згорілого тліючого непотребу, відпочиваючі у лісах залишають незагашеними багаття у зонах відпочинку, хтось кидає сірники, недопалки на сухостій – всі ці причини у весняно-літній період сприяють виникненню пожеж.

Загалом з початку року на Волині трапилось 33 пожежі в екосистемах, з них – по одній пожежі у лісах та на торфовищах, а 31 пожежа зареєстрована на сільськогосподарських угіддях. Про це повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Так, 25 квітня у селі Бузаки Камінь-Каширського району через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб виникло загорання очерету та чагарників на площі 0,7 гектара. На місці події працювали бійці державної пожежно-рятувальної частини №8 міста Камінь-Каширського.

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян не спалювати сухої трави та сміття, адже це завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Подібні випадки спалювання можуть призвести до масових загорань різних будівель, зменшують родючість ґрунтів та призводять до зниження урожайності.

Додатково: відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу – тягне за собою адміністративну відповідальність.

У ДСНС у Волинській області
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus